Σλούκας: «Πατάμε καλύτερα φέτος»

Σλούκας: «Πατάμε καλύτερα φέτος»

Όλο τους το είναι για να οδηγήσουν την Εθνική Ανδρών στη διάκριση θα δώσουν οι Έλληνες διεθνείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πεισμώσει από τις αποτυχίες των προηγούμενων ετών και στόχος του στα ισπανικά παρκέ είναι να φθάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορεί. Ο Κώστας Σλούκας με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 παραδέχθηκε πως φέτος πατούν καλύτερα στα πόδια του, παρά τις πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, αλλά δεν θέλησε να οριοθετήσει συγκεκριμένο στόχο, αφού αυτό που προέχει είναι η σκληρή δουλειά. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τις έως τώρα εντυπώσεις του από την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών: «Έχουν προστεθεί στην προεπιλογή πολλά νέα παιδιά, υπάρχει καινούριος προπονητής και καινούριο πλάνο. Έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με πέρυσι. Όλα τα παιδιά είμαστε υπερήφανα που βρισκόμαστε εδώ και θα δώσουμε το 100% για να πετύχει κάτι καλό η Εθνική».

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη: «Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί του. Από όσα έχει πει και από όλα όσα βλέπω αυτές τις πρώτες ημέρες βασίζεται στο γρήγορο και ελεύθερο μπάσκετ. Ασφαλώς και υπολογίζει πολύ στην άμυνα και τη μαχητικότητα αυτής της ομάδας. Νομίζω πως αυτά τα τέσσερα στοιχεία θα αποτελέσουν τη βάση του στιλ παιχνιδιού μας και κάθε ημέρα θα προσθέτουμε και από μία λεπτομέρεια».

Για το εάν έχουν πεισμώσει από τις προηγούμενες αποτυχίες: «Ο αθλητισμός γενικότερα δεν είναι μόνο επιτυχίες. Στο πρόγραμμα είναι και οι αποτυχίες. Στα αρνητικά αποτελέσματα πρέπει να γίνεσαι πιο δυνατός και να πεισμώνεις. Θεωρώ, λοιπόν, πως όλοι όσοι είμαστε εδώ έχουμε πεισμώσει για κάτι καλύτερο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια».

Για το «πάντρεμα» πολλών γενιών παικτών: «Είναι φανερό πως η Εθνική περνάει στο επόμενο επίπεδο, όπως είχε γίνει και τη σεζόν 2004-2005. Σιγά σιγά ενσωματώνονται οι επόμενες γενιές. Σίγουρα είναι ένα στοίχημα και των προπονητών και δικό μας να δέσουμε σαν σύνολο. Αλλά δεν νομίζω πως θα υπάρξει πρόβλημα για αυτό, λόγω των χαρακτήρων που απαρτίζουν την ομάδα».

Για τις απουσίες: «Έχουμε πει πολλές φορές πως η Εθνική είναι πάνω από όλους και όλα. Κάποιοι για δικούς τους λόγους, είτε γιατί αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν τραυματισμούς, δεν ήθελαν να έρθουν. Η ομάδα, όμως, προχωράει. Το κάθε παιδί που βρίσκεται εδώ αξίζει κατά τη γνώμη μου και με το παραπάνω να φοράει τη φανέλα της».

Για τους στόχους της Εθνικής στην Ισπανία: «Πέρυσι είχαμε ξεκινήσει με περισσότερες φιλοδοξίες και… φαμφάρες, αλλά αποτύχαμε παταγωδώς. Φέτος η ομάδα «πατάει» καλύτερα στα πόδια της. Το σημαντικότερο είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά και να κοιτάμε το πώς θα βελτιωνόμαστε καθημερινά. Από εκεί και έπειτα, μακάρι να φθάσουμε ψηλά, αλλά ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για αυτό. Θα δούμε στο Παγκόσμιο. Για την ώρα προέχουν οι προπονήσεις, το δέσιμο της ομάδας και τα φιλικά».

Σλούκας: «Πατάμε καλύτερα φέτος»



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved