Ιτούδης:«Πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Ιτούδης:«Πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Παναθηναϊκού στο TOP 16 μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Δημήτρης Ιτούδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον «Sentra fm»

Αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα:

«Δεν ξέρω αν ήταν αντιεμπορικό το παιχνίδι. Εμείς μπήκαμε από την αρχή πολύ σοβαρά, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά. Εμφανιστήκαμε έτοιμοι σε οποιοδήποτε πρόβλημα θα αντιμετωπίζαμε από τη Μάλαγα, είτε σε ζώνες είτε σε μαν του μαν. Σημαντικό ρόλο στην εικόνα αυτή της Μάλαγα, εκτός από την δική μας καλή απόδοση έπαιξε το γεγονός ότι η Μάλαγα ήταν εδώ χωρίς τρεις βασικούς παίκτες. Δηλαδή ο Μακ Ιντάιρ είχε κάποιο πρόβλημα δεν έπαιξε, ο Αρτσιμπαλντ και ο Τρίπκοβιτς επίσης. Η Μάλαγα έχει προσθέσει έναν ακόμη παίκτη στο ρόστερ της, ο Αμερικανός ο Φιτς θα είναι στο δεύτερο γύρο στην ομάδα και θα παίξει από αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα, εμείς ήμασταν πολύ σοβαροί και παίξαμε πολύ καλό παιχνίδι και αυτό που μας μένει είναι η νίκη και η διαφορά, καθώς στο TOP 16 μετράει και ο τελευταίος πόντος. Στο TOP 16 όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά. Οποιος υποτιμάει κάποιον υποτιμάει τον εαυτό του».

Για την μέχρι τώρα παρουσία του Παναθηναϊκού στο TOP 16

«Το είπε χθες και ο κόουτς Ομπράντοβιτς ότι όταν έχουμε καλή προπόνηση, όταν προπονούμαστε σε υψηλό επίπεδο παίζουμε πολύ καλά. Είμαστε μία ομάδα που δύσκολα τρώει καλάθι, έχουμε πολύ καλούς αμυντικούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να αλληλοκαλύψουν ο ένας τον άλλον, μπορούν να κάνουν πολύ καλές περιστροφές. Είμαστε μία ομάδα που χρειάζεται προπόνηση, συνοχή και συνέπεια στις αμυντικές της συμπεριφορές».

Σχετικά με τη σημασία της καλής προπόνησης

«Σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν ξέρεις τι προετοιμασία έχεις κάνει και ποιες είναι οι δυνατότητες και οι αδυναμίες σχετικά με τον αντίπαλο έχεις μία σιγουριά μέσα σου για το τι μπορείς να παρουσιάσεις. Σε υψηλό επίπεδο μετρούν οι λεπτομέρειες, επαναλαμβάνω μία καλή προετοιμασία για ένα παιχνίδι είναι το α και το ω».

Αναφερόμενος στην άμυνα του ΠαναθηναΪκού επισήμανε

«Ξεκινάμε μέσα από το χτίσιμο της άμυνάς μας. Όταν έχουμε καλή ισορροπία στην επίθεση έχουμε και καλή ισορροπία στην άμυνα. Εχουμε μία πολύ καλή βάση. Οι παίκτες έχουν την αντίληψη και τις ικανότητες να κατανοούν ότι όλα ξεκινούν από εκεί».

Για την άμυνα στα όρια του φάουλ

«Σημαίνει να παίζεις τόσο καλά ώστε να είσαι ενεργητικός με χέρια και πόδια να κλείνεις τις γραμμές της πάσας, να είσαι στην ώρα σου στην περιστροφή και στον παίκτη που μαρκάρεις».

Τι σήμαινε η κίνηση ότι με το ματς να έχει κριθεί μπήκαν οι βασικοί τρία λεπτά πριν από το τέλος

«Πρώτον ο Ομπράντοβιτς είναι πολλά χρόνια στα γήπεδα. Σημαντικό σε αυτή την πολύ καλή εμφάνιση να πάρουν τα εύσημα οι αθλητές, για να πάρουν το χειροκρότημα που άξιζαν».

Σχετικά με το «διπλό» της Λιέτουβος στην Ισπανία

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε, όποιος έλεγε ότι θα μπορούσε να ποντάρει σε αυτό. Η Λιέτουβος είναι μία αθλητική ομάδα, ματσάρει κάθε αντίπαλο καλά, ο Ελ Αμίν ήταν συγκινητικός έπαιξε για δύο, Μπαϊράμοβιτς και Μπιέλιτσα είναι αθλητικά σέντερ που παίζουν με πρόσωπο στο καλάθι. Πράξεις λοιπόν όχι λόγια, από λόγια έχουν χορτάσει πολύ, πράξεις μέσα στο γήπεδο».

Για το αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην καλύτερη φάση της σεζόν

«Όχι, σίγουρα δεν είναι στην καλύτερη φάση της σεζόν, μη ξεχνάμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχαμε πολλές αντιξοότητες μαζεμένες που δεν μας άφησαν να κάνουμε καλή προετοιμασία. Πριν από το παιχνίδι με τη Μάλαγα ο κόουτς είπε ότι αισθανόμαστε ευτυχείς γιατί είμαστε όλοι πλην του Μάριτς υγιείς, δεν πρόλαβε να τελειώσει και ο Καϊμάκογλου ήταν οφ στην προπόνηση. Προσπαθούμε να έχουμε καλή προπόνηση, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης  και στο μισό γήπεδο και στο τρανζίσιον και στον αμυντικό τομέα που εμφανιζόμαστε πολύ καλοί».

Για το εάν ο πλήρης Παναθηναϊκός δεν φοβάται τίποτα

«Ετσι είναι, εμείς θέλουμε να δούμε την ομάδα να είναι πλήρης και να προπονούμαστε σε καλούς ρυθμούς. Από εκεί και έπειτα τις λύσεις θα τις βρούμε μέσα στο παρκέ. Θέλουμε μόνο να είμαστε υγιείς».

Ένα γενικότερο σχόλιο για το TOP 16

«Είναι 16 ομάδες που έχουν ένα στόχο να είναι στα πλέι οφ. Εχουμε ένα ποιοτικό TOP 16 μετρούν όλες οι λεπτομέρειες. Οσοι ξέγραψαν τη Ρεάλ Μαδρίτης από την αρχή της σεζόν θα πρέπει να αναθεωρήσουν, η Ρεάλ βρίσκει λύσεις από μέσα με νεαρούς παίκτες που βάζουν τις σωστές βάσεις. Εκπληκτική εμφάνιση μέσα στην Ιταλία. Εχουμε να κάνουμε με ομάδες που έχουν προσθέσει παίκτες, ομάδες που έχουν αναθεωρήσει τα πλάνα τους. Εχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμη, είμαστε στην πρώιμη εικόνα. Ολοι οι όμιλοι είναι ακόμη ρευστοί, θεωρώ ότι η Παρτιζάν και η Εφές όταν ξεκινούσε ο όμιλος δεν ήταν στα φαβορί. Οσον αφορά τον δικό μας όμιλο, είχαν ξεγράψει τη Λιέτουβος Ρίτας η οποία όμως πλέον διεκδικεί τη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων, έχει δύο παιχνίδια συνεχόμενα στην έδρα της, όλα ανοικτά».

Για τον όμιλο της Μπαρτσελόνα και της Μακάμπι

«Η Ολίμπια απέδειξε πόσο καλή ομάδα είναι. Εχει ποιότητα, καλό προπονητικό πλάνο, ο κόσμος έχει όρεξη και το γήπεδο είναι γεμάτο συνεχώς. Πλέον δεν είναι μόνο ο ενθουσιασμός αλλά υπάρχει προγραμματισμός και συνέπεια. Μακάμπι και Μπαρτσελόνα τον πρώτο λόγο. Θέλουμε να δούμε αν θα περάσει από τη Λιουμπλιάνα η Μακάμπι και αν η Ολίμπια θα βάλει παρακαταθήκη από τα άλλα παιχνίδια. Εχει ακόμα πολύ δρόμο το TOP 16. Για να ξαναγυρίσω σε ό, τι αφορά εμάς. Εχουμε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά οι δύο αγώνες στη Βιτόρια και στην Αθήνα με την Κάχα Λαμποράλ, είναι τελικοί για εμάς».



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved