Παπαπέτρου: «Ήταν ομαδική νίκη»

Παπαπέτρου: «Ήταν ομαδική νίκη»

Η άμυνα και το γρήγορο παιχνίδι στο τέλος έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods σύμφωνα με τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο Έλληνας φόργουορντ μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, δεν θέλησε να σταθεί στην δική του απόδοση, υποστηρίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν καρδιά στον αγωνιστικό χώρο.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής άσος μίλησε για:

Την αποθέωση από τους οπαδούς των «ερυθρόλευκους» στο πρόσωπό του: «Αυτό είναι κάτι μοναδικό. Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού. Με στηρίζει πάντα. Αυτό που έχω πάρει εδώ είναι ωραίο. Η νίκη είναι ομαδική και σήμερα απλά έτυχε να είμαι σε καλή μέρα. Έτυχε να δώσω κάτι παραπάνω στο τέλος. Βάλαμε καρδιά και συγχαρητήρια σε όλους».

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τις προηγούμενες μέρες: «Είχαμε πραγματικά προβλήματα. Ο Σπανούλης έκανε 1,5 προπόνηση, όπως και ο Πρίντεζης, ενώ ο Ουότερς είχε λίγες μέρες στην ομάδα. Ο κόουτς επέμενε πως το ματς θα κριθεί στην καρδιά και την θέληση και είχαμε προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο και στο τέλος φάνηκε».

Το αν κρίθηκε στην άμυνα: «Ήμασταν καλοί στην άμυνα. Δεχθήκαμε πολλούς πόντους από δυο παίκτες. Δεν ήταν επιλογή. Οι Τζέιμς και Ρίβερς βρήκαν ρυθμό με δύσκολα καλάθια και ήμασταν καλοί εκεί που έπρεπε. Η άμυνα και το γρήγορο παιχνίδι στο τέλος μας έδωσε την νίκη».

Τον περιορισμό του Καλάθη: «Υπάρχει πλάνο πριν τον αγώνα και οι προπονητές το φτιάχνουν. Νομίζω ότι το πλάνο ήταν σωστό και το εκτελέσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Κάναμε καλά το πλάνο που είχαμε».

Τις εμφανίσεις του και του Παπανικολάου: «Το σημαντικό είναι να είσαι στο γήπεδο. Είναι δύσκολο να είσαι στον πάγκο για μας που κάνουμε αυτά που αγαπάμε. Έχω μεγαλώσει και έχω παίξει σε μία θέση, αλλά τώρα παίζω αλλού. Θέλω να βοηθώ την ομάδα. Ο Κώστας (σ.σ. Παπανικολάου) βοηθάει σε πολλά πράγματα, που δεν φαίνονται στην στατιστική, αλλά αντιπροσωπεύει αυτό που σημαίνει ο Ολυμπιακός».

Τη συνέχεια: «Είναι μακρύς ο δρόμος. Μόλις ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος και αν νομίζουμε ότι έχει κριθεί είναι κακό. Έχουμε κάνει μερικές ήττες εκτός προγράμματος αλλά και νίκες που δεν θα περιμέναμε».

Το πλεονέκτημα έδρας: «Νομίζω ότι όλος ο κόσμος καταλαβαίνει πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος και την ώθηση που δίνει στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για μας να έχουμε πλεονέκτημα».

Τον Παπανικολάου: «Ο Κώστας είναι εξαιρετικό παιδί. Όχι μόνο αγωνιστικά, γιατί δεν μπορώ να τον κρίνω».

Το αν βλέπει την στατιστική του: «Δεν έχω δει ποτέ την στατιστική του αγώνα».

Την εμφάνισή του: «Ήταν μια σημαντική νίκη. Αυτό είναι που με κάνει πιο χαρούμενο. Που κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει».

Τον Παναθηναϊκό: «Οι Τζέιμς και Ρίβερς βρέθηκαν σε καλή μεριά. Έβαλαν δύσκολα σουτ και κρατούσαν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Η εντολή για μας ήταν να παίξουμε πιο σκληρά στην άμυνα και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό».

Το κάρφωμά του στο τέλος του αγώνα: Όταν παίζεις καλή άμυνα, έχεις τα πόδια και την διάθεση να τρέξεις στον αιφνιδιασμό. Όταν σταματάς τον αντίπαλο φεύγεις πιο δυνατά στην επίθεση».

Την είσοδο του Ουότερς και την παρουσία του Σπανούλη: «Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας. Είναι σημαντικός για το παιχνίδι μας σε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας. Είμαι χαρούμενος για τον Ουότερς που μπήκε στο παιχνίδι. Ήταν καλός στην άμυνα και βοήθησε στην επίθεση. Το σημαντικό είναι η προσέγγιση του αγώνα».

Τον αγώνα που ακολουθεί με την Μπαρτσελόνα: «Είναι σημαντικό που έχουμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό, μέσα και έξω. Σε πιθανή ισοβαθμία θα είμαστε πιο πάνω. Αυτό είναι σημαντικό να έχουμε την διαφορά με τις ομάδες που είναι στην ίδια θέση με μας. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει στην βαθμολογία».

Τα επόμενα ματς με τον Παναθηναϊκό Superfoods που ακολουθούν: «Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά έτσι είναι. Τώρα κοιτάμε μόνο την Κύμη. Είναι σημαντικό να ξεχνάς γρήγορα, γιατί είναι σημαντικό να κερδίσουμε και τα επόμενα παιχνίδια».

Το που αφιερώνει τη νίκη: «Στον κόσμο που ήρθε και μας βοήθησε και στην οικογένειά μου με στηρίζει πάρα πολύ».



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved