Μέγας είσαι Ντιρκ! (photos+videos)

Μέγας είσαι Ντιρκ! (photos+videos)

O Γερμανός άσος των Ντάλας Μάβερικς, Ντιρκ Νοβίτσκι, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2011 και το Οnsports σας θυμίζει την πορεία του!

Ο Νοβίτσκι γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου του 1978 στο Βέρζμπουργκ της Γερμανίας και εκεί έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα. Μόλις στην ηλικία των 20 χρονών, ο πιτσιρικάς τότε Ντιρκ, αποφασίζει να κάνει το μεγάλο... άλμα στην καριέρα του.

Στα draft του 1998, επιλέγεται στην ένατη θέση από τους Μιλγουόκι Μπακς, όμως όπως... είθισται, γίνεται αμέσως ανταλλαγή με προορισμό τους Ντάλας Μάβερικς.

Με εξαίρεση την πρώτη χρονιά, που ήταν αντικειμενικά σεζόν κατά την οποία προσπαθούσε να εγκλιματιστεί στον τρόπο παιχνιδιού του ΝΒΑ, ο Νοβίτσκι ήταν το «βαρόμετρο» των Μάβερικς. Άλλωστε, ο μέσος όρος πόντων του μαρτυρά τα πάντα. Οι 22.8 πόντοι ανά αγώνα είναι εξωπραγματικό στατιστικό. Βέβαια, αρκεί κανείς να αναλογιστεί, πως ο Νοβίτσκι έχει οδηγήσει την ομάδα του σε 11 διαδοχικές χρονιές στα playoffs!

Απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια

Το 2006 θα φτάσει μέχρι τους τελικούς με αντίπαλο τους Μαϊάμι Χιτ. Ο Νοβίτσκι σκοράρει κατά ριπάς, έχει για άξιο συμπαραστάτη τον Τζέισον Τέρι, όμως οι Χιτ θα πάρουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, αφού επικράτησαν με 4-2 σε σύνολο 6 αγώνων.

Η εκδίκηση πέντε χρόνια μετά

Το 2011 η ιστορία επαναλήφθηκε με διαφορετικό όμως τέλος (4-2 οι «Μαβς»). Ο Γερμανός σταρ, πιο ώριμος από ποτέ, με το... μάτι να γυαλίζει και μάλιστα απέναντι στο απόλυτο φαβορί των Χιτ (Μπος, ΛεΜπρον, Γουέιντ), κάνει όργια και παίρνει το... αίμα του πίσω με τον πιο εμφατικό τρόπο. Στον 6ο τελικό, «κλείνει» το σπίτι των Χιτ και παράλληλα αναδεικνύεται MVP των τελικών. Το άξιζε τόσα χρόνια και το κατέκτησε!

Οι διακρίσεις του στο «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ

Αμέτρητες είναι οι διακρίσεις του Νοβίτσκι στο ΝΒΑ. Πέρα από το πρωτάθλημα του 2011 και την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη των τελικών, είχε ψηφιστεί πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου το 2007, έχει μπει στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος 11 φορές (2001-2011), και άλλες 11 έχει συμμετάσχει σε All-Star Game (2002-2012). Επιπλέον, έχει κερδίσει τον διαγωνισμό τριπόντων το 2006.

Τα... τρομακτικά στατιστικά του

Ο Νοβίτσκι είναι και με τη... βούλα, ο παίκτης - έμβλημα των Μάβερικς. Πρώτος στη σχετική λίστα με τις συμμετοχές, τους πόντους, τα εύστοχα σουτ, τα τρίποντα, αλλά και τις ελεύθερες βολές.

Ποσοστά Καριέρας

Παιχνίδια

1018

Λεπτά ανά αγώνα (Μ.Ο)

36.23

Δίποντα

47.6%

Τρίποντα

37.8%

Βολές

87.7%

Ριμπάουντ ανά αγώνα(Μ.Ο)

8.3

Πόντοι ανά αγώνα(Μ.Ο)

22.8



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved