Κιριλένκο: «Είμαστε στο πλευρό της FIBA»

Κιριλένκο: «Είμαστε στο πλευρό της FIBA»

Υπέρ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της FIBA τάχθηκε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα sportfakt.ru ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Αντρέι Κιριλένκο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το καλεντάρι της Euroleague δεν περιλαμβάνει παράθυρα για τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κιριλένκο:

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ο μέγιστος αριθμός των ρωσικών συλλόγων πρέπει να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η εθνική ομάδα πρέπει να έχει στη διάθεσή της τους καλύτερους παίκτες. Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι είμαστε στο πλευρό της FIBA. Το καλεντάρι της Euroleague δεν περιλαμβάνει παράθυρα για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.
Δηλαδή, αν η ομάδα έπρεπε να παίξει προκριματικά αυτό το Φεβρουάριο, ο Μπαζάρεβιτς δεν θα μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των παικτών της ΤΣΣΚΑ, της Χίμκι, της Λοκομοτίβ, καθώς και στους Μοζγκόφ και Καράσεφ. Σίγουρα αυτή δεν είναι η εκδοχή της ομάδας που όλοι ονειρευόμαστε.
Φυσικά, η ομοσπονδία μας διαφωνεί κάθετα με το γεγονός ότι η χώρα μας από την επόμενη σεζόν θα έχει μόνο μία θέση στην Euroleague. Έτσι, θεωρούμε ότι η στάση του Τζόρντι Μπερτομέου απέναντι στους συλλόγους μας και την εθνική ομάδα είναι άκρως αρνητική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνο οι διοργανώσεις της FIBA είναι επίσημες. Η Euroleague είναι ένα εμπορικό τουρνουά.
Φυσικά, δεν έχουμε την πρόθεση να καθορίζουμε το αν θα συμμετάσχει μια ομάδα στην Εuroleague, το Champions League ή κάπου αλλού. Ναι, ακόμη και στο ΝΒΑ, αν αυτό επεκταθεί στην Ευρώπη! Απλά είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της εθνικής ομάδας. Οι ομάδες μας θα πρέπει στο συντομότερο χρονικό διάστημα να αποφασίσουν για το μέλλον τους.
Είναι σαφές ότι η ΤΣΣΚΑ, η οποία έχει μια εγγυημένη θέση στην Εuroleague, θα θελήσει να συνεχίσει στην διοργάνωση. Αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα για την Χιμκι και την Λοκομοτίβ να συμμετάσχουν στο Eurocup. To Champions League μοιάζει πιο ελκυστικό και από αθλητικής αλλά και από οικονομικής άποψης. Μέχρι τις 20 Μαρτίου, όταν θα γίνει η κλήρωση της FIBA, οι ομάδες θα πρέπει να προσδιορίσουν οριστικά τη θέση τους. Το να κάθεσαι και να περιμένεις είναι λάθος επιλογή. Γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνεις εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την επόμενη σεζόν».

Για το πώς θα ενεργήσει η ομοσπονδία της Ρωσίας και η FIBA αν η Euroleague συνεχίζει να αγνοεί το νέο καλεντάρι, δήλωσε: «Σίγουρα δεν θα προσπαθήσουμε να αποκλείσουμε κάποιον ή να επιβάλουμε πρόστιμο, αυτό είναι κάτι που δεν μας εκφράζει. Ναι, υπάρχουν διατάξεις, βάσει των οποίων οι σύλλογοι υποχρεούνται να αφήνουν τους παίκτες να συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας. Αλλά η ομοσπονδία δεν θα επιβάλει σκληρές κυρώσεις κατά των παικτών ή των συλλόγων. Ούτε η FIBA έχει τη διάθεση να το κάνει αυτό. Όλοι περιμένουν από τους συλλόγους να καθορίσουν τη θέση τους. Αλλά νομίζω ότι για τις ομάδες του διαμετρήματος της Ζενίτ και της Νίζνι, το τουρνουά της FIBA είναι μια win-win επιλογή».



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved