Ατλάντα Χοκς: Φύγε Τζος Σμιθ!

Ατλάντα Χοκς: Φύγε Τζος Σμιθ!

Τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για ανταλλαγές στο NBA, ο Τζος Σμιθ των Ατλάντα Χοκς είναι στο επίκεντρο των σχετικών συζητήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα «γεράκια» επιδιώκουν την ανταλλαγή του αρχηγού τους, όπως εμμένουν βορειοαμερικανικές ιστοσελίδες. Από τη στιγμή που έχουν αποφασίσει να μην προσφέρουν το μάξιμουμ συμβόλαιο το καλοκαίρι, όταν ο Σμιθ θα γίνει unrestricted free agent, οι Χοκς θέλουν να τον δώσουν σε άλλη ομάδα, ώστε να εξασφαλίσουν κάποια ανταλλάγματα, αντί να τον δουν αγωνιζόμενο με φανέλα άλλης ομάδας το 2013-14, στην οποία θα υπογράψει συμβόλαιο με τις ανώτατες αποδοχές όντας ελεύθερος.

Για την ώρα, οι Μιλγουόκι Μπακς συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για απόκτηση του 27χρονου φόργουορντ. Το θέμα, όμως, «κολλάει», επειδή η ομάδα του Ουισκόνσιν φοβάται πως δεν θα μπορέσει να κρατήσει τον Σμιθ το καλοκαίρι, οπότε κρίνει πως μία προσωρινή προσθήκη του χαρισματικού μπασκετμπολίστα στο ρόστερ δεν θα ισοσταθμίσει απώλεια ενός εκ των Μπράντον Τζένινγκς και Μόντα Έλις.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο προαναφερόμενοι γκαρντ αναμένεται να γίνουν free agents την 1η Ιουλίου, restricted και unrestricted, αντίστοιχα. Εντούτοις, οι τελευταίες ενδείξεις από το Μιλγουόκι δείχνουν κλίση προς παραμονή των Τζένινγκς και Έλις με οποιοδήποτε ρίσκο συνεπάγεται. Προς παραχώρηση είναι επίσης οι Ερσάν Ιλιασόβα και Σάμουελ Ντάλεμπερτ, αλλά από μόνοι τους δύσκολα θα καλύψουν τις απαιτήσεις των Χοκς.

Στο μεταξύ, οι Μπακς δέχθηκαν πρόταση και από τους Ορλάντο Μάτζικ αναφορικά με τον Τζέι Τζέι Ρέντικ, ο οποίος γίνεται επίσης unrestricted free agent το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της Φλόριντα ζήτησαν τον Λουκ Ρίτσαρντ Μπα Α Μούτε και επιλογή ντραφτ πρώτου γύρου, «πακέτο» που ενδιαφέρει τον GM, Τζον Χάμοντ, καθώς δεν περιέχει τον Έλις και τον Τζένινγκς. Παράλληλα, η ομάδα του Τζιμ Μπόιλαν ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το αποψινό ματς (20/02, 02:30) στο «Barclays Center», στο οποίο αναμένεται να γυρίσει ο Λάρι Σάντερς.

Από την πλευρά του, ο σύλλογος της Τζόρτζια φαίνεται πως προσέγγισε πάλι τους Φιλαδέλφεια 76ερς ζητώντας τους Έβαν Τέρνερ και Σπένσερ Χάους, ώστε να δώσουν τον Σμιθ, καθώς παρατηρούν πως η συγκεκριμένη προοπτική εξελίσσεται στην περισσότερο συμφέρουσα για την ομάδα. Ωστόσο, οι «Σίξερς» δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε τόσο σημαντική αναδιαμόρφωση του ρόστερ, όσο ο Άντριου Μπάινουμ είναι στο περιθώριο.

Επίσης, οι Χοκς συζητούν με τους Μπόστον Σέλτικς για τον αρχηγό τους. Στην προκειμένη υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα, καθώς η απόκτηση του Σμιθ θα συνδυαστεί σχεδόν δεδομένα με παραχώρηση του Πολ Πιρς, εξέλιξη που δεν… συναρπάζει τον GM, Ντάνι Έιντζ. Οι Φίνιξ Σανς, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και Νετς είναι άλλοι πιθανοί προορισμοί του 27χρονου Αμερικανού, οπότε όλα παραμένουν ανοικτά. Πέρα από τον Σμιθ, στα «γεράκια» σημειώθηκε μία ακόμα εξέλιξη, περισσότερο ευχάριστη, καθώς ο Λου Ουίλιαμς εμφανίστηκε στη σημερινή (19/01) προπόνηση για πρώτη φορά μετά την εγχείρηση στο δεξί γόνατο. Φυσικά χρησιμοποιεί ακόμα πατερίτσες και δεν θα είναι έτοιμος πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν, αφού πρώτα μετατραπεί σε unrestricted free agent την 1η Ιουλίου.

Μια και ο λόγος για μεταγραφές, ο Γκρεγκ Όντεν, που απασχολεί τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, Μαϊάμι Χιτ και Σέλτικς, επανήλθε στο προσκήνιο, αφού ατζέντης του ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να υπογράψει φέτος συμβόλαιο. Οι «Καβς» φαίνονται περισσότερο κοντά στον πρώην σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, που έχει τονίσει πολλάκις πως θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο μπάσκετ από το 2013-14, όχι από την τρέχουσα regular season.



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved