Φιλικά προετοιμασίας: Επιτέλους νίκη για Σέλτικς (videos)

Φιλικά προετοιμασίας: Επιτέλους νίκη για Σέλτικς (videos)

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο των Μιλγουόκι Μπακς έμεινε σε δύο… θεαματικούς πόντους, ενώ οι Μπόστον Σέλτικς κέρδισαν για πρώτη φορά στη φετινή preseason.

Μάλιστα, η ομάδα του Μπραντ Στίβενς συνέτριψε με 111-81 τους Νιου Γιορκ Νικς, οι οποίοι ξεκούρασαν τους Καρμέλο Άντονι, Ρέιμοντ Φέλτον, Τάισον Τσάντλερ, Μέτα Ουόρλντ Πις και Μπένο Ούντριχ. Ξεχώρισε ο rookie, Κέλι Όλινικ, με 15 πόντους (5/6 σουτ), ενώ ο Ίκε Ντιόγου «έγραψε» 21 πόντους (6/11 σουτ) και 8 ριμπάουντ για τους Νεοϋορκέζους. Στο περιθώριο της αναμέτρησης, ο «Μέλο» δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση περί αποφυγής εγχείρησης στον ώμο, επειδή θα είναι έτοιμος από το ξεκίνημα της regular season.

Σε αντίθεση με τους «C’s», οι Μπακς έμειναν χωρίς νίκη στην προετοιμασία, αφού έχασαν από τους Σάρλοτ Μπόμπκατς με 83-76, αν και προηγήθηκαν με 58-37 και 67-50! Μάλιστα, η ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε χωρίς τον Αλ Τζέφερσον, που θα επανεξεταστεί εντός των επόμενων ημερών, αλλά ο πρώην πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού, Τζανίρο Πάργκο, πέτυχε 14 από τους 22 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, ενώ ο Μπίσμακ Μπιγιόμπο, που ήταν βασικός σέντερ, «έγραψε»… 21 ριμπάουντ, 9 πόντους, 2 μπλοκ και 5 λάθη σε 37 λεπτά. Χωρίς πόντο (0/5 σουτ) έμεινε ο Κόντι Ζέλερ, ενώ ο Τζέραλντ Χέντερσον είχε 4 πόντους (1/9 σουτ) σε 29 λεπτά. Για τα «ελάφια», ο Καρόν Μπάτλερ σημείωσε 18 πόντους (7/16 σουτ), ενώ ο Αντετοκούμπο αρκέστηκε σε 2 πόντους (1/2 σουτ), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 μπλοκ σε 14 λεπτά, αλλά το μοναδικό καλάθι του είναι άξιο παρακολούθησης.

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο έγινε ο πρώτος «νοτιοαμερικανικός» αγώνας στην ιστορία του NBA, αλλά ο Ντέρικ Ρόουζ απουσίασε λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο και ο Γιοακίμ Νοά αποκλείστηκε εξαιτίας ενοχλήσεων στη βουβωνική χώρα. Αμφότερες οι περιθωριοποιήσεις, πάντως, είχαν προληπτικό χαρακτήρα, αφού ο Γάλλος διεθνής είναι σχεδόν έτοιμος να επιστρέψει, ενώ ο Ρόουζ δεν θα χρειαστεί ακτινογραφία, σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος των Μπουλς, Τζον Πάξον. Μάλιστα πριν από το ματς με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ο 25χρονος πλέι-μέικερ πρόλαβε να δηλώσει έκπληκτος, επειδή δεν έχει νιώσει ενοχλήσεις στο χειρουργημένο γόνατο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. ενώ με τη λήξη της αναμέτρησης εκτίμησε πως θα είναι έτοιμος για το επόμενο φιλικό.

Πάντως, οι «ταύροι» κέρδισαν τους Ουίζαρντς με 83-81 ενώπιον 13,635 θεατών, που βρέθηκαν στο «HSBC Arena». Ο Ταζ Γκίμπσον είχε 18 πόντους (7/9 σουτ) σε 19 λεπτά, ενώ ο Μαρτέλ Ουέμπστερ ξεχώρισε για τους «μάγους» με 15 πόντους (4/8 σουτ) σε 22 λεπτά Σημειώνουμε επίσης πως ο Τρέβορ Μπούκερ επανήλθε στα παρκέ με 3 πόντους (1/2 σουτ) σε 18 λεπτά, ενώ ο Αλ Χάρινγκτον περιθωριοποιήθηκε μαζί με τους τραυματισμένους Ότο Πόρτερ Τζούνιορ, Κρις Σίνγκλετον και Εμέκα Οκαφόρ.


Από την πλευρά του, ο Μάρκο Γιάριτς (3 πόντους, 17 λεπτά) εκμαίευσε αντιαθλητικό φάουλ από τον rookie, Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, ο οποίος είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ στο πλαίσιο του 99-88 των Ντιτρόιτ Πίστονς επί των Μπρούκλιν Νετς στο «Barclays Center». Επίσης, ο Αντρέ Ντράμοντ συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις με 15 πόντους (6/8 σουτ), 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 18 λεπτά, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Πέιτον Σίβα (8 πόντους, 2 ασίστ, 5 λάθη, 15 λεπτά) εξαιτίας των πολλαπλών απουσιών περιφερειακών.

Από τους Νετς, ο Τάισον Τέιλορ τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο από το πρώτο ημίχρονο και αποκλείστηκε από την υπόλοιπη αναμέτρηση, ενώ Ντερόν Ουίλιαμς πήρε μέρος μονάχα στο ζέσταμα και ο Τζέισον Κιντ εκτίμησε πως ο «D-Will» ίσως χάσει παιχνίδια της regular season, πέρα από εκείνα της προετοιμασίας. Στο ίδιο το φιλικό, ο Αντράι Μπλάτσε πέτυχε 15 πόντους, ενώ ο Αντρέι Κιριλένκο είχε 4 πόντους, 2 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 μπλοκ σε 20 λεπτά.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι, ο Μπλέικ Γκρίφιν αγωνίστηκε, παρά διαφαινόμενο αποκλεισμό εξαιτίας μικροτραυματισμού στο αριστερό γόνατο, , αλλά δεν απέφυγε τραυματισμό στον δεξιό αστράγαλο! Ωστόσο επέστρεψε στο παρκέ και πέτυχε 12 πόντους (6/10 σουτ) στο πλαίσιο του 106-74 των Λος Άντζελες Κλίπερς σε βάρος των Γιούτα Τζαζ. Ακόμα, ο Μπάιρον Μάλινς σημείωσε 15 πόντους και ο Ντε Αντρέ Τζόρνταν 14. Από την άλλη, ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον επανήλθε στη δράση μετά από ρεπό με 13 πόντους, αλλά ο Τρέι Μπερκ, 9η επιλογή του φετινού ντραφτ, έσπασε δάκτυλο δεξιού χεριού και δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο 24λεπτο.




Τέλος, οι Τορόντο Ράπτορς επικράτησαν με 104-97 των Μινεσότα Τίμπεργουλφς στο «Target Center» χάρη σε 12 πόντους του Όστιν Ντέι και 11 του Τάιλερ Χάνσμπροου, ενώ ο Ντι Τζέι Όγκουστιν, που «μάχεται» για θέση στο rotation του Ντουέιν Κέισι, είχε 8 πόντους, 1 ασίστ και 3 λάθη σε 18 λεπτά. Από την άλλη διακρίθηκε ο Κέβιν Λοβ με 28 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 28 λεπτά, ενώ ο Ρίκι Ρούμπιο σημείωσε 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 1 μπλοκ, αλλά δεν σκόραρε (0/7 σουτ). Επίσης, ο Αλεξέι Σβεντ αρκέστηκε σε 3 πόντους (0/4 σουτ) καλύπτοντας το κενό του τραυματισμένου Κέβιν Μάρτιν στην πεντάδα και ο Ντέρικ Ουίλιαμς επανήλθε μετά από ρεπό στο προηγούμενο φιλικό με 11 πόντους.


Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Σικάγο Μπουλς 81-83
Μπόστον Σέλτικς-Νιου Γιορκ Νικς 111-81
Μπρούκλιν Νετς-Ντιτρόιτ Πίστονς 88-99
Μινεσότα Τίμπεργουλφς-Τορόντο Ράπτορς 97-104
Μιλγουόκι Μπακς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 76-83
Γιούτα Τζαζ-Λος Άντζελες Κλίπερς 74-106

Φιλικά προετοιμασίας: Επιτέλους νίκη για Σέλτικς (videos)



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved