Ολυμπιακός - Ούνιξ Καζάν 88-59: Άνετος και ωραίος...

Ολυμπιακός - Ούνιξ Καζάν 88-59: Άνετος και ωραίος...

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη στο ΣΕΦ απέναντι στην Ούνιξ Καζάν της οποία επιβλήθηκε με σκορ 88-59.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν σοβαροί στο παρκέ κι έτσι έφτασαν το ρεκόρ τους στην βαθμολογία τους στην Euroleague στο 7-4.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έπαιξαν πειθαρχημένο μπάσκετ από το πρώτο κιόλας λεπτό, κατάφεραν να τρέξουν στο γήπεδο και να «σκάσουν» τους αντιπάλους τους κι έτσι έκαμψαν τις όποιες αντιστάσεις προέβαλε η Ούνιξ μέχρι το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αφού από εκεί και έπειτα το ματς έγινε τυπική διαδικασία, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται για την διαφορά του σκορ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε σκορ από πολλούς παίκτες αφού οι Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Μπιρτς, Σπανούλης και Λοτζέσκι έβαλαν συνολικά 24 πόντους, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι στηρίζονταν κυρίως στους Λάνγκφορντ, Τζόνσον και Γουίλιαμς που σημείωσαν συνολικά 16.

Η Ούνιξ έκανε ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όταν έφτασε την διαφορά στους -4 (24-20), όμως τότε ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 9-0 έφτασε το σκορ στο 33-20, «έκοψε τον βήχα» των Ρώσων και στηριζόμενος στην καλή του αμυντική λειτουργία και την ευστοχία του στα δίποντα πήγε στο ημίχρονο με διαφορά +15 πόντων (43-28 ).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο κακό για τους φιλοξενούμενους που έδειχναν σαν να έχουν παρατήσει το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δημιουργούσε συνέχεια καταστάσεις τρανζίσιον την ώρα που η ομάδα του Καζάν αδυνατούσε να ακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός διέθετε πλουραλισμό, συνέχισε να είναι σοβαρός και να μην χαλαρώνει και διατηρώντας τον πλουραλισμό του στην επίθεση έπαιρνε εύκολους πόντους από τους περιφερειακούς (Γκριν, Σπανούλης, Μάντζαρης Παπανικολάου και Λοτζέσκι) κι έτσι δεν δυσκολεύτηκε να ανεβάσει την διαφορά στο +26 (68-42 ).

Το ζητούμενο στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν να δούμε αν οι «ερυθρόλευκοι» θα χαλάρωναν ή αν θα συνέχιζαν στους ίδιους ρυθμούς. Τελικά οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν έδειξαν τέτοια διάθεση και πήραν ευρεία νίκη που θα τους δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια, η οποία θα τον βρει στο Ζαλγκίρις την επόμενη Πέμπτη σε αγώνα κόντρα στην Κάουνς, μια ομάδα που πέρυσι τον είχε «πληγώσει».

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 43-28, 68-42, 88-59

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Χιμένεθ (Ισπανία)
Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 15, Μπιρτς 5, Γιανγκ 5, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 10, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 5 (1), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 15 (1), Αθηναίου.

ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΆΝ (Εβγκένι Πασούτιν): Τζόνσον 3, Αντίποφ, Λάνγκφορντ 25 (3), Στολ 2, Παρακχούσκι 4, Κόλομ 4, Κλιμένκο 3, Βορόνοφ, Πανιν 3 (1), Καϊμακόγλου 6, Ουίλιαμς 9.



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved