«Αυλαία» στον δεύτερο γύρο της Euroleague

«Αυλαία» στον δεύτερο γύρο της Euroleague

Ανοίγει σήμερα η «αυλαία» του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου της Euroleague με το πρώτο... πιάτο της 16ης αγωνιστικής, η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή, όταν και διεξάγονται δύο σπουδαίες αναμετρήσεις.

Το δεύτερο εφετινό και πρώτο του 2017 ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» και η συνάντηση των πρωταθλητών Ευρώπης των δύο τελευταίων ετών, μεταξύ Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Μαδρίτη, σίγουρα συγκεντρώνουν τα φώτα του... ενδιαφέροντος πάνω τους, όπως και ο σημερινός τουρκικός «εμφύλιος», Αναντολού Εφές-Γαλατασαράι.

To ελληνικό φίλαθλο κοινό, πάντως, στρέφει την προσοχή του στο ΣΕΦ, όπου αύριο (21:00) ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται μέσα στην τετράδα, ένα βαθμό πάνω από τους «πράσινους», και να είναι θριαμβευτές στις πέντε από τις τελευταίες έξι αγωνιστικές της Euroleague. 

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είδε το νικηφόρο σερί του 4-0 να σταματά στο Καζάν από την Ούνιξ, ψάχνει ένα σπουδαίο «διπλό», αλλά και την «απάντηση» με το ίδιο... νόμισμα στον Ολυμπιακό, που στην πρώτη ευρωπαϊκή φετινή συνάντηση τους είχε περάσει με 79-77 από το ΟΑΚΑ (8η αγωνιστική). Πρωταγωνιστές εκείνης της βραδιάς για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης (16π.) με το νικητήριο καλάθι και ο Βασίλης Σπανούλης (22π., 8ασ.), που τον είχε «τροφοδοτήσει» με την πολύτιμη buzzer-beater... ασίστ. 

Ωστόσο, την Παρασκευή -εκτός απροόπτου- μόνο ο πρώτος θα τεθεί και πάλι αντιμέτωπος με το «τριφύλλι», καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού ταλαιπωρείται από θλάση στους προσαγωγούς και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Την ίδια στιγμή, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Ντομινίκ Ουότερς, αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στον αντίποδα, ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει αυτή τη φορά στην διάθεσή του τον Μάικ Τζέιμς σε ντέρμπι «αιωνίων», ενώ θα στερηθεί και πάλι την πολύτιμη παρουσία του τραυματία Τζέιμς Γκιστ.

Το παιχνίδι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με την άμυνα να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς ο Ολυμπιακός έχει υποχρεώσει τους αντιπάλους του στους 65 ή και λιγότερους πόντους στις τρεις από τις τελευταίες έξι αναμετρήσεις τους, ενώ ο Παναθηναϊκός διαθέτει την καλύτερη άμυνα της φετινής διοργάνωσης (δέχεται 73.67 πόντους ανά αγώνα). Όπως και να έχει, όμως, οι φίλαθλοι των «αιωνίων» θα... βαρεθούν να βλέπουν το συγκεκριμένο ζευγάρι, καθώς μέσα στον Ιανουάριο ακολουθούν άλλες δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις, σε Κύπελλο Ελλάδας και πρωτάθλημα...

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στη Euroleague:

Πέμπτη, 5/1


Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)


Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)


Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)


Μπασκόνια (Ισπανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)


Παρασκευή, 6/1


Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)


Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:00


Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved