Η ευκαιρία του Κέντρικ Πέρκινς

Η ευκαιρία του Κέντρικ Πέρκινς

Να ξεπεράσει την… τραυματική εμπειρία του 2010 φιλοδοξεί ο Κέντρικ Πέρκινς μέσα από τους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ.

Ο σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είχε χτυπήσει το γόνατό του στον έκτο τελικό του 2010 όντος παίκτης των Μπόστον Σέλτικς. Μοιραία απουσίασε από το έβδομο παιχνίδι και οι «κέλτες» δεν κατέκτησαν τον δεύτερο τίτλο τους σε τρία χρόνια. Πολλοί οπαδοί των εκπρόσωπων της Μασαχουσέτης θεωρούν ακόμα την απώλεια του Πέρκινς καταλυτική αναφορικά με την πρώτη θέση των συγκεκριμένων playoffs.

«Πάντα το σκέφτομαι. Υπάρχει ένα ερωτηματικό στο μυαλό μου. Ωστόσο είμαι συγκεντρωμένος στα φετινά playoffs. Έχω έναν ρόλο στην ομάδα και σκοπεύω να βοηθήσω, όσο μπορώ. Έχουμε τους κατάλληλους παίκτες, ώστε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πάντως νιώθω πως έχω αφήσει μία δουλειά στη μέση».

Αν και είναι μόλις 27 ετών, ο Πέρκινς είναι από τους… εμπειρότερους παίκτες των «βροντών». Πάντως διατηρεί συμπληρωματικό ρόλο στους Θάντερ, όπως όλοι οι συμπαίκτες του, πλην του Κέβιν Ντουράντ. Ο πρώτος σκόρερ της φετινής regular season είναι αυτός που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της εκπληκτικής πορείας του συλλόγου.

Στον πρώτο τελικό, όμως, η έμπνευση του Σκοτ Μπρουκς περί ταυτόχρονης χρησιμοποίησης του επί 7.5 έτη παίκτη των Σέλτικς και του Σερζ Ιμπάκα αποδείχθηκε καταλυτική. Άλλωστε ο Έρικ Σποέλστρα είχε χαμηλώσει τον μέσο όρο ύψους της δικής του πεντάδας στο δεύτερο ημίχρονο.

Έτσι ξεπεράστηκε η μειωμένη απόδοση του Τζέιμς Χάρντεν. Ο κορυφαίος έκτος παίκτης της φετινής regular season είχε μόλις πέντε πόντους, ενώ ήταν «διψήφιος» στα πρώτα 15 ματς των playoffs. Προφανώς επηρεάστηκε περισσότερο από το… τρακ της πρώτης συμμετοχής σε τελικό σειράς της postseason του ΝΒΑ.

«Νομίζω ότι έκανα καλή δουλειά. Προφανώς δεν σκόραρα πολλούς πόντους, αλλά βοήθησα αμυντικά. Δεν πρέπει να στεκόμαστε πλέον στις ατομικές επιδόσεις. Αντίθετα πρέπει να μελετήσουμε το πρώτο ματς και να είμαστε ακόμα περισσότερο επιθετικοί στο δεύτερο» σχολίασε σχετικά ο Χάρντεν.

Από την πλευρά του, ο Ντουράντ στάθηκε στον τρόπο που μαρκαρίστηκε από τον Σέιν Μπατίερ: «Δεν μου αρέσει να ακουμπάνε το κεφάλι μου. Ούτε τον καρπό μου. Ο Μπατίερ είναι ο μοναδικός που με μαρκάρει έτσι. Το σιχαίνομαι, αλλά έχω συνηθίσει», ενώ συμπλήρωσε αναφορικά με τα… περίεργα γυαλιά, τα οποία έχουν φορά στις συνεντεύξεις Τύπου: «Τα χρησιμοποιώ από την αρχή της σεζόν. Δεν ξέρω γιατί έχουν μετατραπεί σε τόσο μεγάλο θέμα».

«Γνωρίζω μονάχα έναν τρόπο παιχνιδιού και αυτός είναι επιθετικός. Έτσι με θέλει και ο προπονητής μου» δήλωσε ο… πωρωμένος Ράσελ Ουέστμπρουκ, έπειτα από την προπόνηση της Τετάρτης (13/06).

Ακόμα, ο «παλιότερος» παίκτης των Θάντερ, Νικ Κόλισον, δήλωσε… έτοιμος: «Προσπαθώ να είμαι σε εγρήγορση. Σε όλη τη διάρκεια των playoffs έχω τη συγκεκριμένη νοοτροπία. Γενικά προτιμώ τα απλά σουτ και τις απλές κινήσεις». Στο πρώτο παιχνίδι είχε οκτώ πόντους και δέκα ριμπάουντ, οπότε ο 31χρονος Αμερικανός έδειξε, αν μη τι άλλο, πως βρίσκεται σε εγρήγορση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τραγουδίστρια κάντρι, Σάρα Έβανς, θα ερμηνεύσει τον εθνικό ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών, πριν από το δεύτερο ματς με τους Μαϊάμι Χιτ. Θυμίζουμε πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/06, 04:00).



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved