Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 67-69: Απόδραση για πλεονέκτημα…

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 67-69: Απόδραση για πλεονέκτημα…

Σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό με 69-67 επί της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν βήμα τετράδας, χάρη στη συγκλονιστική τους άμυνα και τις λύσεις που έδωσαν στην επίθεση οι Παπανικολάου, Πρίντεζης, Λοτζέσκι και Μάντζαρης που δεν κρύφτηκαν και σήκωσαν το βάρος της απουσίας του αρχηγού τους.

Κοντά στο σκορ ήταν οι δύο ομάδες στην πρώτη περίοδο. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος και μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα, η Μπαρτσελόνα βρήκε λύσεις να σκοράρει από τα 6.75 κυρίως χάρη στις εμπνεύσεις των παικτών του Μπαρτζώκα και τον πλουραλισμό στην επίθεση των «μπλαουγκράνα».

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός ευτύχησε να δει τους Λοτζέσκι και Γκριν να αναλαμβάνουν χρέη… Σπανούλη και να πετυχαίνουν πόντους κρατώντας κοντά στο σκορ τους Πειραιώτες.

Η δεύτερη περίοδος δεν είχε πολλές διαφορές από την πρώτη. Οι γηπεδούχοι παίρνοντας πόντους από πολλούς παίκτες τους στο παρκέ διατηρούσαν το προβάδισμα, το οποίο ήταν ελαφρύ, αφού ο Ολυμπιακός έβγαζε μεν άμυνες, όμως δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός. Έτσι μοιραία οι Καταλανοί κατάφερναν να έχουν θέση οδηγού και να μην απειλούνται από τον Ολυμπιακό που στηριζόταν επιθετικά στους Λοτζέσκι και Γκριν.

Η Τρίτη περίοδος είχε την υπογραφή του Δημήτρη Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ μπήκε «ζεστός» στο παρκέ και βοήθησε την ομάδα του Σφαιρόπουλου τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, αφού οι οκτώ πόντοι του σε αυτό το δεκάλεπτο έδωσαν στον Ολυμπιακό νέα πνοή. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά στο σκορ από το πρώτο λεπτό της περιόδου και δεν έχασαν το προβάδισμα. Σε αυτό συνέβαλαν ο Γιώργος Πρίντεζης που έδωσε κι αυτός με τη σειρά του λύσεις, αλλά και ο Ουότερς που βοήθησε σημαντικά την ομάδα του.

Από την πλευρά τους οι παίκτες του Μπαρτζώκα στηρίχθηκαν στον Ράις, ενώ στο τέλος της περιόδου ο Ντόρσεϊ έδωσε λύσεις επιθετικά, κρατώντας την διαφορά στους 2 πόντους υπέρ του Ολυμπιακού (54-56).

Ο Αμερικανός μάλιστα ήταν αυτός που ισοφάρισε το σκορ με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, ενώ ο Ρένφρο με καλάθι και φάουλ, έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους «μπλαουγκράνα»με 59-56 και ο Ράις με μια βολή έδωσε αέρα 4 πόντων στους γηπεδούχους. Ο Μπιρτς μείωσε αμέσως στο καλάθι με φόλοου, ενώ ο Τόμιτς σημείωσε καλάθι για το 62-58. Σειρά είχε ο Ράις που με δικό του καλάθι ανέβασε στους έξι την διαφορά, όμως εκεί το επιθετικό κρεσέντο των Καταλανών σταμάτησε, αφού ένα τρίποντο του Μάντζαρη και δύο βολές του Πρίντεζη, έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής, 2,5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Η άμυνα των παικτών του Σφαιρόπουλου έσφιξε αρκετά, οι παίκτες του Μπαρτζώκα «κόλλησαν» επιθετικά και τότε ανέλαβε δράση ο Πρίντεζης, που διάβασε καλά την άμυνα της Μπαρτσελόνα και έδωσε ασίστ στον Μιλουτίνοφ για 64-65. Ο Ολυμπιακός έβγαλε και άλλη άμυνα, ο Λοτζέσκι με οφ μπάλανς σουτ έκανε το 64-67, όμως τότε ο Κόπονεν με απίστευτο τρίποντο έφερε ξανά το σκορ στα ίσα.

Στα 26 δευτερόλεπτα που απέμειναν, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ψύχραιμος, ο Μάντζαρης ευστόχησε σε βολές, ενώ ο Ράις στην τελευταία επίθεση τα έκανε… θάλασσα κι έτσι οι Πειραιώτες έφτασαν σε μια νίκη που τους κάνει να ονειρεύονται από τώρα την τετράδα.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 33-29, 54-56, 67-69



Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved