Λάβετε θέσεις, το ΝΒΑ αρχίζει!

Λάβετε θέσεις, το ΝΒΑ αρχίζει!

Τζάμπολ στο ΝΒΑ σήμερα (25/12) και το Onsports σας παρουσιάζει όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για το νέο πρωτάθλημα.

Μπορεί να γίνουν λιγότεροι αγώνες φέτος, ελέω λοκ άουτ, αυτό δεν σημαίνει όμως πως το θέαμα που υπόσχονται οι τριάντα ομάδες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν θα είναι και πάλι εντυπωσιακό. Ας πάρουμε, όμως, αναλυτικά πώς έχει η κατάσταση σε Ανατολή και Δύση...

Φαβορί οι Χιτ στην Ανατολή

Ο έκτος τελικός της σειράς της περιόδου 2010-2011, ανάμεσα στους Μάβερικς και τους Χιτ, μόλις έχει ολοκληρωθεί και οι «big three» (Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Κρις Μπος) αφήνουν το παρκέ απογοητευμένοι. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι και η παρέα του έχουν ρίξει στο «καναβάτσο» το Μαϊάμι, κατακτώντας το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Πέρασαν έξι ολόκληροι μήνες και μεσολάβησε ένα… θρίλερ διαβουλεύσεων για να σπάσει το λοκ άουτ, αλλά η εκδίκηση δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό του Τζέιμς, του Ουέιντ και του Μπος. Ενισχυμένοι με το Σέιν Μπατίερ, ο οποίος βοήθησε πέρυσι τους Γκρίζλς να αποκλείσουν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ του Σπερς, οι Χιτ φαντάζουν έτοιμοι να πάρουν την εκδίκησή τους. Ερωτηματικό, για το μεγάλο φετινό φαβορί, αποτελεί η θέση του σέντερ. Ο Πατ Ράιλι αποφάσισε να πάρει το ρίσκο με τον Έντι Κάρι, ο οποίος την προηγούμενη πενταετία «σκούπιζε» τον πάγκο των Νικς.

Ουσιαστικά, η μεγαλύτερη απειλή για το Μαϊάμι από την Ανατολή προέρχεται από το Σικάγο. Εκεί δεσπόζει η φυσιογνωμία του περσινού πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου, Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος επίσης ψάχνει την εκδίκηση για την ταπείνωση στους τελικούς της Ανατολής, όταν οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς με 4-1. Η παρουσία των Λουόλ Ντενγκ, Κάρλος Μπούζερ, Γιοακίμ Νοά δεν ήταν αρκετή πέρυσι για το Σικάγο, που είχε την ανάγκη της απόκτησης ενός ποιοτικού σούτινγκ γκαρντ. Με τον Καρόν Μπάτλερ να καταλήγει στους Κλίπερς, η απόκτησης του Ρίτσαρντ Χάμιλτον έμοιαζε λίγο πολύ αναπόφευκτή για τους «ταύρους». Ο «Ριπ» ήρθε στο Σικάγο να δώσει το «σίγουρο» σουτ από την περιφέρεια και παράλληλα να απελευθερώσει το Ρόουζ στην περιφέρεια. Με τον πρωταθλητή του 2004 στο ρόστερ κι έναν εξαιρετικό πάγκο (Γκίμπσον), οι Μπουλς θεωρούν πως έχει έρθει ξανά η ώρα τους.

Το ερωτηματικό στην Ανατολή είναι ποια ομάδα μπορεί να κοντράρει τους Χιτ και τους Μπουλς. Ίσως οι φετινοί Νικς διαθέτουν την απάντηση. Η παρουσία των Καρμέλο Άντονι και Αμάρε Στούνταμαϊρ, σε συνδυασμό με την άφιξη στο «μεγάλο μήλο» των Μπαρόν Ντέιβις, Μάικ Μπίμπι και Τάισον Τσάντλερ, έχει δημιουργήσει προσδοκίες στη Νέα Υόρκη. Το θέμα, βέβαια, είναι πως ο Ντέιβις δεν είναι σε θέση να πατήσει παρκέ για τις επόμενες 8-10 εβδομάδες, λόγω ενός προβλήματος στη μέση, ενώ οι Νικς παρακαλούν να παραμείνει υγιής ο Αμάρε Στουνταμαϊρ, που στα περσινά πλέι οφ αντιμετώπισε προβλήματα με την πλάτη του.

Από εκεί και πέρα, ερωτηματικό σε κάθε περίπτωση είναι οι φετινοί Σέλτικς. Η τετράδα των Ραχόν Ρόντο, Ρέι Άλεν, Πολ Πιρς και Κέβιν Γκαρνέτ πήρε ακόμη ένα χρόνο στην πλάτη της, ενώ τεράστια απώλεια αποτελεί ο τραυματισμός του Τζεφ Γκριν, που χάνει ολόκληρη τη σεζόν. Οι «Κέλτες» απέκτησαν τον Κένιον Ντούλινγκ για την περιφέρεια και τους Μπράντον Μπας, Κρις Ουίλκοξ, για τη φροντ λάιν, αλλά με το «γερασμένο» Ζερμέιν Ο’ Νιλ στη θέση του βασικού σέντερ δεν γεμίζουν ιδιαίτερα το μάτι.

Στο Ορλάντο προσπαθούν ακόμη να πείσουν τον Ντουάιτ Χάουαρντ να παραμείνει μόνιμος κάτοικος Οχάιο. Η διάθεση και το κίνητρο του κορυφαίου σέντερ στον πλανήτη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία των Μάτζικ, που ενισχύθηκαν στη θέση του πάουερ φόργουορντ με την ευτραφή, αλλά συμπαθέστατο Γκλεν Ντέιβις. Ο Τζέισον Ρίτσαρτσον ανανέωσε το συμβόλαιό του, όμως γενικά το Ορλάντο δεν πείθει πως μπορεί να κάνει πορεία ανάλογη του 2010, όταν είχε φτάσει μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ. Οι Σίξερς πάλι, με το νεανικό, αλλά ελπιδοφόρο υλικό θεωρούνται ομάδα που μπορούν να μπουν στην πρώτη εξάδα, αλλά χωρίς μεταγραφές κι έχοντας περιοριστεί απλώς στην ανανέωση της συνεργασίας με το Θάντεους Γιανγκ δεν μπορούν να έχουν βλέψεις για το κάτι παραπάνω.

Διαβάστε ακόμα...

Atlantic Division: Γέρασαν οι «Κέλτες»

Southeast Division: Μία ακόμα ευκαιρία για τον Λεμπρόν

Central Division: Πάλι χωρίς αντίπαλο οι «Ταύροι»

Τον πρώτο λόγο οι πρωταθλητές στη Δύση

Μπορεί να έχασαν το βασικό σέντερ τους, τον Τάισον Τσάντλερ, ο οποίος πήρε το δρόμο για τη Νέα Υόρκη, μπορεί ο Μπαρέα να επέλεξε τους Τίμπεργουλβς, αλλά οι πρωταθλητές Μάβερικς παραμένουν το φαβορί για να διατηρήσουν τα ηνία της Δύση. Σε πρώτη φάση, αφού ο βασικός στόχος του Ντιρκ Νοβίτσκι και της παρέας του δεν είναι άλλος από το να επαναλάβουν το περυσινό κατόρθωμά τους, δηλαδή να φτάσουν ξανά στον τίτλο. Οι προσθήκες των Βινς Κάρτερ, Ντελόντε Ουέστ και Λαμάρ Όντομ είναι σημαντικές για το Ντάλας - ειδικά αυτή του «Μάικ Λαμάρ», ο οποίος μπορεί να δώσει «σίγουρες» ανάσες στο Νοβίτσκι στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Η διατήρηση του βασικού «κορμού» αποτελεί ακόμα ένα συν για τους Μάβερικς, που θα ξεκινήσουν από την αφετηρία με τη στάμπα του φαβορί στη Δύση.

Βασικός τους αντίπαλος αναμένεται να είναι η ομάδα που αντιμετώπισαν τη σεζόν 2010-2011 στους τελικούς της Δύσης. Οι Οκλαχόμα Θάντερ δεν προχώρησαν σε κάποια μεταγραφή, αλλά με τον Κέντρικ Πέρκινς να δίνει το παρών από την αρχή της σεζόν στη θέση του σέντερ, ο Κέβιν Ντουράντ και η παρέα του μπορούν να ονειρεύονται πως φέτος θα είναι η δική τους χρονιά.

Η ομάδα, που απογοήτευσε στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να τη ξεγράψει κανείς λόγω της παρουσίας του Κόμπε Μπράιαντ και του Πάου Γκασόλ, δεν είναι άλλη από τους Λέικερς. Οι «λιμνάνθρωποι» ξεκίνησαν το μεταγραφικό σχεδιασμό τους με στόχο να φέρουν στο Λος Άντζελες τον Κρις Πολ και τον Ντουάιτ Χάουαρντ, αλλά τελικά περιορίστηκαν στους Τζος Μακ Ρόμπερτς και Τρόι Μέρφι. Η έλευση του Κρις Πολ στο Λ.Α. δεν έγινε για λογαριασμό των Λέικερς, αφού ο θαυματουργός πλέι μέικερ άφησε τους Νιου Όρλεαν Χόρνετς και μετακόμισε στους Κλίπερς. Παράλληλα, με την απόκτηση του Τσόνσι Μπίλαμπς και φυσικά την παρουσία των Μπλέικ Γκρίφιν και Ντε Άντρε Τζόρνταν οι Κλίπερς δημιουργούν έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο, που μοιάζει ικανό να κάνει από φέτος την υπέρβαση.

Διαβάστε ακόμα...

Northwest Division: Ακόμα μία πρωτιά για Ντουράντ;

Pacific Division: Η... δεύτερη ομάδα του Λος Άντζελες

Southwest Division: Ο όμιλος του Νοβίτσκι

Δείτε επίσης...

Το σημερινό (25/12) πρόγραμμα, με πέντε αναμετρήσεις-«φωτιά»

Όλους τους πρωταθλητές του ΝΒΑ

Το... πραγματικό θέαμα του ΝΒΑ!

Τα σήματα των ομάδων και την ιστορία τους

Κάθε κατεργάρης στον… πάγκο του!



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved