Νιου Γιορκ Νικς: «Ανέλαβαν» Μπαρνιάνι

Νιου Γιορκ Νικς: «Ανέλαβαν» Μπαρνιάνι

Οι Νιου Γιορκ Νικς προχώρησαν στην απόκτηση του Ιταλού Αντρέα Μπαρνιάνι παραχωρώντας αναπληρωματικούς και επιλογή ντραφτ στους Τορόντο Ράπτορς.

Ο προηγούμενος GM των «πτερόσαυρων», Μπράιαν Κολάντζελο, προσπάθησε επί χρόνια να ανταλλάξει τον Μπαρνιάνι, αλλά ο Μασάι Ουτζίρι χρειάστηκε μόλις λίγες εβδομάδες! Προς έκπληξη όλων, οι Ράπτορς έπεισαν τους Νικς και «ξεφορτώθηκαν», όπως ήθελαν, τον 27χρονο φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της πρώτης θέσης στο ντραφτ του 2006.

Μάλιστα, ο Ουτζίρι εξασφάλισε τους Στιβ Νόβακ και Μάρκους Κάμπι, όπως και επιλογή ντραφτ πρώτου γύρου του 2016 συν δύο ακόμα επιλογές ντραφτ δεύτερου γύρου. Στα ανταλλάγματα προστέθηκε και ο Κουεντίν Ρίτσαρντσον, ο οποίος πρώτα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Υπό τα νέα δεδομένα, λοιπόν, ο Αμίρ Τζόνσον θα καθιερωθεί σε ρόλο βασικού πάουερ φόργουορντ υπό την τεχνική ηγεσία του Ντουέιν Κέισι, ρόλο που ούτως ή άλλως ανέλαβε στο μεγαλύτερο κομμάτι της περσινής σεζόν.

Αντίθετα, η ανταλλαγή δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά τον σχεδιασμό του Μάικ Ουόντσον, καθώς ο Μπαρνιάνι δεν θα αποσπάσει ρόλο βασικού. Σημειώνουμε επίσης πως η εξέλιξη θα επισημοποιηθεί μετά τις 10 Ιουλίου, όπως είθισται στις σχετικές περιπτώσεις. Από τα υπόλοιπα μεταγραφικά νέα ξεχώρισε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μόντα Έλις, ο οποίος έγινε unrestricted free agent, ενώ εκτιμάται ήδη πως θα εξετάσει προτάσεις των Σακραμέντο Κινγκς, Ντάλας Μάβερικς, Ατλάντα Χοκς, Σικάγο Μπουλς, Σαν Αντόνιο Σπερς, Ντένβερ Νάγκετς και Φίνιξ Σανς.

Στο μεταξύ, ο Τζέι Αρ Σμιθ έγραψε στο Twitter: «Ήταν ευχάριστο, όσο διήρκησε», λίγες ώρες πριν γίνει unrestricted free agent, δήλωση που μπορεί να ερμηνευτεί σαν προάγγελος αποχώρησης από τους Νεοϋορκέζους ή σαν μία ακόμα… τρέλα του 27χρονου γκαρντ/φόργουορντ, που πολλάκις έχει δηλώσει πως θέλει να συνεχίσει στους Νικς. Πάντως, οι Σανς, Μιλγουόκι Μπακς και Ντιτρόιτ Πίστονς ετοιμάζουν ήδη προσφορά για τον Σμιθ. Από την πλευρά του, ο Κρις Κόπλαντ δήλωσε έτοιμος να απορρίψει καλύτερες προσφορές, ώστε να συνεχίσει στον σύλλογο της Νέας Υόρκης, αν και αναμένεται να προσεγγιστεί από πολλές ομάδες του NBA και την… Μπαρτσελόνα.

Ακόμα, οι εκπρόσωποι του «Μεγάλου Μήλου» απέκτησαν τον Σι Τζέι Λέσλι, που δεν επιλέχθηκε στο φετινό ντραφτ, αν και διέρρευσε πως θα κατακτήσει θέση στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Τέλος, ο Τζέιμς Ουάιτ αποδεσμεύτηκε μέσω του κατάλογου των waivers, αφού πρώτα δεν ανανεώθηκε μονομερώς το συμβόλαιό του.



Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved