Ιτούδης: «Κομβικό παιχνίδι»

Ιτούδης: «Κομβικό παιχνίδι»

Για το παιχνίδι με τη Μάλαγα (27/01, 21.45, ΝΕΤ) μίλησε ο βοηθός προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ιτούδης, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αρχικά ανέλυσε το παιχνίδι των Ανδαλουσιανών:

«Οι αλλαγές φάνηκαν σε μεγάλο βαθμό στην αναμέτρηση με τη Σαραγόσα για τη λίγκα ACB. Ο νέος προπονητής έβαλε καινούριες επιθετικές ιδέες, άλλαξε σχεδόν όλα τα συστήματα και τον τρόπο χρησιμοποίησης των παικτών, σε συνδυασμό φυσικά με τον τραυματισμό του Άρτσιμπαλντ, καθώς έπρεπε να βρεθούν οι τρόποι να καλυφθεί το κενό του, παίζοντας για παράδειγμα με τον Ρούμπιο και τον Χιμένεθ μαζί στους ψηλούς. Το πρώτο στοιχείο στο οποίο μπορούμε να εστιάσουμε είναι αυτή ακριβώς η αλλαγή που έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα και ιδιαίτερα στην ισπανική λίγκα με την Ουνικάχα να είναι πολύ εύστοχη, φτάνοντας στους 105 πόντους. Το βασικό αγωνιστικά έχει να κάνει με τη δημιουργία των τριών γκαρντ της, του ΜακΙντάιρ, του Ροντρίγκεθ και του Μπλάκνεϊ. Είναι με διαφορά οι καλύτεροι πασέρ και δημιουργοί της. Στο τελευταίο παιχνίδι είχαν οι τρεις τους τις 20 από τις 26 ασίστ της ομάδας, ενώ στην Ευρωλίγκα είναι οι ιδιαίτερα ψηλοί οι μέσοι όροι τους στην κατηγορία αυτή, δίνοντας οι τρεις τους 11-12 ασίστ μέσο όρο. Η δημιουργία τους ξεκινά από πικ εντ ρολ καταστάσεις είτε στο πλάι, είτε στο κεφάλι, η ικανότητα των τριών είναι γνωστή σε εμάς, καθώς έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές και τους τρεις τους. Τελειώνουν δικές τους φάσεις από πικ εν ρολ, αλλά και για τους συμπαίκτες τους».

Ο 41χρονος τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δίδυμο των Τρίπκοβιτς – Μπλάνκο, αλλά και στους ψηλούς του συγκροτήματος του Τσους Ματέο:

«Ο Τρίπκοβιτς ήταν εξαιρετικός στο τελευταίο παιχνίδι στην ισπανική λίγκα. Προσαρμόζεται σε αυτό που ζητά ο καινούριος προπονητής, του δείχνουν εμπιστοσύνη, είχε 4/4 τρίποντα απέναντι στη Σαραγόσα. Δίνουν μονά και διπλά σκριν και στους δύο, καθώς έχουν τη δυνατότητα να σουτάρουν κι αν βρουν ρυθμό δύσκολα αστοχούν. Επιπλέον ο Μπλάνκο έχει καταστάσεις απομόνωσης. Γενικότερα, είναι πάντως μια ομάδα που σουτάρει για τρεις πόντους, με εξαίρεση τον Άρτσιμπαλντ, που είναι τραυματίας. Όταν δεν χρησιμοποιεί αυτούς τους δύο παίκτες μαζί, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Χιμένεθ στο τρία, ο οποίος είναι από τους καλύτερους αμυντικούς και τον επιστρατεύει ως μπαλαντέρ σε πολλές καταστάσεις. Παράλληλα, έχει βελτιωμένο σουτ και είναι από τους καλύτερους σποτ σούτερ της ομάδας. Υπάρχουν λύσεις και διαφορετικά σχήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο προπονητής. Στο τέσσερα υπάρχει ο Πρίντεζης, ο οποίος πλέον χρησιμοποιείται διαφορετικά, αγωνίζεται, έχει ενέργεια, είναι καλός αθλητής, τελειώνει φάσεις και με τον Φρίλαντ θα μοιραστούν το χρόνο στη θέση. Αλλά και πάλι υπογραμμίζω πως υπάρχουν διαφορετικά σχήματα. Για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιήσει μαζί στους ψηλούς τον Χιμένεθ και τον Ρούμπιο, ενώ υπάρχει και ο Τζόελ Φρίλαντ, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, έχει δικές τους φάσεις, πολύ καλές τοποθετήσεις μέσα στη ρακέτα και πηγαίνει πάντα στο επιθετικό ριμπάουντ».

Για τον Παναθηναϊκό η αναμέτρηση με τη Μάλαγα είναι πολύ σημαντική κάτι που παραδέχτηκε και ο Δημήτρης Ιτούδης:

«Είναι ομάδα που γενικότερα θέλει να τρέξει πολύ είτε μετά από καλάθι, είτε μετά από άστοχο σου. Πρέπει να κάνουμε αρκετή δουλειά εκεί, γιατί ο αιφνιδιασμός είναι από τις πρώτες της επιλογές. Παίζει επιθετική άμυνα είτε σε ζον πρες, είτε σε μαν του μαν πρες με παγίδες σε όλο το γήπεδο που καταλήγει σε ζώνες στο μισό γήπεδο με τον Χιμένεθ να ανεβοκατεβαίνει, να βοηθά τους πάντες και τα πάντα, να αλλάζει στα σκριν. Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για εμάς. Παρά τις αντιξοότητες ξεκινήσαμε καλά με μια νίκη στη Λιθουανία. Είμαστε καλά, κάνουμε καλύτερες προπονήσεις με την επιστροφή των Σάτο αρχικά και του Τέπιτς τώρα, υπάρχει ποιότητα στη δουλειά που κάνουμε. Η προπόνηση θα μας κάνει καλύτερους. Έχουμε ξαναπεί ότι πρέπει να κάνουμε καλή προπόνηση, για να παίζουμε καλά…»

Τέλος ο Ιτούδης δεν παρέλειψε να ζητήσει τη συμπαράσταση του κόσμου του «τριφυλλιού»:

«Ο κόσμος ξέρει τη σημασία του αγώνα. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω γι’ αυτό. Βρισκόμαστε στο Top16. Μετράει η κάθε λεπτομέρεια, ο κάθε πόντος, το κάθε κλέψιμο, η κάθε ασίστ. Όλα μετράνε. Και σίγουρα μετράει πάρα πολύ για εμάς να έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, να είναι δίπλα μας σε κάθε φάση, να γεμίσει το γήπεδο».



Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved