Στον τελικό οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ!

Στον τελικό οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ!

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ανέτρεψαν το προβάδισμα των Σαν Αντόνιο Σπερς, τους κέρδισαν με 107-99 και προκρίθηκαν στους τελικούς με 4-2 νίκες.

Είκοσι σερί νίκες είχαν συμπληρώσει τα «σπιρούνια» στο 2-0 των τελικών της Δύσης. Ωστόσο ακολούθησαν τέσσερις συνεχόμενες ήττες από τους Θάντερ των Κέβιν Ντουράντ και Ράσελ Ουέστμπρουκ, οπότε αποκλείστηκαν.

Μάλιστα προηγήθηκαν με 63-48 στο ημίχρονο, αλλά οι «βροντές» πέτυχαν επιμέρους 32-18 στο τρίτο 12λεπτο και μπήκαν μπροστά με 81-80 στο 36λεπτο. Στην τέταρτη περίοδο, ο Ντουράντ συμπλήρωσε 35 πόντους και ο Ουέστμπρουκ 24. Έτσι το συγκεκριμένο «δίδυμο» καθάρισε το ματς.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Γκρεγκ Πόποβιτς ξεκίνησε το τέταρτο 12λεπτο χωρίς τους Τιμ Ντάνκαν και Τόνι Πάρκερ, κάτι που αποδείχθηκε λανθασμένη απόφαση. Έτσι προσπάθησε να απαντήσει στο «χαμηλό» σχήμα, που είχε παρατάξει ο Σκοτ Μπρουκς στο τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης.

Πάντως ο Ντουράντ έμεινε στο παρκέ και στα 48 λεπτά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Προφανώς ο Πόποβιτς δεν έχει την αντίστοιχη πολυτέλεια αναφορικά με τη χρήση των δικών του «αστεριών». Μοιραία οι Ντάνκαν, Πάρκερ και Τζινόμπιλι θα παρακολουθήσουν τους τελικούς από την… τηλεόραση.

Συνολικά ο πρώτος σκόρερ της φετινής regular season είχε 5/9 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 12/15 βολές. Παράλληλα μάζεψε 14 ριμπάουντ και πανηγύρισε τη νίκη-πρόκριση σαν μικρό παιδί. Από την πλευρά του, ο Ουέστμπρουκ σημείωσε 9/17 σουτ, οκτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Ακολούθησε ο Σερζ Ιμπάκα με δέκα πόντους και δύο μπλοκ από τα μέλη της βασικής πεντάδας, ενώ οι Τάμπο Σεφολόσα και Κέντρικ Πέρκινς είχαν εννέα και τέσσερις πόντους, αντίστοιχα. Από την πάγκο, ο Τζέιμς Χάρντεν πέτυχε 16 πόντους με 3/4 τρίποντα. Ακόμα ο Ντέρεκ Φίσερ είχε εννέα πόντους, μεταξύ των οποίων ένα καθοριστικό τρίποντο, και ο Νικ Κόλισον μηδέν με 0/1 σουτ.

Όλα αυτά, ενώ οι Τεξανοί είχαν προηγηθεί με 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο! Μάλιστα ο Στέφεν Τζάκσον είχε 4/4 τρίποντα και δώδεκα πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ ο Πάρκερ είχε ήδη φτάσει στις δέκα ασίστ και στους 21 πόντους!

Τελικά ο Γάλλος πλέι-μέικερ «έγραψε» 29 πόντους με 12/27 σουτ και δώδεκα ασίστ. Ακολούθησε ο Ντάνκαν με 25 πόντους και 14 ριμπάουντ, που ήταν επίσης πεσμένος και κουρασμένος στο δεύτερο 24λεπτο. Από την πλευρά του, ο Τζάκσον συνέχισε να «πυροβολεί» και έφτασε στους 23 πόντους με έξι τρίποντα.

Αντίθετα, ο Μανού Τζινόμπιλι είχε μόλις 4/12 σουτ και δέκα πόντους. Επτά σημείωσε ο Γκάρι Νιλ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε με ίωση τις τελευταίες ώρες πριν από το ματς. Ο Καούχι Λέοναρντ ήταν ο τελευταίος σκόρερ με πέντε πόντους, αφού οι Μπορίς Ντιό, Ντάνι Γκριν, Τιάγκο Σπλίτερ και Ντεχουάν Μπλερ δεν βρήκαν στόχο. Πάντως οι δύο τελευταίοι χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα.

Έτσι οι Θάντερ προκρίθηκαν για πρώτη φορά στους τελικούς των playoffs χρησιμοποιώντας την τωρινή τους έδρα και ονομασία. Σαν σύλλογος, το 1996 οι Σιάτλ Σούπερσονικς αποτέλεσαν την τελευταία ομάδα, η οποία έφτασε στο φινάλε της post season.

Πλέον οι «βροντές» περιμένουν τον νικητή του τελικού της Ανατολής, στον οποίο οι Μπόστον Σέλτικς προηγούνται με 3-2 των Μαϊάμι Χιτ. Η επόμενη σειρά των Θάντερ θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της επόμενης Τετάρτης (13/06).

Στον τελικό οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ!



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved