Μαϊάμι Χιτ: Ο πεισματάρης Τζέιμς (videos)

Μαϊάμι Χιτ: Ο πεισματάρης Τζέιμς (videos)

Ο Πολ Τζορτζ ήταν… μυθικός, αλλά στο τέλος της παράτασης μέτρησε ο Λεμπρόν Τζέιμς και οι Μαϊάμι Χιτ κέρδισαν τους Ιντιάνα Πέισερς με 103-102 (92-92 κ.α.).

Συγκεκριμένα, ο «βασιλιάς» εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και πέτυχε ένα από τα ευκολότερα λέι-απ της καριέρας του σε νεκρό χρόνο, οπότε διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο Τζέιμς είχε σημειώσει το 101-99, δέκα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του έξτρα πεντάλεπτου όντας πάλι αμαρκάριστος, αλλά ο Τζορτζ κέρδισε τρεις βολές σε μία απίθανη φάση και διαμόρφωσε το 102-101 ευστοχώντας σε όλες στα 2.2 δευτερόλεπτα!

Οι απίστευτες εξελίξεις δεν περιορίστηκαν στην παράταση, καθώς ο Τζορτζ ισοφάρισε σε 92-92, 0.7 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του 48λεπτου με τρίποντο, αν και ήταν εκτός ισορροπίας και μακριά από τη γραμμή τρίποντων. Μία άστοχη βολή του Ρέι Άλεν στα 17 δευτερόλεπτα επέτρεψε στον 23χρονο γκαρντ/φόργουορντ να ισοφαρίσει, ενώ το απίθανο τρίποντο του πρώην παίκτη του Φρέζνο Στέιτ ουσιαστικά «διόρθωσε» λάθος, στο οποίο υπέπεσε, 20 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε της τέταρτης περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τζορτζ επιχείρησε σουτ νίκης ή ισοφάρισης σε αγώνα playoffs για πρώτη φορά στην καριέρα του και γενικά ήταν εκπληκτικός, αλλά οι Πέισερς βρέθηκαν πίσω με 1-0 στην τελική σειρά της Ανατολής ενόψει του δεύτερου αγώνα (25/05, 03:30), που θα διεξαχθεί επίσης στο «AmericanAirlines Center». Συνολικά, η διαφορά ουδέποτε ξέφυγε πάνω από τους 5 πόντους, με το 42-37 υπέρ της ομάδας του Φρανκ Βόγκελ στο ημίχρονο να αποτελεί μία από τις σχετικές περιπτώσεις. Γενικά, οι εκπρόσωποι της Ιντιανάπολις διατήρησαν ισχνό προβάδισμα για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά στα κρίσιμα λεπτά της τέταρτης περιόδου και της παράτασης ήταν πίσω στο σκορ, κυρίως λόγω της αφύπνισης του Τζέιμς.

Εν τέλει, ο 4-φορές MVP πέτυχε triple-double με 30 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, αν και δεν σημείωσε πόντο στο δεύτερο 12λεπτο και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 5 φάουλ. Ο Ντουέιν Ουέιντ «έγραψε» 19 πόντους, ο Κρις Μπος 17 και ο Κρις Άντερσεν 16 συμβάλλοντας τα μέγιστα στους 60 πόντους εντός ρακέτας υπέρ του συλλόγου της Φλόριντα. Επίσης, ο Μάριο Τσάλμερς έφτασε στους 10 πόντους, αλλά αποχώρησε από το τρίτο 12λεπτο εξαιτίας τραυματισμού στον αριστερό ώμο, ενώ ο Άλεν έμεινε στους 4 πόντους με 1/8 σουτ, ο Σέιν Μπατίερ στους 3 με 0/4, ο Ουντόνις Χάσλεμ στους 2 με 1/6 και ο Νόρις Κόουλ στους 2 με 1/4.

Για τους Πέισερς, ο Τζορτζ σημείωσε 27 πόντους, ενώ ο Ντέιβιντ Ουέστ έκανε… πάρτι πετυχαίνοντας 26 πόντους με 11/17 σουτ απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους για το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Ακόμα ο Ρόι Χίμπερτ πρόσφερε 19 πόντους, ο Τάιλερ Χάνσμπροου 10 και ο Ντι Τζέι Όγκουστιν 8, ενώ ο Λανς Στέφενσον περιορίστηκε στους 7 πόντους και στα 2/10 σουτ, αλλά συγκέντρωσε 12 ριμπάουντ. Τέλος, ο Τζορτζ Χιλ αποχώρησε προσωρινά λόγω ενοχλήσεων στο ταλαιπωρημένο πόδι και αρκέστηκε στους 5 πόντους με 2/9 σουτ, ενώ μοίρασε 7 ασίστ και κατέγραψε 5 κλεψίματα.










Μαϊάμι Χιτ: Ο πεισματάρης Τζέιμς (videos)



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved