Σαν Αντόνιο Σπερς: Χωρίς τέσσερις στο Μαϊάμι

Σαν Αντόνιο Σπερς: Χωρίς τέσσερις στο Μαϊάμι

Μόλις δύο παιχνίδια υπάρχουν στο σημερινό πρόγραμμα του NBA, αλλά αυτό ανάμεσα στους Μαϊάμι Χιτ και τους Σαν Αντόνιο Σπερς συγκεντρώνει σημαντικό ενδιαφέρον.

Αν και η regular season μόλις ξεκίνησε, οι δύο συγκεκριμένοι σύλλογοι είναι ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση της Ανατολής και της Δύσης, αντίστοιχα. Οι Χιτ βρίσκονται ήδη στην κορυφή του δικού τους γεωγραφικού γκρουπ, ενώ τα «σπιρούνια» είναι ένα βήμα πίσω από τους «καυτούς» Μέμφις Γκρίζλις.

Οι Τεξανοί, πάντως, παρουσιάζονται περισσότερο δυνατοί στα χαρτιά, κάτι που έχουν αντιληφθεί οι άνθρωποι των Χιτ. Προέρχονται, άλλωστε, από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες με διαφορά μεγαλύτερη των είκοσι πόντων. Αν κερδίσουν σήμερα (30/11, 03:00) στο «American Airlines Arena» θα ολοκληρώσουν σειρά έξι παιχνιδιών μακριά από το Σαν Αντόνιο χωρίς ήττα! Ωστόσο οι πιθανότητες επιτυχίας ελαχιστοποιήθηκαν, όταν ο Γκρεγκ Πόποβιτς έστειλε τους Τιμ Ντάνκαν, Τόνι Πάρκερ, Μανού Τζινόμπιλι και Ντάνι Γκριν πίσω στο Σαν Αντόνιο, ώστε να ξεκουραστούν έπειτα από τα συνεχόμενα ταξίδια! Η απόφασή του, πάντως, φέρεται να ενόχλησε τον κομισάριο Ντέιβιντ Στερν, που δεσμεύθηκε για τιμωρία.

Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές NBA διατηρούν 6-0 στο «σπίτι» τους. Στα προηγούμενα ματς, όμως, είχαν τον Σέιν Μπατίερ. Στην προκειμένη η συμμετοχή του 34χρονου φόργουορντ θα κριθεί την ύστατη ώρα, καθώς ταλαιπωρείται ακόμα από το δεξί γόνατο. Το δεδομένο είναι πως δεν πήρε μέρος στο πρωινό ζέσταμα του Έρικ Σποέλστρα. Αν δεν προλάβει, τότε είναι πιθανό να πάρει θέση στην πεντάδα ο Μάικ Μίλερ, κάτι που θα προκαλέσει κάποιες αλλαγές στους ρόλους των υπόλοιπων βασικών.

Πάντως ο τεχνικός των Χιτ φάνηκε υπερήφανος για τη νίκη της ομάδας του σε βάρος των Κλίβελαντ Καβαλίερς, καθώς εξασφαλίστηκε στα τελευταία λεπτά. «Πολλοί θεωρούν πως δεν μπορούμε να κερδίσουμε παιχνίδια στο τέλος. Δεν θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο άδικο. Τα παιδιά ζουν για τέτοια ματς. Το βλέπεις. Επιζητούν τις μεγάλες φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό που δεν μπορείς να διδάξεις».

Θυμίζουμε πως ο Ρέι Άλεν ήταν αυτός που «καθάρισε» στον προηγούμενο αγώνα των εκπρόσωπων του Μαϊάμι, ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ σημείωσε καταλυτικό μπλοκ. Η παρουσία του πρώην γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς στο ρόστερ αποδεικνύεται, όπως αναμενόταν, πολύτιμη, καθώς οι αντίπαλοι δεν γνωρίζουν ποιος θα πάρει το κρίσιμο σουτ, ώστε να προσαρμόσουν κατάλληλα τα μαρκαρίσματα. Είναι δεδομένο πως ο Σποέλστρα θα χρησιμοποιεί συνεχώς τον πλουραλισμό σαν «όπλο».



Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved