Κλίβελαντ Καβαλίερς: Τα «ερωτήματα» του Λεμπρόν

Κλίβελαντ Καβαλίερς: Τα «ερωτήματα» του Λεμπρόν

Επικρατεί μεν μεγάλη χαρά στους Κλίβελαντ Καβαλίερς από την επιστροφή του Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά παράλληλα δημιουργούνται σημαντικά ερωτήματα.

Ο 29χρονος φόργουορντ ταξίδεψε στη Βραζιλία, ώστε να παρακολουθήσει το σημερινό (13/07) τελικό του Μουντιάλ, πριν γίνει γνωστό πως υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνο με τους «Καβς». Προφανώς, οι αποδοχές του θα είναι οι ανώτερες που επιτρέπει το καταστατικό του NBA, αλλά το επόμενο καλοκαίρι θα έχει δικαίωμα μονομερής ανανέωσης μέχρι το πέρας του 2015-2016, όρο που φαίνεται αποφασισμένος να ενεργοποιήσει, τουλάχιστον σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα. Λίγες ημέρες πριν από τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων ο ιδιοκτήτης των Καβαλίερς, Νταν Γκίλμπερτ, αφαίρεσε από την επίσημη ιστοσελίδα των εκπρόσωπων του Οχάιο την πολυσυζητημένη επιστολή του, την οποία έγραψε με σημαντική δόση πίκρας το 2010, όταν ο «βασιλιάς» άφησε την ομάδα και υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μαϊάμι Χιτ ως unrestricted free agent.

Επίσης, για την απόκτηση του Τζέιμς απαιτήθηκαν θυσίες, οι οποίες σε σημαντικό βαθμό περιγράφηκαν σε τριπλή ανταλλαγή. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σεργκέι Καράσεφ παραχωρήθηκε στους Μπρούκλιν Νετς μαζί με τον Τζάρετ Τζακ και ο Τάιλερ Ζέλερ στους Μπόστον Σέλτικς, που πήραν και το Μάρκους Θόρντον από τους Νεοϋορκέζους μαζί με επιλογή πρώτου γύρου από μελλοντικό ντραφτ. Έτσι δημιουργήθηκε χώρος για το συμβόλαιο συνολικής αξίας 42,1 εκατ. δολαρίων του δέκα φορές All Star, ενώ μέσα σε όλα επισημοποιήθηκε η απόκτηση των Μπρένταν Χέιγουντ και Ντουάιτ Πάουελ από τους Σάρλοτ Χόρνετς αντί του Σκοτ Χόπσον και ακαθόριστου χρηματικού ποσού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Φοίνιξ Σανς, Ντάλας Μάβερικς και Μινεσότα Τίμπερουλφς έδειξαν επίσης ενδιαφέρον για το Θόρντον, ενώ υπό τα διαμορφωμένα δεδομένα ο Κέβιν Λοβ των «λύκων» δείχνει ότι προτιμά τους Καβαλίερς για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Βέβαια, η ομάδα της Μινεάπολις εξετάζει προσφορές για το Λοβ και από άλλες ομάδες, ενώ οι «Καβς» φαίνονται αποφασισμένοι να παραχωρήσουν τον Ντίον Ουέιτερς, μεταξύ άλλων, για τον Αμερικανό διεθνή. Ίσως, πάντως, χρειαστεί να δώσουν και την πρώτη επιλογή του φετινού ντραφτ, Άντριου Ουίγκινς, ο οποίος μάλλον περισσεύει έπειτα από την επανάκτηση του Λεμπρόν, αν και ο Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε πως ο γιος του Μίτσελ Ουίγκινς θα παραμείνει στο ρόστερ του, θέση που διαρρέει γενικότερα από το «στρατόπεδο» του συλλόγου του Οχάιο.

Για την ώρα, οι Καβαλίερς ενδιαφέρονται για πολλούς πρώην συμπαίκτες του Τζέιμς, όπως ο Μάικ Μίλερ, ο οποίος διέκοψε τις συζητήσεις για συμβόλαιο με τους Ντένβερ Νάγκετς, ενώ απασχολεί και τους Μέμφις Γκρίζλις ως unrestricted free agent και φαίνεται πως έχει ανεβάσει στις απαιτήσεις του στα 4,5 εκατ. δολάρια ετησίως. Ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ θεωρείται πλέον κοντά στους «Καβς», που ενδιαφέρονται επίσης για τους Ρέι Άλεν, Κρις Άντερσεν και Τζέιμς Τζόουνς, ενώ επισημοποίησαν το πενταετές μάξιμουμ συμβόλαιο του Κάιρι Έρβινγκ. Τέλος, ο Άντονι Μπένετ, πρώτη επιλογή του περσινού ντραφτ, δείχνει σε καλύτερη κατάσταση κατά τη διάρκεια του Summer League, επιβεβαιώνοντας σχετικές ενδείξεις των τελευταίων μηνών.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved