Ετοιμάζουν μεταγραφικό σχεδιασμό οι Μαϊάμι Χιτ

Ετοιμάζουν μεταγραφικό σχεδιασμό οι Μαϊάμι Χιτ

Λίγες μέρες πέρασαν από την κατάκτηση του παγκοσμίου τίτλου, αλλά οι Μαϊάμι Χιτ μελετούν ήδη τον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού.

«Δεν είχα καταλάβει πόσο πίσω είχα μείνει. Έχω πολλές δουλειές τις επόμενες μέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έρικ Σποέλστρα αναφερόμενος στο καλοκαιρινό «παζάρι» μεταγραφών. Μπορεί η αιτία της καθυστέρησης να είναι θετική, αλλά παραμένει… καθυστέρηση. Προφανώς ο προπονητής των εκπρόσωπων του Μαϊάμι αντιλαμβάνεται ακριβώς αυτό.

Την ώρα που οι Λεμπρόν Τζέιμς, Κρις Μπος και Ντουέιν Ουέιντ πραγματοποιούν αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις, το αγωνιστικό τους μέλλον είναι ξεκάθαρο. Δηλαδή θα συνεχίσουν στους Χιτ, αφού μεσολαβήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αν τελικά συμπεριληφθούν στην τελική δωδεκάδα. Δηλαδή οι «Big Three» θα έχουν ελάχιστο περιθώριο ξεκούρασης, το οποίο γίνεται ακόμα μικρότερο λόγω της τωρινής προτίμησης των απανταχού τηλεπαρουσιαστών στα τρία σημαντικότερα μέλη του ρόστερ.

«Σίγουρα ευχαριστηθήκαμε το σαββατοκύριακο, κάτι που δεν κάναμε ολόκληρη τη χρονιά. Πλέον βρισκόμαστε σε μία διαφορετική κατάσταση. Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείου καταλαβαίνουν τις ιδιαιτερότητες των ημερών. Έχουμε μπροστά μας μία σημαντική εβδομάδα και όλα θα καταλήξουν στο Summer League» συμπλήρωσε με νόημα την παραπάνω τοποθέτηση ο Σποέλστρα ζητώντας ουσιαστικά τον περιορισμό των πανηγυρισμών.

Τις επόμενες μέρες θα καταρτιστεί κατάλογος με τους διαθέσιμους free agents, τους οποίους φιλοδοξούν να «χτυπήσουν» οι Χιτ. Μάλιστα έχει προκύψει ήδη φημολογία που αφορά τον Ρέι Άλεν των Μπόστον Σέλτικς.

Επίσης πλησιάζει το ντραφτ, στο οποίο ο σύλλογος της Φλόριντα κατέχει την 27η θέση. Γίνεται αντιληπτό πως δεν έγινε η κατάλληλη προεργασία με δοκιμές υποψήφιων rookies, αφού οι συγκεκριμένες προπονήσεις συνδυάστηκαν με τα playoffs, που κρίθηκαν σημαντικότερα.

Αναφορικά με την προετοιμασία για τη νέα σεζόν, αυτή μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και στα τέλη του Σεπτεμβρίου! Αυτό θα σημαίνει πως η πρωταθλήτρια της προηγούμενης σεζόν θα ξεκινήσει ταχύτερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

«Όταν έχει πάρει το πρωτάθλημα, πάντα πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις άλλο ένα. Το 2006 δεν ξεκινήσαμε με την κατάλληλη ψυχολογία, αλλά αυτή η ομάδα δεν θα έχει παρόμοιο πρόβλημα. Το τωρινό μας σύνολο αποτελείται από παίκτες που διανύουν καλή περίοδο της καριέρας τους. Δε νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα κινήτρου» δήλωσε ο Ουέιντ χρησιμοποιώντας την εμπειρία του από τον πρώτο τίτλο των Χιτ.

Από την πλευρά του, ο Μπος συμπλήρωσε: «Πρέπει να δείξεις δύναμη, για να επαναλάβεις πορεία σαν τη φετινή δική μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε. Δεν πρέπει να το δούμε σαν σύνολο, ώστε να μην παρασυρθούμε από μελλοντικούς και μακρινούς στόχους. Δεν θεωρώ πως θα έχουμε πρόβλημα».

Επίσης ο Τζέιμς σχολίασε σχετικά: «Θα προσπαθήσω να ξεκουραστώ, όσο είναι δυνατό. Καταλαβαίνω ότι ακολουθεί μεγάλη χρονιά, που θα αρχίσει με τους Ολυμπιακούς. Για αυτό θα προπονηθώ με την ομάδα. Δεν ανησυχώ για τη φυσική μου κατάσταση στους Ολυμπιακούς, αλλά μετά θα προσπαθήσω να χαλαρώσω για μερικές ημέρες. Ελπίζω πως θα έχουμε πολλούς αγώνες και την επόμενη χρονιά. Εγώ θα είμαι έτοιμος».

Αναφορικά με τη στελέχωση του νέου ρόστερ υπάρχει το «ερωτηματικό» του Ρόνι Τουριάφ. Ο διεθνής Γάλλος έχει δικαίωμα μονομερής επέκτασης του συμβολαίου του, αλλά δεν έχει πάρει ακόμα τη σχετική απόφαση. Τα υπόλοιπα μεταγραφικά παραμένουν ακαθόριστα.



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved