Σφαιρόπουλος: «Επικίνδυνη η Μακάμπι»

Σφαιρόπουλος: «Επικίνδυνη η Μακάμπι»

Την Τρίτη του συνεχόμενη νίκη στην Ευρωλίγκα θα αναζητήσει ο Ολυμπιακός αύριο (24/11 19.45) στο ΣΕΦ, στον αγώνα με την μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε έμφαση στην επικινδυνότητα της ομάδας του Ισραήλ εξηγώντας πως η ατομική άμυνα θα παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς αν βρει ρυθμό είναι ικανή να πετύχει 15 πόντους σε 2 λεπτά. Χωρίς τον Δημήτρη Αγραβάνη θα παραταχθεί η ομάδα του Πειραιά. «Θέλει λίγο χρόνο ακόμη ο Γιανγκ για να βρει τον ρυθμό του,» εξήγησε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Καλούμαστε αύριο να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Μπορώ να το χαρακτηρίσω επικίνδυνο παιχνίδι κι αυτό γιατί η Μακάμπι έχει δύο συνεχόμενες νίκες, 4 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια με τον καινούριο προπονητή και όποια παιχνίδια έχει χάσει τα έχει χάσει στο τέλος και δύσκολα: και τα δύο πρώτα με τον κύριο Έντελσταϊν και τώρα. Είναι δηλαδή μια ομάδα που χάνει δύσκολα και πρέπει να έχει την απόλυτη προσοχή μας και ετοιμότητα για να μπορέσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Εχει πολλούς ικανούς παίκτες στο σκοράρισμα, είναι ομάδα πολύ αθλητική και ομάδα που παίζει με έναν σέντερ και ημίψηλα σχήματα. Αυτό σου δημιουργεί προβλήματα στο πως θα τους αντιμετωπίσεις και στην άμυνα και στην επίθεση. Οι παίκτες μας θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά γιατί η Μακάμπι δεν συγχωρεί. Μπορεί να βρει ρυθμό και σε 2 λεπτά να σκοράρει 15 πόντους πολύ εύκολα. Άρα πρέπει να ειμαστε έτοιμοι για 40 λεπτά και να δείξουμε σταθερότητα. Από την άμυνά μας πρέπει να κρατήσουμε τον έλεγχο, να τους βγάλουμε από τον τρόπο που θέλουν να παίξουν. Παίζοντας τη γνωστή μας άμυνα θα ελέγξουμε το ρυθμό. Θέλουμε ο κόσμος να είναι κοντά μας και να συμπαρασταθεί στην ομάδα».

Ρωτήθηκε αν είναι πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό ότι απέφυγε τα ταξίδια την περασμένη εβδομάδα με τις δύο αγωνιστικές και απάντησε: «Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Σίγουρα αυτή την περίοδο δεν έχουμε πολλά ταξίδια. Ασφαλώς είναι πλεονέκτημα πως παίξαμε εκτός έδρας… στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό Όμως, δεν παίζει ρόλο η κούραση, αλλά η πνευματική ετοιμότητα. Κούραση δεν υπάρχει. Όποιος είναι κουρασμένος, δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα. Πρέπει να παίζουμε με συγκέντρωση για 40 λεπτά».

Πόσο δύσκολη είναι η κατασκοπεία της Μακάμπι; «Είναι δύσκολο να της κάνει σκάουτινγκ, γιατί της αρέσει το ελεύθερο μπάσκετ. Παίζουν με ένστικτο, ο κάθε παίκτης βγάζει το ταλέντο του και είναι δύσκολο να τους χαρτογραφήσεις. Είναι απρόβλεπτη ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μείνουμε προσηλωμένοι στην ατομική άμυνα. Πρέπει ο καθένας να περιορίσει τον προσωπικό του αντίπαλο, είναι πολύ σημαντικό αυτό, όπως και η ομαδική άμυνα βέβαια».

Ο Σφαιρόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Όταν παίζεις στη Euroleague θέλεις να νικήσεις στο γήπεδο σου. Πρέπει να διαφυλάξεις την έδρα σου. Πρέπει να νικήσουμε. Η Μακάμπι έρχεται εδώ ύστερα από μία καλή νίκη στο Καζάν».

Σε ερώτηση για την αντίδραση του Ολυμπιακού και τις δύο νίκες στη Euroleague, με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό, μετά την ήττα από τη Γαλατάσαραϊ, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω για τη Γαλατάσαραϊ και για τα ματς που προηγήθηκαν. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Δεν κοιτάζω πίσω, κοιτάζω μόνο μπροστά. Στο μυαλό μου υπάρχει μόνο το ματς με την Μακάμπι. Με απασχολεί να είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς. Ας αφήσουμε το πριν και το μετά. Σημασία έχει το τώρα, η επόμενη καλή προπόνηση πριν το ματς».
Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί και αύριο χωρίς τον Δημήτρη Αγραβάνη: «Ο Αγραβάνης έχει οστικό οίδημα, είναι σε περίοδο αποθεραπείας. Δοκιμάζει κάποια πράγματα μόνος του στις προπονήσεις, αλλά νιώθει ακόμη ενοχλήσεις. Δεν μπορεί να προπονηθεί ακόμη με την ομάδα. Πάμε μέρα με την μέρα».

Στο τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση του Πάτρικ Γιανγκ: «Είναι πιο εύκολο να παίξεις άμυνα παρά επίθεση και μέσα από την άμυνα βρίσκει ψυχολογία και ρυθμό ο Γιανγκ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως προέρχεται από αποχή ενός χρόνου. Ήταν εκτός για πολλούς μήνες. Δεν ήταν εύκολο. Εδώ και ένα μήνα έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το ψυχολογικό κομμάτι. Το είχαμε πει αυτό από τις πρώτες ημέρες για το ψυχολογικό του. Τώρα, αφού ξεπέρασε το ψυχολογικό, το ζητούμενο είναι βρει αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και την απαιτούμενη ειδική φυσική κατάσταση ενός αγώνα. Διότι ακόμη κουράζεται πιο εύκολα και αυτός είναι ο λόγος που γίνεται αλλαγή και παίζει λίγο. Όσο περνά ο καιρός θα αυξάνεται ο χρόνος του και θα αποκτήσει την απαιτούμενη ειδική φυσική κατάσταση. Θέλει λίγο χρόνο ακόμη ο Γιανγκ για να βρει τον ρυθμό του».



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved