Χριστούγεννα στο «Madison Square Garden»

Χριστούγεννα στο «Madison Square Garden»

Όχι ένα ούτε δύο, αλλά πέντε καυτά ντέρμπι περιλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, με το οποίο θα ανοίξει η αυλαία του φετινού ΝΒΑ.

Το «κουτσουρεμένο» (ελέω λοκ άουτ) πρωτάθλημα, αφού η κανονική περίοδος περιλαμβάνει 66 αγώνες σε διάστημα τεσσάρων μηνών, κάνει πρεμιέρα σήμερα (25/12), ανήμερα Χριστουγέννων. Το «πάρτι» αρχίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με το «μενού» να περιλαμβάνει πέντε αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από το μεγάλο ντέρμπι της Atlantic Division, στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στους γηπεδούχους Νιου Γιορκ Νικς και τους Μπόστον Σέλτικς (19.00).

Μοναδικό πρόβλημα για την ομάδα του Μάικ Ντ’ Αντόνι, ο τραυματισμός του Μάικ Μπίμπι στην πλάτη. Στους «Κέλτες» ο Ντοκ Ρίβερς «πονοκεφαλιάζει» με τον τραυματισμό του αρχηγού Πολ Πιρς, η συμμετοχή του οποίου είναι εξαιρετικά αμφίβολη, λόγω ενοχλήσεων στη δεξιά φτέρνα. Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που ο τεχνικός της Βοστώνης προορίζει το Σάσα Πάβλοβιτς για το αρχικό σχήμα, δίπλα στους Ραχόν Ρόντο, Ρέι Άλεν, Κέβιν Γκαρνέτ και Ζερμέιν Ο’ Νιλ. Από την άλλη, ο Ντ’ Αντόνι αναμένεται να χρησιμοποιήσει στη βασική πεντάδα τους Τόνι Ντάγκλας, Λάντρι Φιλντς, Καρμέλο Άντονι, Αμάρε Στούνταμαϊρ και Τάισον Τσάντλερ.

«Repeat» των περυσινών τελικών

Δυόμισι ώρες αργότερα (21.30), στο Ντάλας, θα αναβιώσει η κόντρα των περσινών τελικών, αφού οι Ντάλας Μάβερικς υποδέχονται τους Χιτ. Οι πρωταθλητές, με νέα πρόσωπα τους Ντελόντε Ουέστ, Βινς Κάρτερ, Λαμάρ Όντομ και Σέιν Ουίλιαμς, θέλουν να ξεκινήσουν τη χρονιά όπως τελείωσαν την περσινή - δηλαδή, με νίκη επί των «big three» (Τζέιμς, Ουέιντ, Μπος) του Μαϊάμι. Ο Ρικ Καρλάιλ αναμένεται να παρατάξει αρχικό σχήμα αποτελούμενο από τους Τζέισον Κιντ, Βινς Κάρτερ, Σον Μάριον, Ντιρκ Νοβίτσκι και Μπρένταν Χέιγουντ. Από την άλλη, ο Έρικ Σποέλστρα θα ξεκινήσει με τους Μάριο Τσάλμερς, Ντουέιν Ουέιντ, Λεμπρόν Τζέιμς, Κρις Μπος και Τζόελ Άντονι.

Ρόουζ εναντίον Κόμπε

Ντέρμπι υπάρχει και στην Καλιφόρνια, αφού τα μεσάνυχτα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το παιχνίδι των Λ.Α. Λέικερς με τους Σικάγο Μπουλς. Φυσικά, δεσπόζει η κόντρα ανάμεσα στον Κόμπε Μπράιαντ και τον Ντέρεκ Ρόουζ. Ο αρχηγός της ομάδας του Λος Άντζελες θα δώσει το «παρών», αν και θα αγωνιστεί με νάρθηκα στον δεξιό καρπό. Ντεμπούτο με τους «ταύρους» αναμένεται να κάνει ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον, ενώ για τους «λιμνάνθρωπους» ο Μάικ Μπράουν δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Άντριου Μπάινουμ.

Οι Λέικερς, με νέα πρόσωπα τους Τζος Μακ Ρόμπερτς και Τρόι Μέρφι, αναμένεται να ξεκινήσουν τον αγώνα με τους Ντέρεκ Φίσερ, Κόμπε Μπράιαντ, Ρον Αρτέστ, Τζος Μακ Ρόμπερτς και Πάου Γκασόλ. Ο Τομ Τιμποτό προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τους Ντέρικ Ρόουζ, Ρίτσαρντ Χάμιλτον, Λουόλ Ντενγκ, Κάρλος Μπούζερ και Γιοακίμ Νοά.

Ο Ντουράντ υποδέχεται τον Χάουαρντ

Σπουδαίο παιχνίδι είναι και αυτό ανάμεσα στην Οκλαχόμα και το Ορλάντο, που θα ξεκινήσει στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/12). Αναμένεται μεγάλη μάχη, αφού οι περσινοί φιναλίστ της Δύσης Θάντερ, με τους Κέβιν Ντουράντ και Ράσελ Ουέστμπρουκ στη σύνθεσή τους, θα κληθούν να βρουν τον τρόπο να περιορίσουν τη δράση του θηριώδους Ντουάιτ Χάουαρντ.

Ο Σκοτ Μπρουκς και ο Σταν Βαν Γκάντι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα. Το αρχικό σχήμα για τους γηπεδούχους Θάντερ θα αποτελείται από τους Ράσελ Ουέστμπρουκ, Ταμπό Σεφολόσα, Κέβιν Ντουράντ, Σέρτζιο Ιμπάκα και Κέντρικ Πέρκινς. Οι Μάτζικ θα παραταχθούν με τους Τζαμίρ Νέλσον, Τζέισον Ρίτσαρτσον, Χέντο Τούρκογλου, Γκλεν Ντέιβις και Ντουάιτ Χάουαρντ.

Τα φώτα στους Κλίπερς!

Στο Όκλαντ, οι Ουόριορς υποδέχονται τους Κλίπερς (26/12, 05.30) και μοιραία οι προβολείς στρέφονται στους Κρις Πολ, Μπλέικ Γκρίφιν και την παρέα τους! Οι «φτωχοί συγγενείς» του Λος Άντζελες μπαίνουν με ιδιαίτερα υψηλές φιλοδοξίες στο πρωτάθλημα, έχοντας ενισχυθεί με τους Κρις Πολ, Τσόνσι Μπίλαμπς και Καρίν Μπάτλερ. Στην αντίπερα όχθη, οι Ουόριορς θα στηριχθούν και πάλι στο φονικό δίδυμο των Έλις και Κάρι.

Το αρχικό σχήμα για τους γηπεδούχους θα αποτελείται από τους Μόντα Έλις, Στέφεν Κάρι, Ντορέλ Ράιτ, Ντέιβιντ Λι και Άντρις Μπιεντρίνς. Οι Κλίπερς αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Κρις Πολ, Τσόνσι Μπίλαμπς, Ράντι Φόι, Μπλέικ Γκρίφιν και Ντε Άντρε Τζόρνταν.



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved