Κρις Μπος: «Είχε φτάσει η ώρα μου»

Κρις Μπος: «Είχε φτάσει η ώρα μου»

Καταλυτικός ήταν ο Κρις Μπος στον δεύτερο τελικό, στον οποίο επέστρεψε στη βασική πεντάδα των Μαϊάμι Χιτ.

Ο 28χρονος πάουερ φόργουρντ είχε double-double από το… πρώτο ημίχρονο. Τελικά έφτασε στους 16 πόντους και στα 15 ριμπάουντ, οπότε δικαίωσε απόλυτα την επιλογή του Έρικ Σποέλστρα. «Είχε φτάσει η ώρα μου. Ήθελα να είμαι περισσότερο επιθετικός, ώστε να βελτιωθώ αμυντικά και να κινηθώ καλύτερα στο παρκέ. Όλα κύλησαν σωστά» δήλωσε ο Μπος.

Από τον πλευρά του, ο Σποέλστρα υποστήριξε ότι είχε πάρει την απόφασή του από το πρωινό ζέσταμα, πριν από το ματς, όταν διέκρινε την αποφασιστικότητα του πρώτου ριμπάουντερ των Χιτ. Μετά το παιχνίδι χαρακτήρισε τον παίκτη του «εκπληκτικό». Θυμίζουμε πως ο διεθνής Αμερικανός ήταν αναπληρωματικός στους τελευταίους αγώνες, ύστερα από την επαναφορά του από τραυματισμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρωταθλητές της Ανατολής «επιβίωσαν» της τελικής αντεπίθεσης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, έχουν πλέον το πλεονέκτημα έδρας και το ψυχολογικό προβάδισμα. Η αποστολή επέστρεψε στο Μαϊάμι, όπου θα διεξαχθούν οι τρεις επόμενοι τελικοί. Ένας πιθανός έκτος τελικός θα προκαλέσει τη δεύτερη και την τελευταία αλλαγή έδρας.

«Πλέον πρέπει να αυξήσουμε την ταχύτητά μας. Το πρώτο ματς είχε προσαρμοστικό χαρακτήρα και στο δεύτερο προσαρμοστήκαμε. Νομίζω πως ήμουν αρνητικός στον πρώτο τελικό. Στο δεύτερο έγινα περισσότερο επιθετικός» συμπλήρωσε ο Ντουέιν Ουέιντ, που πρωταγωνίστησε στο αρχικό 18-2 των Χιτ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι του Μαϊάμι ανέτρεψαν τα δεδομένα μίας φετινής σειράς των playoffs. Κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς βρέθηκαν πίσω με 3-2, ενώ με τους Ιντιάνα Πέισερς υποχώρησαν στο 2-1. Φαίνεται πως πρώτα… μαθαίνουν και στη συνέχεια εκτελούν. Στην προκειμένη, πάντως, χρειάζονται τρεις ακόμα νίκες.

Σημαντική συνεισφορά με τις… τρίποντες βόμβες του είχε και ο Σέιν Μπατίερ, ο οποίος σχολίασε: «Στους τελικούς του ΝΒΑ σουτάρεις, δεν περιμένεις την κατάλληλη ευκαιρία».  Ακόμα, ο Λεμπρόν Τζέιμς αναγνώρισε τη συμβολή του συμπαίκτη του: «Μας βοήθησε. Τα σουτ του πρόσφεραν ανάσες. Ήταν θετικός και αμυντικά. Η σειρά θα είναι σφικτή, οπότε χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες μας».

Μόλις 13 παίκτες έχουν κατακτήσει τουλάχιστον έξι παγκόσμιους τίτλους και ο Ντέρεκ Φίσερ φιλοδοξεί να γίνει ο 14ος. Ωστόσο οι Θάντερ απώλεσαν το πλεονέκτημα και καλούνται να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στην Πολιτεία της Φλόριντα. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ένωσης παικτών της λίγκας υστέρησε φανερά στον δεύτερο αγώνα, ενώ ήταν σταθερότατος στο πρώτο.

Σε ομαδικό επίπεδο, οι «βροντές» ανέτρεψαν -13 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν πέτυχαν το ίδιο αναφορικά με το -17 του δεύτερου. Ο κόουτς, Σκοτ Μπρουκς, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά μας και τη μείωση της διαφοράς στους δύο πόντους. Όταν είσαι πίσω με 17 πόντους, πρέπει να είσαι τέλειος, ώστε να κερδίσεις. Όπως και να έχει, βρεθήκαμε στο -10 ή στο -12 από το πρώτο εξάλεπτο σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλύτερα στον επόμενο αγώνα».

Συνολικά, πάντως, δεσπόζει η «μονομαχία» του Ντουράντ με τον Τζέιμς στη σειρά. Ο πρώτος σκόρερ της φετινής regular season είχε πρωτότυπη πρόκληση στον δεύτερο τελικό, για την οποία δήλωσε: «Είναι δύσκολο να παίζεις με πέντε φάουλ και με τέσσερα στο τρίτο 12λεπτο. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα, οι συμπαίκτες πίστεψαν σε μένα και μειώσαμε τη διαφορά». Τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/06, 03:00) θα διεξαχθεί η επόμενη αναμέτρηση των δύο συλλόγων. Τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψει η αποστολή των Θάντερ στο Μαϊάμι.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved