Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα : Diamonds are forever!

Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα : Diamonds are forever!

Σ’ ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία λόγω της βράβευσης του Δημήτρη Διαμαντίδη από την Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Τσεντεβίτα με 76-60 και προκρίθηκε μία αγωνιστική πριν το τέλος και μαθηματικά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» μάλιστα έχουν εξασφαλίσει και την τρίτη θέση στο γκρουπ τους μετά την ήττα του Ερυθρού Αστέρα την Πέμπτη (31/3) από την Νταρουσάφακα στο Βελιγράδι.

Ωστόσο ο αγώνας πέρασε σε δεύτερη μοίρα κι αυτό συνέβη απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς πριν το τζάμπολ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης βραβεύτηκε από την Ευρωλίγκα διά χειρός Φραγκίσκου Αλβέρτη για την προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά και για τα πολλά και μεγάλα κατορθώματά του στα παρκέ. Ο μύθος του «τριφυλλιού» Φραγκίσκος Αλβέρτης παρέδωσε το βραβείο μπροστά σε 18.000 φίλους των «πράσινων» οι οποίοι γέμισαν κάθε γωνιά του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να αποθεώσουν τον 36χρονο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού.

Ο τελευταίος πήρε το βραβείο του και στη συνέχεια άκουσε τον κόσμο να τον προτρέπει να αλλάξει την απόφασή του με το σύνθημα: «Μην σταματήσεις αρχηγέ».

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός όπως ακριβώς αναμενόταν δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία απέναντι σε μία ομάδα η οποία δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να τον κοιτάξει στα μάτια και να τον δυσκολέψει. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς μπήκε αποφασισμένη να πατήσει από νωρίς το... γκάζι και το έκανε, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεφί με 20-5.

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο δεκάλεπτο. Με δύο τρίποντα του Τζέιμς Γκιστ στο τελευταίο λεπτό η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 23 πόντους. Στο ημίχρονο ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 42-19, με το «τριφύλλι» να πανηγυρίζει ήδη το ένατο φύλλο αγώνα του στο Top 16 της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι έντεκα παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στο πρώτο μέρος –πλην του Βλάντο Γιάνκοβιτς- είχαν σκοράρει τουλάχιστον δύο πόντους.

Το τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνέχισε να κυλά σε ρυθμούς... ρελαντί. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε απλώς την διαφορά που είχε πάρει, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να φανούν πιο ανταγωνιστικοί. Κάποια στιγμή το σκορ ήταν 53-24, αλλά στο 30’ η ομάδα του Βέλικο Μρσιτς είχε μειώσει σε 58-37.

Με μπροστάρη τον Κάτιτς η Τσεντεβίτα μείωσε σε 58-43 στο 33’ αναγκάζοντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ για να «ξυπνήσει» τους παίκτες του οι οποίοι έμοιαζαν να έχουν χαλαρώσει υπερβολικά και είχαν δώσει δικαιώματα στους αντιπάλους τους. Η διαφορά μειώθηκε ακόμα και στους εννιά πόντους με τρίποντο του Πίπελιτς (58-49, 35’), αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει.

Η ελληνική ομάδα ανέβασε ξανά την απόδοσή της όσο χρειαζόταν κι έφτασε στην εύκολη τελική επικράτηση με 76-60.

Δεκάλεπτα: 20-5, 42-19, 58-37, 76-60

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6 (1), Πάβλοβιτς 9 (1), Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 2, Φελντέιν 7, Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 15 (2), Καλάθης 5 (1), Κούζμιτς 4, Γουίλιαμς 5, Χάντερ 5

Τσεντεβίτα (Βέλικο Μρσιτς): Πούλεν, Ουάιτ 6, Κάτιτς 9, Πίπελιτς 6 (2), Μπάμπιτς 5, Ζγκάνετς 5, Μούσα 5, Μπίλαν 5, Ζόριτς 8, Αράποβιτς 11

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα : Diamonds are forever!



Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved