Δεκάδες εκατομμύρια για τον Στιβ Νας

Δεκάδες εκατομμύρια για τον Στιβ Νας

Οι Τορόντο Ράπτορς και οι Φίνιξ Σανς σκοπεύουν να προσφέρουν ποσό ανώτερο των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων στον Στιβ Νας, από την 1η Ιουλίου.

Θυμίζουμε πως ο έμπειρος πλέι-μέικερ θα γίνει unrestricted free agent τις επόμενες ώρες, καθώς ολοκληρώνεται το συμβόλαιο, που έχει με τους «ήλιους». Παρά τα 36 του παραμένει επιθυμητός από αρκετές ομάδες της λίγκας, αλλά οι Σανς και οι Ράπτορς δείχνουν περισσότερο σοβαρό ενδιαφέρον.

Πέρσι ο Νας εισέπραξε 11.6 εκατομμύρια δολάρια από τους εκπρόσωπους του Φίνιξ. Οι τελευταίοι φαίνεται πως ετοιμάζουν νέα προσφορά με παρόμοιες, αλλά χαμηλότερες ετήσιες αποδοχές, η οποία δύσκολα θα συγκινήσει τον Καναδό διεθνή:

«Δεν υπάρχει κάποιο φαβορί. Καταλαβαίνω πως δύσκολα θα συνεχίσω στους Σανς. Ίσως να προτιμούσα να μείνω στο Φίνιξ, αλλά τα τωρινά δεδομένα δεν ευνοούν την παραμονή μου. Δεν νιώθω πως θέλουν να με κρατήσουν, ενώ υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες για μένα».

«Είναι απλά μία ιδιαίτερη χρονική περίοδος για μένα. Εξετάζω όλα τα ενδεχόμενα. Σίγουρα μπορώ να επιστρέψω στο Φίνιξ, αλλά έχω την ευκαιρία να φορέσω φανέλα άλλης ομάδας, κάτι που θεωρώ ελκυστικό» συμπλήρωσε ο Νας.

Πάντως οι Σανς ενδέχεται να «κυνηγήσουν» τον Έρικ Γκόρντον, αν αποχωρήσει τελικά ο βασικός τους πλέι-μέικερ. Άλλωστε ο γκαρντ των Νιου Ορλίνς Χόρνετς θα γίνει restricted free agent, ενώ θα περισσέψουν 23 εκατομμύρια δολάρια στο salary cap, αν φύγει ο 2-φορές MVP. Επίσης δεν αποκλείεται να διατηρήσουν το συγκεκριμένο περιθώριο, ώστε να διεκδικήσουν τον Τζέιμς Χάρντεν των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αν ο κορυφαίος έκτος παίκτης του 2011-12 γίνει restricted free agent το καλοκαίρι του 2013!

Από την πλευρά τους, οι Ράπτορς ετοιμάζουν προσφορά δώδεκα εκατομμυρίων δολαρίων για τον Νας. Φυσικά αυτή μπορεί να κατατεθεί μονάχα έπειτα από την 1η Ιουλίου.

«Δύσκολα θα μπορέσεις να κατακτήσεις πρωτάθλημα με τους Ράπτορς, μέσα στην επόμενη τριετία. Ωστόσο μου δίνουν την ευκαιρία να επιστρέψω στον Καναδά και σε μία ωραία πόλη. Εξετάζω όλα τα θετικά, που μου προσφέρουν. Θα ήθελα πρόταση από κάποια ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλο, αλλά αυτή ίσως να μην υπάρξει. Τους Ράπτορς μπορώ να τους βοηθήσω να μεγαλώσουν» δήλωσε σχετικά ο περιζήτητος «άσος».

Δεν θέλησε να αποκλείσει ούτε την περίπτωση επιστροφής στους Ντάλας Μάβερικς:

«Όλοι γνωρίζουν πως θέλουν τον Ντερόν Ουίλιαμς. Είναι φοβερός παίκτης και αρκετά νεότερος, σε σχέση με μένα. Για αυτό είναι έξυπνη κίνηση, από την πλευρά τους. Αν δεν τον αποκτήσουν, ίσως προσεγγίσουν εμένα. Είναι επίσης μία ωραία πόλη και προσφέρει διαφορετικές ευκαιρίες, σε σχέση με το Τορόντο. Αυτά που έγιναν το 2004 ανήκουν στο παρελθόν και δεν θα με επηρεάσουν».

Σε κάθε περίπτωση, ο 8-φορές all-star θέλει τριετές συμβόλαιο, το οποίο φαίνεται πως θα προσφέρουν μονάχα οι Ράπτορς. Οι «μαβς» και οι Σανς θα περιοριστούν πιθανότατα σε διετές, ενώ το ενδιαφέρον των Νιου Γιορκ Νικς διατηρείται αποκλειστικά σε θεωρητικό και μάλλον ανέφικτο επίπεδο.

Όλα αυτά λίγες ώρες ύστερα από την επιλογή του Κένταλ Μάρσαλ στη 13η θέση του ντραφτ από τους «ήλιους». O 20άχρονος πρώην πλέι-μέικερ της Νορθ Καρολάινα θεωρείται, όχι επίσημα, ο διάδοχος του Νας. Άλλωστε προτιμά την γρήγορη ανάπτυξη των επιθέσεων, κάτι που έχει καθιερώσει όλα αυτά τα χρόνια ο προκάτοχός (;) του.



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved