«Παραπάνω από ένας σύλλογος»

«Παραπάνω από ένας σύλλογος»

Η Μπαρτσελόνα είναι «κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος» δήλωσε ο Ρίκι Ρούμπιο ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το Final -4 της Ευρωλίγκα, το ΝΒΑ και τις απουσίες που είχαν οι Καταλανοί κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρίκι Ρούμπιο στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Sportday»:

Για την Μπαρτσελόνα και γιατί είναι «κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος»:«Όταν ήρθα εδώ, αυτό το σλόγκαν ακουγόταν πολύ. Ήθελα να το διαπιστώσω στην πράξη και όντως είναι αλήθεια. Είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος, είναι ένα συναίσθημα που ενώνει όλον τον κόσμο. Για παράδειγμα τις προάλλες πήγαμε να δούμε τον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι στη Βαλένθια, οπού νίκησε η Ρεάλ. Ήταν πολύ όμορφο να βλέπω τόσους φιλάθλους να συμπάσχουν με την ομάδα. δυστυχώς η Μπαρτσελόνα έχασε τον τελικό, αλλά αυτό που είδα ήταν απίστευτο. Είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να το ζήσεις εκ των έσω για να καταλάβεις τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος».

Για το ποιον το πάει καλύτερα στα αποδυτήρια:«Όλοι τα πάμε πολύ καλά μεταξύ μας, αλλά την καλύτερη σχέση την έχω με τον Βίκτορ Σάδα, με τον οποίο μιλάμε πάντα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Του αρέσει πολύ να προβλέπει καταστάσεις και να παίζει τυχερά παιχνίδια και περνάμε πολύ καλά. Επίσης με τον Ινγκλς που είναι ένας νέος παίκτης που ήρθε στη μέση της σεζόν και βοηθάει ο ένας τον άλλον. Με όλους τα πάω καλά, περισσότερο όμως με αυτούς τους δυο».

Με ποιους τα πάει καλά από την ποδοσφαιρική ομάδα:«Γνωρίστηκα με τον Μπόγιαν μέσω διαφημίσεων για τη Nikeκαι έρχεται συχνά στο «Παλάου». Έχω επαφή και με τον Πικέ με τον οποίο επίσης έκανα μερικές διαφημίσεις της Nikeκαι επικοινωνούμε».

Για το ΝΒΑ και την απόφαση του:«Δεν έχω πάρει καμία απόφαση. Αν είχα πάρει θα το έλεγα χωρίς πρόβλημα. Δεν θέλω όμως να το σκέφτομαι. Το λοκ άουτ είναι σημαντικό γιατί το να μείνω χωρίς αγώνες για αρκετούς μήνες θα είχε σημασία για εμένα. Όσο αργήσω να πάρω την απόφαση μου, τόσο το καλύτερο θα είναι για μένα, γιατί θα ξέρω τις εξελίξεις για το λοκ άουτ. Τώρα δεν θέλω να το σκέφτομαι, παρά μόνο να επικεντρωθώ στην Μπαρτσελόνα».Ποιον παίκτη του ΝΒΑ θα έπαιρνε στην ομάδα του, εκτός Παού Γκασόλ:«Και να μην είναι πλέι μέικερ για να έχω και εγώ λεπτά συμμετοχής! Είναι δύσκολο. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες. Θα έκλινα προς τον Μαρκ Γκασόλ, αν δεν μπορώ να επιλέξω τον Πάου, ή προς τον Ρούντι Φερνάντεθ».

Για τον αγαπημένο του πλέι μέικερ στο ΝΒΑ:«Όλοι τους έχουν πολλά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Μου αρέσει πολύ το ταλέντο του Ρόντο. Έχει σωματικά προσόντα και διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Φέτος MVPθα είναι ο Ρόουζ, που έχει πετύχει κάτι απίστευτο, σηκώνοντας το βάρος μιας ομάδας τόσο οργανωτικά όσο και εκτελεστικά. Το ίδιο ισχύσει και για τον Κρις Πολ στην σειρά αγώνων με τους Λέικερς, στους οποίους δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι φοβερός».

Για τους παίκτες που τον εντυπωσίασαν στην Ευρωλίγκα:«Είναι πολλοί, αλλά περισσότερο από όλους ο Παπαλουκάς. Από μικρή ηλικία αποτελούσε ένα πρότυπο για μένα και πιστεύω ότι αυτά που κάνει είναι απίστευτα. Είχα από μικρός της τύχη να παίξω εναντίον του, όταν εγώ ήμουν στην Μπανταλόνα και εκείνος στην ΤΣΣΚΑ. Μου είχε φανεί ένας απίστευτος αντίπαλος».

Για τους στόχους του:«Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκεφτόμαστε εγώ και η ομάδα είναι να τερματίσουμε πρώτοι στην κανονική περίοδο και να κατακτήσουμε τον τίτλο στη LigaACB. Πέρυσι ήταν ο μοναδικός τίτλος που δεν κερδίσαμε και φιλοδοξούμε να τον πάρουμε φέτος».

Για το ποια ομάδα και ποιον παίκτη ξεχωρίζει στην LigaACB:«Θα κριθεί στα πλέι οφ. Είναι πολύ δύσκολο να το πούμε από τώρα, μπορεί να δούμε εκπλήξεις. Πιστεύω ότι η Ρεάλ και η Βαλένθια είναι πολύ δυνατοί αντίπαλοι, όπως απέδειξαν και στην Ευρωλίγκα:  η μία έφτασε στο φάιναλ φορ και η άλλη το πλησίασε. Όσο για τον παίκτη, πιστεύω ότι ο Σέρχιο Λιούλ ωριμάζει πάρα πολύ και διαθέτει απίστευτο ταλέντο».

Για τις πιθανότητες της Μπαρτσελόνα να κατακτήσει το πρωτάθλημα:«Δεν ξέρω για ποσοστό πιθανοτήτων, αλλά έχω πίστη στην ομάδα μου. Αν παίξουμε όπως πρέπει, έχουμε πολλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε. Πάμε για το πρωτάθλημα».

Για το αν επηρέασαν οι απουσίες στην Ευρώπη:«Ποτέ δεν θα το μάθουμε, επειδή δεν έπαιξαν. Δεν είχαμε την τύχη να τους υπολογίζουμε. Πρόκειται, όμως, για παίκτες που προσφέρουν πολλά εντός και εκτός του γηπέδου. Είναι πραγματικοί νικητές, έχουν πολλή εμπειρία και βοηθούν τους νεαρούς παίκτες και όσους χάνουν τον προσανατολισμό τους. Πέρυσι μας βοήθησαν πολύ και παρ’ ότι φέτος δεν μπόρεσαν να το επαναλάβουν μέσα στο γήπεδο, λόγω τραυματισμών, ήταν και πάλι σημαντικοί για εμάς εκτός γηπέδου».

Για το φάιναλ φορ:«Είναι δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός φτάνει σε πολύ καλή φόρμα και είναι η ομάδα που απέκλεισε εμάς. Πιστεύω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για αυτόν. Ποντάρω σε έναν τελικό Παναθηναϊκός – Ρεάλ. Μετά θα είναι πολύ δύσκολο να επιλέξει κανείς τον νικητή».



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved