Νιου Ορλίνς Πέλικανς: Από τον πάγκο ο Έβανς

Νιου Ορλίνς Πέλικανς: Από τον πάγκο ο Έβανς

Δεν υπάρχει εγγύηση για παρουσία του Έρικ Γκόρντον από το ξεκίνημα του 2013-14, αλλά οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς τον προορίζουν για τη βασική πεντάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο 24χρονος γκαρντ ξεκίνησε προετοιμασία, χωρίς να ενταχθεί κατά 100% στις ομαδικές ασκήσεις του Μόντι Ουίλιαμς, αν και πρόσφατα ανέφερε πως είναι υγιής. Ίσως ο Γκόρντον δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τραυματισμό στον αστράγαλο, αλλά ο 41χρονος κόουτς ξεκαθάρισε πως η περιθωριοποίησή του από επιλεγμένα κομμάτια των καθημερινών προπονήσεων έχει προληπτικό χαρακτήρα.

«Δεν έχω ξανανιώσει τόσο καλά, όσο είμαι στη Νέα Ορλεάνη. Τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζω συνεχώς τραυματισμούς» δήλωσε, από την πλευρά του, ο αρχηγός των «πελεκάνων», ο οποίος αναμένεται να είναι στη βασική πεντάδα του Ουίλιαμς μαζί με τον νεοαποκτηθέντα Τζρου Χολιντέι. Αντίθετα, ο Ταϊρίκ Έβανς, επίσης νεοαποκτηθέντας, προορίζεται πλέον για τον ρόλο του «έκτου παίκτη», αν και κατά τη διάρκεια της offseason «ακούστηκε» πως και οι τρεις θα είναι στο αρχικό σχήμα. Πάντως, ο Ουίλιαμς εκτίμησε πως ο 24χρονος γκαρντ θα αγωνίζεται 28 με 30 λεπτά ανά παιχνίδι.

Πέρα από τις αλχημείες στην πεντάδα, ο Τζέισον Σμιθ απέσπασε ιατρική έγκριση για πλήρη συμμετοχή στην προετοιμασία των Πέλικανς, κάτι που είχε προαναγγείλει πολλάκις ο ίδιος, ο προπονητής του και ο GM, Ντελ Ντεμπς, οπότε από σήμερα (01/10) εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Ουίλιαμς. Παράλληλα, ο Ντάριους Μίλερ δήλωσε πως σε περίπου δύο εβδομάδες θα μπορέσει να περπατήσει χωρίς ειδικό προστατευτικό στο πόδι, στο οποίο υποβλήθηκε πρόσφατα σε εγχείρηση.

Από την πλευρά του, ο Άντονι Ντέιβις, 1η επιλογή του περσινού ντραφτ, ανταποκρίθηκε σε σχετική απαίτηση των εκπρόσωπων της Νέας Ορλεάνης, αφού εμφανίστηκε στην προετοιμασία ενδυναμωμένος κατά τέσσερα κιλά. Υποστήριξε, μάλιστα, πως σκοπεύει να προσθέσει περισσότερη μυϊκή μάζα στο σώμα του μέσω έντονης γυμναστικής και παρακολούθησης αντίστοιχο διατροφικού προγράμματος. Ακόμα, ο Όστιν Ρίβερς δήλωσε πως προπονείται αποκλειστικά ως πλέι-μέικερ, άρα διαπιστώνεται πως προορίζεται για αναπληρωματικό ρόλο πίσω από τον Χολιντέι.

Τέλος, ο Λαζάρ Χέιγουορντ αποτέλεσε τον 16ο παίκτη στο ρόστερ των Πέλικανς, αφού υπέγραψε συμβόλαιο, το οποίο δεν περιέχει εγγυήσεις. Σημειώνουμε πως ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν 30ή επιλογή του ντραφτ του 2010, αλλά έκτοτε έχει καταγράψει μόλις 77 συμμετοχές επιπέδου NBA για λογαριασμό των Μινεσότα Τίμπεργουλφς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Πέλικανς:
Γκαρντ
Τζρου Χολιντέι
Έρικ Γκόρντον
Ταϊρίκ Έβανς
Όστιν Ρίβερς
Μπράιαν Ρόμπερτς
Άντονι Μόροου

Φόργουορντ
Άντονι Ντέιβις
Ράιαν Άντερσον
Αλ-Φαρούκ Αμινού
Ντάριους Μίλερ
Λανς Τόμας
Αρίνζε Ονουάκου
Λαζάρ Χέιγουορντ

Σέντερ
Γκρεγκ Στιέμσμα
Τζέισον Σμιθ
Τζεφ Ουίτεϊ



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved