Φίνιξ Σανς: Επιτέλους ΝΒΑer ο Κρίστμας

Φίνιξ Σανς: Επιτέλους ΝΒΑer ο Κρίστμας

Μετά από διαδοχικές αποτυχίες, ο πρώην γκαρντ του ΠΑΟΚ και του Ρεθύμνου, Ντιόντε Κρίστμας, εξασφάλισε θέση σε τελικό ρόστερ ομάδας του NBA.

Μέσα της Αριζόνα εκτιμούν πως ο 27χρονος Αμερικανός θα είναι στο δυναμικό των Φίνιξ Σανς στο ξεκίνημα της regular season, κάτι που είναι σχετικά λογικό, από τη στιγμή που απέμειναν δεκατέσσερις παίκτες στο ρόστερ ύστερα από τη γνωστή ανταλλαγή με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Ωστόσο, το ESPN εκτιμά πως τα σχετικά δεδομένα των «ήλιων» παραμένουν «ρευστά», καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Γκόραν Ντράγκιτς, είτε άμεσα, είτε κατά τη διάρκεια της regular season, αν ο GM, Ράιαν Μακ Ντόνοου, αποσπάσει την κατάλληλη προσφορά!

Προφανώς, σε περίπτωση παραχώρησης του Σλοβένου γκαρντ, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος των Άρτσι Γκούντγουιν και Τζέραλντ Γκριν, οι οποίοι κάλυψαν τις απαιτήσεις των ανθρώπων των Σανς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Από την πλευρά του, ο Άλεξ Λεν θεωρείται βασικός σέντερ ύστερα από την ανταλλαγή του Μάρτσιν Γκορτάτ, αλλά ταλαιπωρείται από νέο τραυματισμό στον αριστερό αστράγαλο, όπως τόνισε ο προπονητής, Τζεφ Χόρνασεκ, άρα ο Μάιλς Πλαμλί ενδέχεται να είναι στη βασική πεντάδα για το εναρκτήριο ματς του πρωταθλήματος (31/10, 04:00), το οποίο είναι με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στο «US Airways Center».

Άλλωστε, ο Μαρκίεφ Μόρις θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής, ενώ ο νεοαποκτηθέντας σέντερ, Εμέκα Οκαφόρ, θα μείνει εκτός παρκέ για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως εκτίμησε το ιατρικό επιτελείο των εκπρόσωπων της Αριζόνα. Πέρα από τον Πλαμλί και τον Λεν, δηλαδή, οι Μάρκους Μόρις, Τσάνινγκ Φράι και Βιατσεσλάβ Κραβτσόβ θα ξεκινήσουν τη χρονιά με σημαντικούς ρόλους.

Είναι πλέον φανερό, δηλαδή, πως οι Σανς σκοπεύουν να προσφέρουν ευκαιρίες σε νεότερους παίκτες, όπως παραδέχθηκε και ο Μακ Ντόνοου, ο οποίος έκανε λόγο για το «γεμάτο» ντραφτ του επόμενου καλοκαιριού, αν και αποτελεί στόχο του. Τέλος αναφέρουμε πως οι «ήλιοι» επέκτειναν μονομερώς κατά ένα χρόνο το rookie συμβόλαιο του Πλαμλί και των διδύμων Μόρις.

Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Σανς:
Γκαρντ
Γκόραν Ντράγκιτς
Έρικ Μπλέντσο
Άρτσι Γκούντγουιν
Ις Σμιθ
Ντιόντε Κρίστμας

Φόργουορντ
Μαρκίεφ Μόρις
Τσάνινγκ Φράι
Μάρκους Μόρις
Τζέραλντ Γκριν
Πι Τζέι Τάκερ

Σέντερ
Άλεξ Λεν
Μάιλς Πλαμλί
Εμέκα Οκαφόρ
Βιατσεσλάβ Κραβτσόβ



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved