Ουάσινγκτον Ουίζαρντς: Ουόλ για playoffs

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς: Ουόλ για playoffs

Πολλές ομάδες του NBA, οι οποίες βρίσκονται στα playoffs τα τελευταία χρόνια, αποδυναμώθηκαν, οπότε προκύπτει ευκαιρία πρόκρισης για τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Από το 2008, οι «μάγοι» έχουν μείνει εκτός postseason για πέντε συνεχόμενες σεζόν, αλλά φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά, όπως έχει αντιληφθεί και ο Τζον Ουόλ. Ο αρχηγός των Ουίζαρντς φαίνεται πως είναι σε καλή κατάσταση, ενώ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας offseason υπέγραψε νέο συμβόλαιο, οπότε έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας και του ίδιου του 2013-14.

«Νιώθω πως υπάρχει επιτέλους πίεση. Λατρεύω την πίεση. Δεν πρέπει να κρυφτούμε, αλλά να παίξουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης με δημοσιογράφους, πριν από την έναρξη της regular season, ενώ ο Ουόλ συμπλήρωσε: «Έχουμε 82 ματς και πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας. Έχουμε σπουδαία ομάδα, αλλά απαιτείται ακόμα αρκετή δουλειά».

Δίπλα του θα είναι ο Μπράντλι Μπιλ, ο οποίος στάθηκε στους τραυματισμούς, που ταλαιπώρησαν εκτενώς την ομάδα του κατά τη διάρκεια του 2012-13. «Ελπίζω πως θα είμαστε όλοι διαθέσιμοι στα 82 παιχνίδια. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μας. Αν είμαστε όλοι υγιείς, τότε πάμε για μεγάλα πράγματα» δήλωσε σχετικά.

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε και ο Εμέκα Οκαφόρ, ο οποίος θα χάσει το ξεκίνημα της νέας σεζόν του NBA, ενώ ο ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτης των Ουίζαρντς, Τεντ Λέονσις, φρόντισε να μεταφέρει μήνυμα στήριξης του GM, Έρνι Γκράνφελντ. Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε πως μαζί έχουν καταστρώσει συγκεκριμένο πλάνο και πως μαζί έχουν αναλάβει την ευθύνη αναφορικά με τη φετινή πορεία των «πρωτευουσιάνων».

Από την πλευρά του, ο Ράντι Ουίτμαν ισχυρίστηκε πως μονάχα οι Ουόλ, Μπιλ και Νενέ έχουν εξασφαλίσει ήδη θέση στη βασική πεντάδα του. Άρα, οι Τρέβορ Αρίζα και Μαρτέλ Ουέμπστερ θα διεκδικήσουν τη θέση «3», ενώ ο Κέβιν Σεραφέν φαντάζει ως φαβορί για τη θέση «5», αν δεν καλυφθεί το κενό του Οκαφόρ από τον Νενέ.

Άλλωστε, ο Τρέβορ Μπούκερ φάνηκε πεπεισμένος πως θα «εισβάλει» στο rotation των «μάγων» μετά από δύσκολη χρονιά με συνεχόμενους τραυματισμούς. Αν πείσει τον Ουίτμαν, ο 25χρονος φόργουορντ ίσως γίνει αρχικό «4άρι», εξέλιξη που θα επιτρέψει στον Βραζιλιάνο φόργουορντ/σέντερ να αναλάβει τα καθήκοντα του βασικού πλέι-μέικερ.

Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Ουίζαρντς:
Γκαρντ
Τζον Ουόλ
Μπράντλι Μπιλ
Έρικ Μέινορ
Γκάρετ Τεμπλ
Γκλεν Ράις Τζούνιορ
Τζος Τσίλντρες
Ξαβιέ Σίλας

Φόργουορντ
Ότο Πόρτερ Τζούνιορ
Τρέβορ Αρίζα
Μαρτέλ Ουέμπστερ
Τρέβορ Μπούκερ
Γιαν Βέσελι
Κρις Σίνγκλεντον
Αλ Χάρινγκτον
Πόουπ Μενσά-Μπονσού

Σέντερ
Νενέ
Εμέκα Οκαφόρ
Κέβιν Σεραφέν
Ντ’ Ορ Φίσερ



Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved