Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: Χωρίζουν με Χάρντεν

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: Χωρίζουν με Χάρντεν

Ο Τζέιμς Χάρντεν απέρριψε τετραετές συμβόλαιο 52 εκατομμυρίων δολαρίων και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ξεκαθάρισαν πως δεν θα του προσφέρουν τις ανώτατες αποδοχές που ζητά…

Πριν από λίγες εβδομάδες ο ενεργός «κορυφαίος έκτος παίκτης» του NBA είχε ισχυριστεί πως είναι έτοιμος για μία μικρή οικονομική «θυσία», ώστε να συνεχίσει στις «βροντές». Οι εκπρόσωποί του, όμως, έδειξαν διαφορετική διάθεση μιλώντας με τον GM, Σαμ Πριέστι, καθώς απέρριψαν προσφορά 52 εκατομμυρίων δολαρίων για συμβόλαιο τεσσάρων ετών. Ξεκαθάρισαν, μάλιστα, πως θέλουν 60 εκατομμύρια, ποσό που είναι το ανώτερο που προβλέπεται από το καταστατικό της λίγκας για παίκτες της κατηγορίας του Χάρντεν.

Η «θυσία» δεν έγινε από την πλευρά του 23χρονου γκαρντ, αλλά από τη διοίκηση των Θάντερ. Με τα 52 εκατομμύρια το salary cap θα εκτοξευόταν στα ύψη και στη ζώνη για φόρο πολυτελείας. Εντούτοις δέχθηκαν το… άκυρο και φαίνεται πως θα συνεχίσουν τον σχεδιασμό τους, χωρίς να υπολογίζουν τον Χάρντεν για το 2013-14.

Θυμίζουμε πως ο πρώην παίκτης του Αριζόνα Στέιτ θα γίνει restricted free agent το επόμενο καλοκαίρι, αν δεν υπογράψει νέο συμφωνητικό μέχρι την 31η Οκτωβρίου. Τον Ιούλιο οι εκπρόσωποι της Οκλαχόμα Σίτι θα έχουν το δικαίωμα ισοφάρισης οποιασδήποτε προσφοράς, αλλά το οικονομικό «σφίξιμο» δεν θα διορθωθεί μέχρι τότε. Άλλωστε οι Κέβιν Ντουράντ, Ράσελ Ουέστμπρουκ και Σερζ Ιμπάκα έχουν πολυετή και ακριβά συμβόλαια.

Είναι φανερό πως πολλές ομάδες του NBA θα καταθέσουν τις ανώτατες ετήσιες αποδοχές το επόμενο καλοκαίρι στον Χάρντεν. Μάλιστα θα υπάρξει και το κίνητρο μίας θέσης στη βασική πεντάδα, κάτι που δεν συμβαίνει στους Θάντερ αναφορικά με τη χρήσης της τρίτης επιλογής του ντραφτ του 2009.

Εν τω μεταξύ, ο Ντε Αντρέ Λίγκινς εξασφάλισε το τελευταίο εγγυημένο συμβόλαιο, καθώς αποδεσμεύτηκαν οι Άντι Ράουτινς, Ντάνιελ Όρτον και Χόλις Τόμπσον μέσω του κατάλογου των waivers. Πλέον οι πρωταθλητές Δύσης έχουν δεκαπέντε παίκτες στο δυναμικό τους.

Παρακάτω η 15άδα των Θάντερ:
Γκαρντ
Ράσελ Ουέστμπρουκ
Τζέιμς Χάρντεν
Έρικ Μέινορ
Τάμπο Σεφολόσα
Ρέτζι Τζάκσον
Ντεκουάν Κουκ
Ντε Αντρέ Λίγκινς
Φόργουορντ
Κέβιν Ντούραντ
Σερζ Ιμπάκα
Πέρι Τζόουνς ΙΙΙ
Λάζαρ Χέιγουορντ
Νικ Κόλισον
Σέντερ
Κέντρικ Πέρκινς
Χασίμ Θαμπίτ
Κόουλ Όλντριχ



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved