Έτσι… χάνουν οι Σαν Αντόνιο Σπερς

Έτσι… χάνουν οι Σαν Αντόνιο Σπερς

Με 22 πόντους του Κέβιν Ντουράντ και 19 του… Τάμπο Σεφολόσα, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επικράτησαν με 102-82 των Σαν Αντόνιο Σπερς και μείωσαν τη σειρά σε 2-1.

Οι «βροντές» προηγήθηκαν με 8-0 στα πρώτα 3:09, αλλά οι Τεξανοί ισορρόπησαν την κατάσταση, μέχρι το τέλος του πρώτου 12λεπτου. Στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης η διαφορά άρχισε να παίρνει διαστάσεις και οι Θάντερ μείωσαν εύκολα σε 2-1 τους τελικούς της Δύσης. Παράλληλα διέκοψαν το… τεράστιο νικηφόρο σερί των «σπιρουνιών».

Συγκεκριμένα, ο Μανού Τζινόμπιλι διαμόρφωσε το 27-22 με το μοναδικό εύστοχο τρίποντό του στην πρώτη επίθεση των Σπερς, κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου. Ακολούθησε 9-0 των Θάντερ, που δεν απώλεσαν πάλι το προβάδισμα.

Άλλωστε έφτασαν στο +13 από το αρχικό 24λεπτο, το οποίο έληξε 54-41. Στο δεύτερο ανέλαβε ο Σεφολόσα με 16 από τους 19 του πόντους. Μάλιστα 28χρονος γκαρντ είχε και έξι κλεψίματα, εκ των οποίων τα τέσσερα καταγράφηκαν στο αρχικό 8-0! Γενικά προκάλεσε, μαζί με τους συμπαίκτες του, σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των «σπιρουνιών», που είχαν συνολικά 21 λάθη!

Επίσης, ο Σεφολόσα, που έκανε ατομικό παραγωγικό ρεκόρ, έφτασε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 27 πόντους, όταν ευστόχησε σε ένα από τα τέσσερα τρίποντά του, 6:35 πριν από το τέλος του αγώνα. Εν τέλει, οι Σπερς μείωσαν στους είκοσι, κυρίως λόγω του… ορεξάτου Ντε Χουάν Μπλερ.

Από την πλευρά του, ο Ντουράντ είχε 22 πόντους με 8/17 σουτ. Ακόμα, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έμεινε στους δέκα πόντους με 5/15 σουτ, αλλά μάζεψε επτά ριμπάουντ και μοίρασε εννέα ασίστ. Ακολούθησε ο Τζέιμς Χάρντεν με 15 πόντους, ενώ ο Σερζ Ιμπάκα είχε 14 πόντους και τρία μπλοκ.

Στους έξι πόντους έφτασε ο Νικ Κόλισον με 3/3 σουτ, στους πέντε ο Ντέρεκ Φίσερ με 2/7, αντίστοιχα, ενώ ο Κέντρικ Πέρκινς είχε τέσσερις πόντους, οκτώ ριμπάουντ και τρία μπλοκ. Οι Ντεκουάν Κουκ, Λαζάρ Χέιγουορντ και Ρόγιαλ Άιβι πέτυχαν δύο πόντους, ενώ ο Κόουλ Όλντριχ ευστόχησε σε μία βολή και αποτέλεσε τον… δωδέκατο σκόρερ της ομάδας του Σκοτ Μπρουκς.

Για τους Σπερς, οι Τόνι Πάρκερ και Στέφεν Τζάκσον «έγραψαν» από 16 πόντους, ενώ ο Τιμ Ντάνκαν έμεινε στους 11 με 5/15 σουτ εκτελώντας 11 από τις πρώτες 25 προσπάθειες της ομάδας του! Πάντως ο Γκρεγκ Πόποβιτς απέσυρε γρήγορα τους βασικούς του, όταν αποφάσισε πως το σερί είκοσι νικών αποτέλεσε… παρελθόν. Έτσι ο Μπλερ πέτυχε δέκα πόντους σε 9:47.

Ακόμα, ο Τζινόμπιλι είχε μόλις 1/5 σουτ και οκτώ πόντους. Ακολούθησε ο Γκάρι Νιλ με 3/11 και 7, αντίστοιχα, ενώ ο Τζέιμς Άντερσον πέτυχε τέσσερις πόντους. Ο Πατ Μιλς και ο Ντάνι Γκριν είχαν από τρεις, ο Καούχι Λέοναρντ δύο, ενώ οι Μπορίς Ντιό και Τιάγκο Σπλίτερ συμπλήρωσαν τη… 13άδα των σκόρερ με έναν πόντο έκαστος.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (03/06, 03:30) θα διεξαχθεί ο τέταρτος τελικός της Δύσης. Πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι, πριν από την επιστροφή στο «AT&T Center» και οι Θάντερ θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν ανοδικά, ώστε να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 2-2.

Πάντως ο Lil Wayne δύσκολα θα βρεθεί στο «Chesapeake Arena», καθώς ο ράπερ ισχυρίστηκε ότι δεν του επετράπη η είσοδος στο αποψινό ματς. Oι «βροντές» εξέδωσαν ήδη σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει πως ο Lil Wayne, ο οποίος μετετράπη σε φανατικό οπαδό των Σπερς, πρέπει να πληρώσει εισιτήριο, όπως όλοι οι υπόλοιποι, για να παρακολουθήσει εντός έδρας αγώνα των Θάντερ.

Έτσι… χάνουν οι Σαν Αντόνιο Σπερς



Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved