Σαν Αντόνιο Σπερς: Πάρτι τρίποντων με Χιτ (videos)

Σαν Αντόνιο Σπερς: Πάρτι τρίποντων με Χιτ (videos)

Οι Γκάρι Νιλ και Ντάνι Γκριν έβρισκαν στόχο όποτε ήθελαν και οι Σαν Αντόνιο Σπερς συνέτριψαν τους Μαϊάμι Χιτ με 113-77 στο «AT&T Center».

Για πρώτη φορά από το 2007 διεξήχθη τελικός playoffs του NBA στο Σαν Αντόνιο, κάτι που προκάλεσε κίνηση στους δρόμους της πόλης και καθυστερημένη άφιξη των Τόνι Πάρκερ και Τιμ Ντάνκαν! Εν τέλει, όμως, αμφότεροι συμπεριλήφθηκαν στη βασική πεντάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το… σόου των Γκριν και Νιλ, που τελείωσαν το ματς με 7/9 και 6/10 τρίποντα, αντίστοιχα, ενώ συνολικά οι Σπερς πέτυχαν ρεκόρ σε επίπεδο τελικών NBA ευστοχώντας σε 16 σχετικά σουτ! Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Σαν Αντόνιο μάζεψαν 52 ριμπάουντ έναντι 36 των αντιπάλων, οπότε δεν δυσκολεύτηκαν να μπουν μπροστά με 2-1 στην τελική σειρά της τρέχουσας postseason.

Στα της διακύμανσης του σκορ, οι Τεξανοί ξεκίνησαν το παιχνίδι με 11-4 και έφτασαν στο +11 από το πρώτο ημίχρονο χάρη σε… ένα από τα τρίποντα του Νιλ. Συνολικά, τα «σπιρούνια» δεν απώλεσαν το προβάδισμα μετά την ισοφάριση του Ντουέιν Ουέιντ σε 44-44. Άλλωστε, το 24λεπτο έληξε στο 50-44 χάρη σε κολλητά τρίποντα των Πάρκερ και Νιλ, ενώ το τρίτο 12λεπτο σημαδεύτηκε από επιμέρους 23-8, που επέτρεψε στους Σπερς να ξεφύγουν στο σκορ, πριν δώσουν διαστάσεις… πάρτι με επιμέρους 13-4 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.

Ο νικητής κρίθηκε από νωρίς, αλλά οι 27 πόντοι του Γκριν και οι 24 του Νιλ έστειλαν ιδιαίτερο μήνυμα στους Χιτ, που αρχικά έδειξαν πως θα επικεντρωθούν στο μαρκάρισμα των Πάρκερ, Ντάνκαν και Μανού Τζινόμπιλι. Απόψε (ξημερώματα 12/06) απαιτήθηκαν μόλις 6 πόντοι και 8 ασίστ του Γάλλου διεθνή, που αποχώρησε προσωρινά στο τέλος του τρίτου 12λεπτου, 12 πόντους και 14 ριμπάουντ του Ντάνκαν, ενώ ο Αργεντινός γκαρντ πρόσφερε 7 πόντους και 6 ασίστ σε 23:24. Άλλωστε, ο Καούχι Λέοναρντ έφτασε στους 14 πόντους, στα 12 ριμπάουντ και στα 4 κλεψίματα έχοντας σημειώσει double-double από το τρίτο 12λεπτο, ενώ ο Τιάγκο Σπλίτερ «έγραψε» 8 πόντους και ο Ντε Χουάν Μπλερ πρόλαβε να σημειώσει 9 σε 5:43. Ακόμα, οι Κόρι Τζόζεφ, Ματ Μπόνερ και Πατ Μιλς πέτυχαν από 2 πόντους.

Από την άλλη, ο Ουέιντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ πετυχαίνοντας 16 πόντους, εκ των οποίων οι 12 καταγράφηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικότερα, ο «Φλας» ολοκλήρωσε το 24λεπτο με 5/7 σουτ, αλλά συνέχισε με 2/8 ακολουθώντας την πτωτική πορεία των Χιτ. Σημειώνουμε επίσης πως επανεμφανίστηκαν έντονες ενοχλήσεις στο γόνατο πριν από το ματς, που πιθανότατα επέφεραν πρόωρη κόπωση του 31χρονου γκαρντ.

Δεν βοήθησε και ο Λεμπρόν Τζέιμς, που ξεκίνησε τον αγώνα με 3/14 σουτ και τον ολοκλήρωσε με 7/21. Συνολικά πέτυχε 15 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Παράλληλα, ο Κρις Μπος βρέθηκε αμαρκάριστος στη γραμμή τριών πόντων σε πλειάδα περιπτώσεων, αλλά επιχείρησε μονάχα ένα σουτ, στο οποίο αστόχησε, οπότε συμπλήρωσε 0/5 τρίποντα στους τελικούς. Σημείωσε, πάντως, 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 μπλοκ.

Τέλος, ο Μάικ Μίλερ αποτέλεσε… όαση για την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα, καθώς συμπλήρωσε 15 πόντους με 5/5 τρίποντα σε 22:09. Στους 8 πόντους έμεινε ο Νόρις Κόουλ, στους 4 ο Ρέι Άλεν, στους 3 ο Τζέιμς Τζόουνς, στους 2 ο Κρις Άντερσεν και ο Τζόελ Άντονι, ενώ ο Μάριο Τσάλμερς επέστρεψε με χαρά στο κλειστό, όπου έγραψε ιστορία φορώντας τη φανέλα του Κάνσας, αλλά περιορίστηκε στα 0/5 σουτ και στους… μηδέν πόντους. Χωρίς πόντο έμειναν επίσης οι Ουντόνις Χάσλεμ, Σέιν Μπατίερ και Ρασάρντ Λιούις, όπως ο Τρέισι Μακ Γκρέιντι των νικητών, ενώ ο Μπορίς Ντιό δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Πόποβιτς.








Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved