Μέμφις Γκρίζλις: Πέρασαν στον τελικό (videos)

Μέμφις Γκρίζλις: Πέρασαν στον τελικό (videos)

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι Μέμφις Γκρίζλις προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης, καθώς κέρδισαν με 88-84 τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο «Chesapeake Energy Arena».

Με εξαίρεση κάποιες… αναλαμπές, ο Κέβιν Ντουράντ ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του, οπότε άνοιξε ο δρόμος για την εκτός έδρας νίκη των εκπρόσωπων του Τενεσί, που πήραν «εισιτήριο» για τα ημιτελικά των playoffs, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σαν Αντόνιο Σπερς ή τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Άλλωστε απόψε (ξημερώματα 16/05) διαμόρφωσαν το 4-1 στη σειρά του δεύτερου γύρου της τρέχουσας postseason κερδίζοντας αγώνα, στον οποίο αμφότερες οι ομάδες περιορίστηκαν στα 37% αναφορικά με τα σουτ εντός παιδιάς.

Ειδικότερα, η ομάδα του Λάιονελ Χόλινς έμεινε πίσω με 7-0 στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης, αλλά αντέδρασε και προηγήθηκε με 16-15, 1:52 πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι Γκρίζλις, όμως, πήραν… μπροστά για τα καλά στο δεύτερο 12λεπτο, όταν σχήμα με αρκετούς αναπληρωματικούς συνέβαλε τα μέγιστα σε επιμέρους 11-2, που έφερε το σκορ στο 29-24. Ακολούθησε 14-3 μετά τη μείωση σε 36-35, ενώ το 24λεπτο έληξε 50-38. Έφτασαν και στο 60-46, πριν οι «βροντές» πετύχουν επιμέρους 16-4, που έφερε το σκορ στο 64-62, στην έναρξη του τέταρτου 12λεπτου.

Παρά την πίεση και την ισορροπία δυνάμεων στη ρακέτα, οι Γκρίζλις δεν απώλεσαν το προβάδισμα σε ολόκληρη την τέταρτη περίοδο, ενώ άντεξαν και τρεις άστοχες βολές του Ζακ Ράντολφ εντός των τελευταίων 19 δευτερολέπτων, αφού πρώτα ξέφυγαν με 80-68, τρία λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης. Συνολικά, πάντως, ο «Z-Bo» δέσποσε σημειώνοντας 28 πόντους (8/17 σουτ, 12/16 βολές) και μαζεύοντας 14 ριμπάουντ, ενώ ο Μάικ Κόνλεϊ είχε 13 πόντους (5/18 σουτ), 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Επίσης, ο Τόνι Άλεν συμπλήρωσε 11 πόντους διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα με δύο βολές. Ακόμα, ο Μαρκ Γκασόλ «έγραψε» 10 πόντους, ο Τζέριντ Μπέιλες 8, ο Ταϊσόν Πρινς με άλλους 8, ο Κουίνσι Ποντέξτερ 6, ο Ντάρελ Άρθουρ 2 και ο Κένιον Ντούλινγκ άλλους 2.

Από την άλλη, ο Ντουράντ έφτασε στους 21 πόντους, αλλά με 5/21 σουτ. Μάλιστα ο 3-φορές πρώτος σκόρερ του «μαγικού» κόσμου ξεκίνησε με 0/6, ενώ υπέπεσε σε 7 από τα 14 λάθη της ομάδας του Σκοτ Μπρουκς και αστόχησε παταγωδώς σε σουτ, όταν το σκορ ήταν 86-84 μετά από δύο άστοχες βολές του Ράντολφ. Στο μεταξύ, ο Σερζ Ιμπάκα πέτυχε 17 πόντους, συγκέντρωσε 8 «σκουπίδια» και μοίρασε 3 μπλοκ, ο Ρέτζι Τζάκσον είχε 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Κέβιν Μάρτιν 10 πόντους, ο Ντέρικ Φίσερ 9 με 3/11 τρίποντα, ο Τάμπο Σεφολόσα 5, ο Νικ Κόλισον 4 και ο Κέντρικ Πέρκινς 2, αλλά ουδείς κάλυψε το «κενό» του φυσικού ηγέτη του συλλόγου της Οκλαχόμα, ο οποίος αποχαιρέτισε τα playoffs εν τη απουσία του Ράσελ Ουέστμπρουκ μετά την περσινή πρόκριση στους τελικούς.


Μέμφις Γκρίζλις: Πέρασαν στον τελικό (videos)



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved