Παναθηναϊκός - Εφές Αναντολού 83-78: «Μίροτανκ» και «πράσινη μαγεία»

Παναθηναϊκός - Εφές Αναντολού 83-78: «Μίροτανκ» και «πράσινη μαγεία»

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ την Εφές Αναντολού με 83-78 και την προσπέρασε στη βαθμολογία φτάνοντας τις τρεις διαδοχικές νίκες στο Top 16 – Έλαμψε ο Ραντούλιτσα ο οποίος έκανε πάρτι κάτω από τα δύο καλάθια, εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τον κόσμο.

Το... θετικό πρόσημο είναι γεγονός πλέον στο Top 16 για τους «πράσινους». Το τέλος του πρώτου γύρου του Top 16 βρίσκει την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς με τέσσερις νίκες και τρεις ήττες, στην τρίτη θέση του ομίλου μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα, ξεπερνώντας κατά μία νίκη την Εφές η οποία γνώρισε άλλη μία διαδοχική ήττα και η θέση του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο της κρίνεται επισφαλής.

Το «τριφύλλι» πλέον βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς θα εμφανιστεί ενισχυμένο στο δεύτερο γύρο της δεύτερης φάσης, σίγουρα με τους Μαρκίζ Χέινς και Έλιοτ Ουίλιαμς (έρχεται αύριο (13/2) στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται και η κίνηση για την απόκτηση ψηλού.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ο εκπληκτικός Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με 23 πόντους, ενώ σε εξαιρετικό βράδυ ήταν και ο Νικ Καλάθης.

Από την άλλη για τους ηττημένους προσπάθησαν Σάριτς και Μπράουν με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ καλή απόδοση είχε και ο Ερτέλ με 15 πόντους κι επτά ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης έπαιξε για έξι λεπτά μόνο εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων στον αχίλλειο τένοντα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι φάνηκε ότι θα είναι ντέρμπι από το ξεκίνημά του. Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ και καμία δεν ξέφυγε πάνω από δύο πόντους μέχρι να προηγηθούν οι φιλοξενούμενοι με 18-15 και στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου με 20-17. Μάλιστα το σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξέφυγε με 25-17 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αναγκάζοντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Η διαφορά άνοιξε ακόμα και μέχρι τους οκτώ (29-21) υπέρ των Τούρκων, αλλά σ’ εκείνο το σημείο μίλησε το ένστικτο… αυτοσυντήρησης της ελληνικής ομάδας. Αρχικά το «τριφύλλι» μείωσε σε 29-28 κι εν συνεχεία προηγήθηκε με 33-31 για να κλείσει το πρώτο εικοσάλέπτο έχοντας βραχεία κεφαλή (36-35). Όλα τα… λεφτά για τους «πράσινους» ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ο οποίος σημείωσε σε αυτό το διάστημα 16 πόντους και δεν είχε αντίπαλο να τον σταματήσει κάτω από το καλάθι.

Με το μομέντουμ να είναι με το μέρος των γηπεδούχων, οι παίκτες του «Σάλε» κατόρθωσαν να ξεφύγουν με δέκα πόντους (55-45), αλλά η Εφές απάντησε με τον Ερτέλ να «ζεσταίνεται» και να μειώνει 58-53. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 64-59 υπέρ των Κυπελλούχων Ελλάδας.

Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν για τα… καλά στο παιχνίδι και τα κατάφεραν μειώνοντας 66-64 στο 33’. Όμως ο Παναθηναϊκός είχε τις λύσεις με εκτελεστή αλλά και δημιουργό τον Ραντούλιτσα και ξέφυγε 71-64 στο 35’ αναγκάζοντας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ.

Ένα τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς έστειλε την διαφορά ακόμα και στους δέκα πόντους υπέρ του Παναθηναϊκού (78-68) και όλα είχαν κριθεί. Το μόνο που απέμενε ήταν η διαφορά, την οποία τελικά κατόρθωσε να μειώσει η Εφές χάρη σε γρήγορα καλάθια των Σάριτς και Γκρέιντζερ. Η κόρνα της λήξης βρήκε νικήτρια την ελληνική ομάδα με 83-78 και τον κόσμο της να την αποθεώνει.

Δεκάλεπτα: 17-20, 36-35, 64-59, 83-78

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9 (1), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 7 (1), Φώτσης 7 (1), Ραντούλιτσα 23, Φελντέιν 10 (2), Διαμαντίδης, Γκιστ 11 (1), Καλάθης 12 (1), Κούζμιτς 2

Εφές Αναντολού (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Τάιους 2, Μπαλμπάι, Μπράουν 16, Οσμάν 4, Μπατούκ 2, Σάριτς 18 (1), Κορκμάζ, Γκρέιντζερ 11 (1), Ερτέλ 15 (1), Ντίμπλερ 2, Ντάνστον 6, Ντουβερίογλου 2

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

Παναθηναϊκός - Εφές Αναντολού 83-78: «Μίροτανκ» και «πράσινη μαγεία»



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved