Μπατίστ: «Θέλουμε το τρόπαιο»

Μπατίστ: «Θέλουμε το τρόπαιο»

Ο Μάικ Μπατίστ λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, τονίζει ότι στόχος του Παναθηναϊκού είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανός έδωσε συνέντευξη στον Εμίλιο Φερνάντεθ και την ισπανική ιστοσελίδα «laopiniondemalaga.es», μιλώντας για τους στόχους του Παναθηναϊκού και για το σημερινό (27/01, 21.45, ΝΕΤ) παιχνίδι απέναντι στη Μάλαγα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάικ Μπατίστ:

- Η Μάλαγα έχει φτάσει στην Αθήνα και θέλει τη νίκη μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από την Κάχα Λαμποράλ. Πως πιστεύεις ότι θα είναι το παιχνίδι;
«Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, όπως όλα τα άλλα στο Top 16. Η Μάλαγα έχει κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά πάντα στην Ευρωλίγκα και αρκετά έμπειρη ομάδα, ώστε να δυσκολέψει οποιονδήποτε αντίπαλο. Εξάλλου διαθέσει παίκτες με μεγάλη εμπειρία και ποιότητα. Εμείς πρέπει να παίξουμε με μεγάλη συγκέντρωση και να προσπαθήσουμε να είμαστε πολύ επιθετικοί στην άμυνα».

- Ποιοι είναι οι επικίνδυνοι τομείς που φοβάστε από την «νέα» ομάδα του Κρις Ματέο;
«Νομίζω ότι η δύναμη της Μάλαγα είναι στους παίκτες δημιουργούς. Οι ΜακΙντάιρ Μπλάκνεϊ και Ροντρίγκεθ είναι τα αστέρια της ομάδας αυτής. Μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις με τις οργανωτικές τους ικανότητες, σκοράροντας παράλληλα, αφού έχουν το ταλέντο και τις ικανότητες. Επίσης πρέπει να προσέξουμε πολύ και τον Φρίλαντ, ο οποίος είναι πολύ επικίνδυνος παίκτης κάτω από το καλάθι. Οσον αφορά στους υπόλοιπους παίκτες, γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο που έχουν στην ομάδα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό που άλλαξε ο προπονητής, ο οποίος δίνει επιπλέον κίνητρο και αυτό μπορεί να κάνει πολύ επικίνδυνη τη Μάλαγα».

- Οι Παναθηναϊκός και Κάχα Λαμποράλ είναι τα δύο φαβορί για να προχωρήσουν στο «Top 8», οι Μάλαγα και Λιέτουβος έχουν ελπίδες;
«Ολες οι ομάδες έχουν ελπίδες για να κατακτήσουν τη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Δεν νομίζω ότι είμαστε φαβορί. Αυτό θα το γνωρίζουμε μετά την τρίτη αγωνιστική, όπου θα φανούν και οι διαφορές μεταξύ των τεσσάρων ομάδων. Πέρυσι που έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, είδαν όλοι τι συνέβη. Χάσαμε στο «σπίτι» μας με την Παρτιζάν και το Μαρούσι. Σε έναν όμιλο με δύο ισπανικές ομάδες και τον πρωταθλητής της Λιθουανίας δεν υπάρχουν φαβορί. Ο καθένας έχει τις ελπίδες του».

- Η Μάλαγα διαθέσει και χηλά κορμιά όπως είναι ο Πρίντεζης και ο Φρίλαντ. Πόσο καλά τους γνωρίζετε;
«Ο Πρίντεζης είναι ένας πολύ γνωστός παίκτης για μας. Είναι γρήγορος, έχει πολλή ενέργεια και μπορεί να πάρει πολλά ριμπάουντ. Ο Φρίλαντ από την άλλη παίζει σε υψηλό επίπεδο, όπως αποδεικνύεται και από τους αριθμούς του. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά».

- Τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη Μάλαγα;
«Η άμυνα θα είναι το «κλειδί» για εμάς. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να μην επιτρέψουμε στη Μάλαγα να τρέξει. Η παρουσία των φιλάθλων μας θα είναι ένα μεγάλο συν για εμάς. Και κάτι που είναι πολύ σημαντικό, φέτος μπορώ να πω ότι παίζουμε την καλύτερη άμυνα από τότε που ήρθα στον Παναθηναϊκό».

- Ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη;
«Είναι φυσιολογικό ότι ο στόχος της ομάδας είναι να φτάσει στο φάιναλ φορ και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το τρόπαιο. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε βήμα-βήμα».

- Η ΤΣΣΚΑ αποκλείστηκε, η Ολίμπια Λιουμπλιάνας βρίσκεται στο Top 16. Είναι πιο ανταγωνιστική η Ευρωλίγκα φέτος;
«Ετσι φαίνεται. Και όχι μόνο επειδή η ΤΣΣΚΑ έμεινε έξω. Εχω την εντύπωση ότι κάθε μία από τις ομάδες που έχουν φτάσει στο Top16 έχουν μεγάλες πιθανότητες να φθάσουν και στο φάιναλ φορ και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Επειδή αναφερθήκατε Ολυμπία, οφείλω να πω ότι οι Σλοβένοι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι μπορούν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο και άρχισε το Top 16 με μια σημαντική νίκη στη Ρώμη. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι φέτος όλες οι ομάδες δείχνουν μια πολύ πιο ανταγωνιστική πλευρά που κάνει τη διοργάνωση πολύ πιο δύσκολη και ενδιαφέρουσα».

- Ποιες ομάδες είναι φαβορί για να φτάσουν στο φάιναλ φορ;
«Είναι δύσκολο να πω, αλλά αν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω, θα έλεγα πως θα προκριθεί η Μπαρτσελόνα, που είναι και η οικοδέσποινα, ο Παναθηναϊκός-όχι επειδή είναι η ομάδα μου αλλά επειδή είμαστε μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία, θέληση και καλή άμυνα- και η Φενέρμπαχτσε, που έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική ομάδα. Και η Μακάμπι φαίνεται σε καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να δούμε και τις διασταυρώσεις των ομάδων που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση».



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved