Όλοι ασχολούνται με τον Λιν...

Όλοι ασχολούνται με τον Λιν...

Ο Τζέρεμι Λιν απασχολεί τους πάντες, τουλάχιστον στην Βόρεια Αμερική, αφού οι εμφανίσεις του απόφοιτου του Χάρβαρντ με την φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς έχουν, αν μη τι άλλο, αποσπάσει την προσοχή.

Από τον προπονητή του, τον Μάικ Ντ' Άντονι, μέχρι τον αήττητο παγκόσμιο πρωταθλητή μποξ, Floyd Mayweather Jr., υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ο μεν ενδιαφέρεται άμεσα για τον Λιν, ενώ ο δεύτερος θα έπρεπε να... αδιαφορεί. Εντούτοις η νόσος «Linsanity» δεν στέκεται αποκλειστικά στο μπάσκετ.

Άλλωστε, τους προηγούμενους μήνες είχε παρατηρηθεί αντίστοιχη «τρέλα» στην Βόρεια Αμερική με τον Tim Tebow των Ντένβερ Μπρόνκος. Από άγνωστος quarterback, έγινε «ήρωας» οδηγώντας την ομάδα του σε συναπτές νίκες και στα play off, στα οποία το «άστρο» του... έσβησε.

Πολλοί θεωρούν πως ο Λιν θα έχει την ίδια κατάληξη στα play off του ΝΒΑ με τους Νικς. Ωστόσο, ο Ντ' Άντονι δεν έχει την ίδια άποψη:

«Δεν ξέρω αν θα υπάρχει κάποιο τέλος. Ίσως να μην υπάρξει. Πλέον είναι σημαδεμένος. Οι βραδιές θα γίνονται όλο και πιο δύσκολες για αυτόν. Πάντως θα γίνει καλός παίκτης».

Υπάρχουν όμως και οι... αντι-Λιν, με τον Mayweather να δεσπόζει με σχετικά αρνητικά του σχόλια στο Twitter. Αυτός δεν παρέλειψε να τονίσει για ευνόητους λόγους πως ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ασιατικής καταγωγής, σε αντίθεση με τους αφροαμερικανούς που πλειοψηφούν στο ΝΒΑ.

Πάντως, εκπρόσωπος μεγάλου πρακτορείου στοιχημάτων στις Η.Π.Α. με το όνομα Κέβιν Μπράντλεϊ δίνει μία άλλη διάσταση στη... νόσο «Linsanity»:

«Ένας παίκτης σαν αυτόν είναι πολύ καλός για το άθλημα, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αρκετών, ώστε να στοιχηματίσουν σε αγώνες των Νικς».

Σημειώνουμε πως η απόδοση περί κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ομάδα του «Μεγάλου Μήλου» έχει υποχωρήσει στο 16.00 σε σχέση με το 40.00 που έδινε... προ-Λιν, τουλάχιστον σύμφωνα με τον μέσο όρο των μεγαλύτερων πρακτορείων.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώτος Αμερικανός παίκτης του ΝΒΑ με καταγωγή από την Ταϊβάν έχει πολλαπλασιάσει τους «φίλους» του στο Twitter, έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα σε χρόνο-ρεκόρ και γενικά αποτελεί το ίνδαλμα της πλειονότητας των Αμερικανών. Παρ' όλα αυτά, ο Λιν παραμένει ταπεινός:

«Δεν πιστεύω πως είμαι έξυπνος, αλλά πως υπάρχει ένας παντοδύναμος και παντογνώστης Θεός που κάνει θαύματα».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved