Σικάγο Μπουλς: Πετάνε μία ακόμα χρονιά

Σικάγο Μπουλς: Πετάνε μία ακόμα χρονιά

Το 2013-14 ξεκίνησε με φιλοδοξίες των Σικάγο Μπουλς, αλλά ο παραγκωνισμός του Ντέρικ Ρόουζ προσγειώνει τους «ταύρους» του Τομ Θίμποντο.

Σήμερα (25/11) ξεκαθαρίστηκε πως ο 25χρονος πλέι-μέικερ θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν, ώστε να επικεντρωθεί στην αποθεραπεία έπειτα από εγχείρηση στο δεξί γόνατο. Θυμίζουμε πως πέρσι απουσίασε από ολόκληρο το πρωτάθλημα εξαιτίας επέμβασης στο αριστερό, οπότε φυσιολογικά γεννιούνται ερωτήματα για το μέλλον της καριέρας του άτυχου Ρόουζ, ο οποίος ούτως ή άλλως έκανε μέτριες εμφανίσεις εντός της τρέχουσας regular season, όσο πρόλαβε να παίξει. Στο εξής, λοιπόν, ο Θίμποντο θα στηριχθεί στον Κερκ Χάινριχ για τη θέση του πλέι-μέικερ, ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθουν στο προσκήνιο τα προβλήματα του 55χρονου κόουτς με τη διοίκηση των Μπουλς και συγκεκριμένα με τον GM, Γκαρ Φόρμαν.

Άλλωστε προμηνύεται πλέον δύσκολο πρωτάθλημα για την ομάδα της «πόλης των ανέμων», η οποία αποφάσισε να επιτρέψει στον Λουόλ Ντενγκ να γίνει free agent το επόμενο καλοκαίρι προκαλώντας φημολογίες για ρήξη στη σχέση του Θίμποντο με τα αρμόδια στελέχη των «ταύρων». Για την ώρα, πάντως, ο έμπειρος τεχνικός ξεκαθάρισε: «Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε στόχους, στους οποίους πρέπει να ανταποκριθούμε. Προφανώς λυπόμαστε για τον Ντέρικ, αλλά δεν πρέπει να λυπηθούμε τους εαυτούς μας. Ο ίδιος ο Ντέρικ ανησυχεί περισσότερο για την ομάδα και τους συμπαίκτες του, όπως συνηθίζει».

Σήμερα (26/11, 04:00), πάντως, οι Μπουλς δοκιμάζονται στο «EnergySolutions Arena» των Γιούτα Τζαζ, ματς από το οποίο θα απουσιάσει και ο Τζίμι Μπάτλερ, που ομολόγησε πως δεν μπορεί ακόμα να «πατήσει» το δεξί πόδι. Μάλιστα, ο rookie Τόνι Σνελ αντικαταστήσει τον Μάικ Ντανλίβι Τζούνιορ, αρχικό διάδοχο του 24χρονου γκαρντ, στη θέση «2» του αρχικού σχήματος του Θίμποντο, εξέλιξη που φανερώνει τάση για «πειραματισμούς» και για πιθανή παραίτηση από τους φετινούς στόχους, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του έμπειρου τεχνικού.

Από την άλλη, ο Ενές Καντέρ κληρονόμησε τραυματισμό στον δεξιό αστράγαλο από το χθεσινό παιχνίδι και αποκλείστηκε από το σημερινό, αλλά εξέφρασε ελπίδα για επιστροφή στο ματς (30/11, 04:00) με τους Φίνιξ Σανς στο «US Airways Center» τονίζοντας πως δεν θεωρεί το πρόβλημα σοβαρό, ενώ οι Μπράντον Ρας και Άντρις Μπιέντρινς φαίνονται ετοιμοπόλεμοι, αν και έχουν μείνει εκτός 13άδας σε δύο συνεχόμενους αγώνες. Τέλος, ο Τρέι Μπερκ θα συνεχίσει σαν βασικός πλέι-μέικερ του Τάιρον Κορμπίν, καθώς δήλωσε πως δεν νιώθει ενοχλήσεις στο δάκτυλο χεριού, στο οποίο χρειάστηκε εγχείρηση.

Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Μπουλς:
Γκαρντ
Ντέρικ Ρόουζ (Τραυματίας)
Τζίμι Μπάτλερ (Τραυματίας)
Κερκ Χάινριχ
Μαρκίς Τιγκ
Μάικ Τζέιμς

Φόργουορντ
Λουόλ Ντενγκ
Κάρλος Μπούζερ
Ταζ Γκίμπσον
Μάικ Ντανλίβι Τζούνιορ
Τόνι Σνελ
Έρικ Μέρφι

Σέντερ
Γιοακίμ Νοά
Ναζρ Μοχάμεντ

Και το τωρινό ρόστερ των Τζαζ:
Γκαρντ
Τρέι Μπερκ
Αλέκ Μπαρκς
Τζον Λούκας ΙΙΙ
Μπράντον Ρας
Ίαν Κλαρκ

Φόργουορντ
Γκόρντον Χέιγουορντ
Ντέρικ Φέιβορς
Μάρβιν Ουίλιαμς
Τζέρεμι Έβανς
Ρίτσαρντ Τζέφερσον
Μάικ Χάρις

Σέντερ
Ενές Καντέρ (Τραυματίας)
Ρούντι Γκομπέρτ
Άντρις Μπιέντρινς



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved