«Δύσκολο να αντέξουν σε επτά παιχνίδια οι Χιτ»

«Δύσκολο να αντέξουν σε επτά παιχνίδια οι Χιτ»

Τις προβλέψεις του αναφορικά με τους τελικούς του ΝΒΑ ανάμεσα σε Μαϊάμι Χιτ και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, έκανε ο Θόδωρος Ροδόπουλος.

Το εδώ και 37 χρόνια μέλος του συνδέσμου προπονητών Αμερικής (ΝΑBC), γνωρίζει όσο λίγοι Έλληνες τον μαγικό κόσμο της άλλης πλευράς του Ατλαντικού και ανέλυσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) τα δεδομένα της μεγάλης μονομαχίας.

Ο κ. Ροδόπουλος έχει παρακολουθήσει από κοντά 29 Final 4 και 21 NBA All Star Games και αναφέρθηκε και στο Διεθνές Σεμινάριο «Φαίδων Ματθαίου», το οποίο θα λάβει χώρα στη πόλη του, τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Θόδωρος Ροδόπουλος:

Για τους τελικούς του ΝΒΑ που ξεκίνησαν: «Είναι δύο ομάδες που εκφράζουν το μπάσκετ του σήμερα. Έχει αλλάξει το μπάσκετ σε σχέση με το παρελθόν. Πλέον υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία που είναι ο ρυθμός και οι παίκτες-αθλητές. Τα προηγούμενα χρόνια οι παίκτες ήταν πιο τεχνίτες, όμως τώρα είναι πιο αθλητικοί. Νομίζω ότι οι δύο ομάδες δίκαια βρίσκονται στους τελικούς γιατί είναι αρκετά δυναμικές και θα κάνουν μία καλή σειρά παιχνιδιών. Από το πρώτο ματς φάνηκε ότι η Οκλαχόμα είναι πιο νέα ομάδα που στηρίζεται περισσότερο στο χρόνο. Αντίθετα το Μαϊάμι μπορεί να έχει εξαιρετικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όμως είναι πιο κουρασμένοι, καθώς τώρα με το λοκ άουτ έγινε πιο συμπτυγμένο το πρωτάθλημα. Η Οκλαχόμα έχει δύο πλεονεκτήματα σε σχέση με το Μαϊάμι. Έχει πιο μικρό μέσο όρο ηλικίας και διψάει πιο πολύ για το πρωτάθλημα. Από πλευράς Μαϊάμι ο Μπος και ο Τζέιμς θέλουν το τρόπαιο, όμως όχι τόσο πολύ ο Γουέιντ. Στο πρώτο ματς αυτό που είδαμε είναι ότι οι Χιτ δεν άντεξαν στο χρόνο. Γενικά πάντως περιμένω μία πολύ δυνατή σειρά με εξαιρετικές μονομαχίες».

Για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των δύο διεκδικητών: «Το αδύνατο σημείο και των δύο είναι στη θέση του σέντερ γι' αυτό υπάρχει μία ισορροπία δυνάμεων εκεί. Η Οκλαχόμα είναι δυνατή στο σουτ με τους Ντουράντ και Ουέστμπρουκ. Αμφότερες οι ομάδες έχουν στα συν τους την περιφέρεια, όμως η Οκλαχόμα είναι λίγο καλύτερη στο τρίποντο εξαιτίας του Ντουράντ. Από εκεί και πέρα κι οι δύο ομάδες είναι καλές αθλητικά, ενώ τρέχουν εξαιρετικά το γήπεδο στο τρανζίσιον επιθετικά και αμυντικά. Πιστεύω θα γίνει μία σειρά καλή για τους θεατές που θα παρακολουθήσουν ματς με καταιγιστικό ρυθμό».

Για τη μάχη των πάγκων μεταξύ του Έρικ Σποέλστρα και του Σκοτ Μπρουκς: «Οι δύο προπονητές είναι νέοι και σχετικά λίγο άπειροι. Εξαρτώνται πολύ από προσωπικότητα παικτών τους. Βέβαια έχουν δύο πολύ καλά προπονητικά επιτελεία. Στο Μαΐάμι υπάρχει ο Ρον Ροθστέιν που ήταν αρκετά χρόνια στη καλή εποχή των Ντιτρόιτ ως ασίσταντ του Τζακ Ντέιλ, ενώ μετά έγινε και πρώτος. Πρώτος ήταν και στους Ιντιάνα. Στους Οκλαχόμα υπάρχει ο Μορίς Τσικς που ήταν τέσσερις φορές All Star, ενώ ως προπονητής ήταν για τρία χρόνια head coach στη Φιλαδέλφεια».

Για τις προβλέψεις του για τον πρωταθλητή: «Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά κι όχι με τις ιδιαιτερότητες που είχε η φετινή σεζόν θα έδινα φαβορί το Μαϊάμι, όμως παρά την υπεροπλία 2-3 παικτών νομίζω ότι η σειρά είναι στο 50-50 και λόγω του αβαντάζ της έδρας που έχει η Οκλαχόμα. Για το Μαϊάμι δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχει αντοχές αν η σειρά πάει στους επτά αγώνες».

Για το Διεθνές Σεμινάριο «Φαίδων Ματθαίου» που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη: «Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους μας να γίνεται στη πόλη μας ένα Σεμινάριο που έχει τέτοια οντότητα, δύναμη και παρουσιάζονται πέντε προπονητές πρώτης σειράς. Για εμάς τους Θεσσαλονικείς δεν είναι τακτικά φαινόμενα αυτά γι' αυτό μας ανεβάζουν θετικά. Πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους προπονητές από όλη την Ελλάδα. Φέτος πιστεύω ότι η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο σεμινάριο έγινε εδώ».

Για τους ομιλητές που είναι καταξιωμένοι στην Ευρώπη: «Νομίζω ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό Σεμινάριο επειδή δίνεται η ευκαιρία σε πολύ μεγάλους προπονητές, όπως ο Ομπράντοβιτς να εκφράσουν την μπασκετική τους φιλοσοφία. Είναι κάτι που δεν γίνεται πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό. Τα θέματα που υπάρχουν είναι τέτοια που θα βοηθήσουν τους προπονητές να προσαρμοστούν στα τεχνικά δεδομένα της εποχής μας. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το σεμινάριο της Θεσσαλονικής θα αφήσει το δικό του στίγμα όπως και κάποια άλλα που προηγήθηκαν. Μαζί με τον Ομπράντοβιτς θα είναι και ο ασίσταντ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος δημιουργεί μία πολύ καλή προσωπικότητα στον χώρο των προπονητών της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κοντά σε αυτούς ο Τρινκερί, ο οποίος δεν έχει επιλεγεί τυχαία, καθώς πρόκειται για την ανερχόμενη δύναμη των προπονητών στην Ιταλία. Μία χώρα που έχει παράδοση προπονητική αφού από παλιά έχει βγάλει φιλόσοφους του μπάσκετ. Τέλος ομιλητές θα είναι και οι δύο δικοί μας, Κουφός και Φραγκιάς που είναι ότι καλύτερο υπήρξε φέτος από Έλληνες προπονητές. Οι δύο τους έρχονται σαν συνέχεια όλων των Ελλήνων προπονητών (Ζούρος, Πρίφτης, Σφαιρόπουλος, Μπαρτζώκας) που έκαναν εξαιρετικό σεμινάριο το 2011 στην Αθήνα».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved