Σημασία οι τίτλοι για Ζήση

Σημασία οι τίτλοι για Ζήση

Ο Νίκος Ζήσης έχει αυξημένες αρμοδιότητες στη Σιένα μετά τον τραυματισμό του Μπο ΜακΚάλεμπ όμως δεν δείχνει να… προβληματίζεται ιδιαίτερα.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ των πρωταθλητών Ιταλίας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με τη Σασάρι και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού. Ο ΜακΚάλεμπ θα μείνει αρκετές εβδομάδες εκτός δράσης και θα απουσιάσει από τους πρώτους αγώνες του TOP-16 της Ευρωλίγκα αλλά και από το Final-8 του Κυπέλλου Ιταλίας, με αποτέλεσμα το βάρος να πέσει στον Νίκο Ζήση.

Ο διεθνής γκαρντ αγωνίστηκε 34’ στην πρεμιέρα της φάσης των «16» με την Εφές Πίλσεν και πλέον αναλαμβάνει ευθύνες βασικού στους πρωταθλητές Ιταλίας. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, ο Νίκος Ζήσης μίλησε για τον νέο του ρόλο στην Μοντεπάσκι, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει μετανιώσει για τίποτα στην καριέρα του ενώ υπενθύμισε ότι αυτό που μένει στο τέλος είναι οι τίτλοι.

-Η χρονιά μέχρι στιγμής αποδεικνύει ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πως επηρεάστηκε ψυχολογικά η Σιένα μετά τον τραυματισμό του Μπο ΜακΚάλεμπ, του κορυφαίου παίκτη της ομάδας μέχρι στιγμής;
«Σίγουρα ο Μπο έκανε καταπληκτική χρονιά φέτος και ήταν ο βασικός λόγος της επιτυχημένης πορείας μας. Ο τραυματισμός του είναι μεγάλο πλήγμα για μας. Ίσως να είμαστε πιο άτυχοι από τις υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών αφού χάσαμε τον καλύτερο παίκτη μας στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς. Ξέρουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε, να ξεχάσουμε τι έχει συμβεί και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Αυτός είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός. Πρέπει να βρούμε τη ‘’χημεία’’ και να συνεχίσουμε».

-Ο προπονητής σου, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, είπε ότι το σύστημα της ομάδας άλλαξε πριν από την πρεμιέρα του TOP-16 με την Εφές Πίλσεν, στην Κωνσταντινούπολη. Είχατε αρκετό χρόνο για να προσαρμοστείτε;
«Βασικά είχαμε λιγότερο από μια εβδομάδα για να προετοιμαστούμε μετά τον τραυματισμό του ΜακΚάλεμπ. Το θέμα δεν είναι ότι αλλάξαμε σύστημα αλλά ότι σίγουρα χρειαζόμασταν χρόνο για να προσαρμοστούμε. Σίγουρα θέλαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα όμως διατηρήσαμε τις βασικές αρχές μας. Στη συνέχεια προστέθηκε ένας ακόμα παίκτης, ο Μάρκο Γιάριτς που έπρεπε να προσαρμοστεί ενώ κι εμείς έπρεπε να μάθουμε το παιχνίδι του. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο. Παρά τις δυσκολίες, ήμασταν πολύ κοντά στη νίκη στην Κωνσταντινούπολη. Τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο στην έδρα μας».

-Δεν έχεις αγωνιστεί ξανά 34 λεπτά από τότε που έπαιζες στη Σιένα, πριν από τέσσερα χρόνια; Πως αισθάνθηκες που πήρες ξανά αυτή την ευθύνη;
«Ενιωσα καλά. Σίγουρα είναι δύσκολος ο ρόλος μου είτε παίζω 15 λεπτά, είτε 30 όμως έχω την εμπειρία και ξέρω τι χρειάζεται σε κάθε περίπτωση. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νίκη και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην Εφές. Ελπίζω να κερδίσουμε στο επόμενο παιχνίδι και να βοηθήσω την ομάδα μου».

-Ησουν βασικός σε δύο ομάδες πριν συνεχίσεις την καριέρα σου στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάρεις ρόλο αναπληρωματικού. Γιατί πήρες αυτή την απόφαση;
«Μερικές φορές αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Ήθελα να κάνω το επόμενα βήμα έπειτα από δυο καλές χρονιές στην Μπενετόν. Η πρόταση από την ΤΣΣΚΑ ήταν τιμή για μένα και σίγουρα δεν μετανιώνω για τίποτα. Ξέρω ότι παίζοντας περισσότερο, μπορούσα να δείξω περισσότερα πράγματα. Στο τέλος της μέρας, όμως, σκέφτομαι ότι παίζω με σπουδαίους παίκτες, κερδίζω και μαθαίνω νέα πράγματα. Δεν σκέφτομαι ότι είμαι 32 ή 33 χρονών και ότι η καριέρα μου τελειώνει. Νομίζω ότι μπορώ να σταθώ ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις και να κατακτάς τίτλους. Το να έχεις έναν καλό μέσο όρο στο σκοράρισμα είναι καλό, όμως η αίσθηση του να κερδίζεις μεγάλα παιχνίδια είναι απίστευτη! Ελπίζω να συνεχίσω να το κάνω».

-Πλέον τι σου λέει η εμπειρία σου για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσεις στην Ευρωλίγκα, το να προσπαθήσεις να βοηθήσεις τη Σιένα στο TOP-16;
«Το πιο σημαντικό είναι να μην πανικοβληθούμε, να μην νιώσουμε πίεση σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Πρέπει απλώς να κάνεις το παιχνίδι σου, να προετοιμάζεσαι καλά και να είσαι έτοιμος για όλα. Προσπαθείς να μείνεις συγκεντρωμένος σε αυτό που ζητά ο προπονητής από σένα και από την ομάδα, γενικά. Όλα ξεκινούν από εκεί. Ξέρουμε όλοι τι μπορεί να προσφέρει ο Μπο (σ.σ. ΜακΚάλεμπ) στην ομάδα όμως δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε αυτόν μέχρι να επιστρέψει. Πολλές ομάδες πέτυχαν κάτι καλό χωρίς έναν βασικό παίκτη στη διάθεσή τους. Ελπίζω να προκριθούμε και να είμαστε έτοιμοι στα σπουδαία παιχνίδια των πλέι οφ. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει πάντα να βρίσκεις κίνητρο, να είσαι συγκεντρωμένος και έτοιμος για τις μεγάλες προκλήςεις του TOP-16 και του ιταλικού Κυπέλλου. Υπάρχει πίεση όμως θέλουμε να το διασκεδάσουμε!».

-Ο όμιλος που συμμετέχει η Σιένα είναι δύσκολος, σωστά (σ.σ. η Μοντεπάσκι συμμετέχει στον 7ο όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν και Παρτιζάν);
«Ξέραμε μετά την κλήρωση ότι οι τρεις ομάδες που συμπληρώνουν τον όμιλο παίζουν εξαιρετικά στην έδρα τους. Είχαμε την ευκαιρία μας την περασμένη εβδομάδα να κερδίσουμε την Εφές. Θα τα είχαμε καταφέρει αν παίζαμε καλύτερα, όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Πλέον παίζουμε πέντε τελικούς, ξεκινώντας από το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Ρεάλ στην έδρα μας. Από την εμπειρία μας, ξέρουμε ότι στο TOP-16 είναι απαγορευτικό να χάνεις τέτοια παιχνίδια στην έδρα σου. Θα είναι συναρπαστικό να παίξουμε κόντρα στη Ρεάλ αφού βρίσκεται σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Παίζουμε στη Σιένα και ο κόσμος μας είναι ενθουσιασμένος για αυτά τα παιχνίδια. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και ταυτόχρονα ένα μεγάλο κίνητρο για μας να παίξουμε καλά μετά την εξαιρετική παρουσία μας στην πρώτη φάση. Πρέπει να δώσουμε και τη ψυχή μας στα 40 λεπτά του παιχνιδιού».

-Ο πρόωρος αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ είναι μάθημα για τις μεγάλες ομάδες στην Ευρωλίγκα;
«Απλώς αποδεικνύει το επίπεδο της διοργάνωσης. Σίγουρα αν η Ευρωλίγκα ξεκινούσε σήμερα, θα ήταν αδύνατο να συμβεί  ξανά κάτι τέτοιο στην ΤΣΣΚΑ, όμως τελικά συνέβη. Πιστεύω ότι έφταιξαν πολλά. Οι παίκτες έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα μετά την αλλαγή προπονητή, ενός εξαιρετικού κόουτς κατά τη γνώμη μου. Φαίνεται ότι επηρεάστηκαν ψυχολογικά μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα και στο τέλος δεν είχαν τον χρόνο να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Η ΤΣΣΚΑ βρέθηκε σε έναν δύσκολο όμιλο με τον Παναθηναϊκό, τις εκπληκτικές Ολίμπια, Εφές Πίλσεων καθώς και την Αρμάνι Μιλάνο που την κέρδισε στην πρεμιέρα. Πιστεύω ότι το επίπεδο της Ευρωλίγκα είναι πολύ υψηλό και πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved