O Άντονι Ντέιβις και οι… άλλοι

O Άντονι Ντέιβις και οι… άλλοι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το φετινό ντραφτ του ΝΒΑ. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις δύο τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/06).

Όπως κάθε χρόνο, ακόμα και στο περσινό lockout, η νέα σεζόν του ΝΒΑ ξεκινά με το ντραφτ. Το «Prudential Center» του Νιου Τζέρζεϊ θα φιλοξενήσει το πρώτο «βήμα» του 2012-13 και θα οριστικοποιήσει τις ομάδες των εξήντα rookies, οι οποίοι θα καταταχθούν στις ισάριθμες διαθέσιμες θέσεις.

Άντονι Ντέιβις

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση είναι ο Άντονι Ντέιβις, MVP του Final Four και εθνικός πρωταθλητής με το Κεντάκι. Ο νεαρός πάουερ φόργουορντ έχει «γραπώσει» την πρώτη θέση στα εικονικά ντραφτ πολλούς μήνες και πολύ δύσκολα θα επιλεχθεί σε διαφορετική θέση κατά τη διάρκεια της πραγματικής δοκιμασίας. Οι Νιου Ορλίνς Χόρνετς έχουν κάνει ήδη τις πρώτες επαφές μαζί του και αναμένεται να αποκτήσουν τον διεθνή (είναι στην προεπιλογή των Ολυμπιακών Αγώνων) Αμερικανό.

Το χαρακτηριστικό του Ντέιβις είναι η αμυντική του προσήλωση. Οι σκάουτερ του ΝΒΑ τον παρομοιάζουν, μεταξύ άλλων, με τον Τιμ Ντάνκαν. Πρόκειται για εξαιρετικά αθλητικό παίκτη. Πάντως θεωρείται πως έχει ακόμα… δουλειά, ώστε να είναι έτοιμος για το ΝΒΑ.

Δεύτερη ταχύτητα

Ακολουθεί μία εξάδα παικτών, που θα καταλάβουν πιθανότατα τις θέσεις ανάμεσα στη δεύτερη και την έβδομη. Πρόκειται για τους Αντρέ Ντράμοντ (σέντερ), Τόμας Ρόμπινσον (πάουερ φόργουορντ), Χάρισον Μπαρνς (σμολ φόργουορντ), Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ (σμολ φόργουορντ), Μπράντλι Μπιλ (γκαρντ) και Νταμιάν Λίλαρντ (πλέι-μέικερ).

Για την ώρα οι εκτιμήσεις για τους έξι συγκεκριμένους παίκτες είναι συγκεχυμένες. Πάντως, οι Σάρλοτ Μπόμπκατς, οι οποίοι διατηρούν τη δεύτερη θέση, κλίνουν προς τους Μπιλ, Μπαρνς και Ντράμοντ, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί ούτε ο Κιντ-Γκίλκριστ, συμπαίκτης του Ντέιβις στο Κεντάκι. Τρίτοι θα επιλέξουν οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ενώ πίσω τους είναι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, Σακραμέντο Κινγκς, Πόρτλαντ Μπλέιζερς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Φυσικά όλες οι ομάδες θα περιμένουν τις προγενέστερες επιλογές, ώστε να καθορίσουν τις δικές τους.

Νέο ισορροπημένο γκρουπ

 Μετά από τους έξι παραπάνω παίκτες υπάρχουν περίπου είκοσι ακόμα, οι οποίοι συναρμολογούν δεύτερο ισορροπημένο γκρουπ υποψήφιων rookies. Όλοι έχουν εξασφαλίσει θέση στο ντραφτ, αλλά δεν μπορούν να ξέρουν αν θα επιλεχθούν 8οι ή… 26οι. Ξεχωρίζει ο Όστιν Ρίβερς, γιος του Ντοκ, προπονητή των Μπόστον Σέλτικς, ενώ οι Μαρκίς Τιγκ, Τέρενς Τζόουνς και Ντορόν Λαμπ, όλοι μέλη της βασικής πεντάδας του Κεντάκι, αναμένεται να πάρουν μία από αυτές τις θέσεις.

Οι… υπόλοιποι

Από το τέλος του πρώτου γύρου μέχρι το τέλος του δεύτερου, τα «ονόματα» είναι λιγότερο «βαριά». Ουδείς μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για την ένταξή του στην 60άδα ή όχι, αφού όλα θα καθοριστούν από το σκαουτάρισμα των ενδιαφερόμενων συλλόγων. Θυμίζουμε πως ο Κώστας Παπανικολάου του Ολυμπιακού συγκαταλέγεται σε αρκετά εικονικά ντραφτ, αλλά με σημαντική υποχώρηση στις εκτιμήσεις των ειδικών.

Διαπραγματευτικά ατού

Όλα τα παραπάνω θα επηρεαστούν από τις ανταλλαγές, οι οποίες θα ολοκληρωθούν παράλληλα με το ντραφτ. Άλλωστε όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν σαν διαπραγματευτικά ατού τις επιλογές τους και αυτό θα συμβεί και φέτος.

Η… τιμή της Νορθ Καρολάινα

Την ώρα που το Κεντάκι ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στέλνοντας τη βασική του πεντάδα στον πρώτο γύρο, η Νορθ Καρολάινα προσπαθεί να περιορίσει την έκταση της ήττας. Τα δύο κολέγια έχουν γνωστή κόντρα, αλλά οι Ταρ Χιλς έχουν μονάχα τον Τζον Χένσον σε καλή θέση των εικονικών ντραφτ. Επίσης υπάρχει ο πλέι-μέικερ, Κένταλ Μάρσαλ, που υπολογίζουν οι Χόρνετς για τη δέκατη θέση, οπότε μπορεί να γίνει συμπαίκτης του Ντέιβις!

Σίγουρη απουσία

Σε αντίθεση με όλους τους παραπάνω υποψήφιους rookies, ο Σκουπ Τζαρντίν περνά περίοδο απογοήτευσης. Άλλωστε έσπασε το πόδι του σε προπόνηση με τους Γιούτα Τζαζ και θα χρειαστεί εγχείρηση. Μοιραία ο πρώην γκαρντ του Σίρακιουζ πολύ δύσκολα θα επιλεχθεί από κάποια ομάδα, αφού θα μείνει για τουλάχιστον δύο μήνες εκτός παρκέ.

Παρακάτω η σειρά επιλογής (μπορεί να αλλάξει μέσω ανταλλαγών):

1.    Νιου Ορλίνς Χόρνετς
2.    Σάρλοτ Μπόμπκατς
3.    Ουάσινγκτον Ουίζαρντς
4.    Κλίβελαντ Καβαλίερς
5.    Σακραμέντο Κινγκς
6.    Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
7.    Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς
8.    Τορόντο Ράπτορς
9.    Ντιτρόιτ Πίστονς
10.    Νιου Ορλίνς Χόρνετς
11.    Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
12.    Χιούστον Ρόκετς
13.    Φίνιξ Σανς
14.    Μιλγουόκι Μπακς
15.    Φιλαδέλφεια 76ερς
16.    Χιούστον Ρόκετς
17.    Ντάλας Μάβερικς
18.    Χιούστον Ρόκετς
19.    Ορλάντο Μάτζικ
20.    Ντένβερ Νάγκετς
21.    Μπόστον Σέλτικς
22.    Μπόστον Σέλτικς
23.    Ατλάντα Χοκς
24.    Κλίβελαντ Καβαλίερς
25.    Μέμφις Γκρίζλις
26.    Ιντιάνα Πέισερς
27.    Μαϊάμι Χιτ
28.    Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
29.    Σικάγο Μπουλς
30.    Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς
31.    Σάρλοτ Μπόμπκατς
32.    Ουάσινγκτον Ουίζαρντς
33.    Κλίβελαντ Καβαλίερς
34.    Κλίβελαντ Καβαλίερς
35.    Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς
36.    Σακραμέντο Κινγκς
37.    Τορόντο Ράπτορς
38.    Ντένβερ Νάγκετς
39.    Ντιτρόιτ Πίστονς
40.    Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
41.    Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
42.    Μιλγουόκι Μπακς
43.    Ατλάντα Χοκς
44.    Ντιτρόιτ Πίστονς
45.    Φιλαδέλφεια 76ερς
46.    Νιου Ορλίνς Χόρνετς
47.    Γιούτα Τζαζ
48.    Νιου Γιορκ Νικς
49.    Ορλάντο Μάτζικ
50.    Ντένβερ Νάγκετς
51.    Μπόστον Σέλτικς
52.    Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς
53.    Λος Άντζελες Κλίπερς
54.    Φιλαδέλφεια 76ερς
55.    Ντάλας Μάβερικς
56.    Τορόντο Ράπτορς
57.    Μπρούκλιν Νετς
58.    Μινεσότα Τίμπεργουλφς
59.    Σαν Αντόνιο Σπερς
60.    Λος Άντζελες Λέικερς



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved