Παναθηναϊκός - Μάλαγα 68-66: Το πήρε το... ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός - Μάλαγα 68-66: Το πήρε το... ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε πάρα πολύ κόντρα στην Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, αλλά στο τέλος μίλησε η δύναμη της έδρας με το «τριφύλλι» να επικρατεί 68-66 χάρη σε τρίποντο του Τζέιμς Φελντέιν 11'' πριν το τέλος - Εξαιρετικός ο Διαμαντίδης

Οι Ανδαλουσιανοί έβαλαν πολύ δύσκολα στο «τριφύλλι», αλλά στο τέλος ο Φελντέιν έκανε αυτό που δεν είχε πετύχει σε ολόκληρο το παιχνίδι, ευστόχησε δηλαδή σε τρίποντο και χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο Top 16. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 17 πόντους ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το «τριφύλλι» στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ καλή απόδοση είχε και ο Σάσα Πάβλοβιτς ο οποίος σημείωσε δέκα πόντους κι ένα κρίσιμο λέι απ λίγο πριν το τέλος.

Στον αντίποδα ο Τζαμάρ Σμιθ ήταν ασταμάτητος με 22 πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο στο δίποντο το οποίο θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Καλάθη να αναλαμβάνει ρόλο εκτελεστή ξεκίνησε το παιχνίδι με την Μάλαγα ο Παναθηναϊκός. Ο 27χρονος γκαρντ σημείωσε τους πέντε πρώτους των γηπεδούχοι οι οποίοι προηγήθηκαν 5-2, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρίσκοντας λύσεις κυρίως από τον Σμιθ προσπέρασαν 8-7. Ωστόσο η είσοδος του Δημήτρη Διαμαντίδη στο παρκέ άλλαξε άρδην την κατάσταση, με τον αρχηγό της ελληνικής ομάδας να παίρνει εκείνος την… μπαγκέτα και με έξι πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στο 10’ (21-17).

Ένας από τους καλύτερους σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας, ο Έντουιν Τζάκσον ανέλαβε δράση στη δεύτερη περίοδο και με οκτώ πόντους ανάγκασε τον Τζόρτζεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ στο 13’, με τον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ να γράφει 24-24. Σ’ εκείνο το σημείο όμως το «τριφύλλι» απάντησε μ’ ένα σερί 7-0 για το 31-24, με τους Ανδαλουσιανούς πάντως να βρίσκουν ξανά λύσεις και να ισοφαρίζουν σε 33-33, πριν διαμορφωθεί το 37-33 το οποίο ήταν και το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις έξω από την γραμμή των 6,75 μ. στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά αυτό που δεν κατάφεραν ήταν να συντηρήσουν την διαφορά που πήραν. Το 48-39 με μία βολή του Γκιστ μετατράπηκε γρήγορα σε 48-45, ενώ τα δύο διαδοχικά τρίποντα του Διαμαντίδη και του Παύλοβιτς δεν έφεραν μία καλή διαφορά, μια και απάντησε σε αμφότερα με δικούς του πόντους ο Τζαμάρ Σμιθ. Με άλλο ένα καλάθι του Αμερικανού «μπόμπερ» γράφτηκε το 58-55 που ήταν και το σκορ στο 30’ και όλα θα ξεκαθάριζαν στην τελευταία περίοδο.

Η Μάλαγα η οποία παρακολουθούσε σε όλο το παιχνίδι τον Παναθηναϊκό να προηγείται, ήταν εκείνη η οποία με καλάθια από τους Νέντοβιτς και Σουάρεθ οι οποίοι ήταν άποντοι μέχρι εκείνο το σημείο πήρε προβάδισμα 64-61 στο 36’ αγχώνοντας τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός είχε κολλήσει στη ζώνη με προσαρμογές του Χοάν Πλάθα με αποτέλεσμα στο 34,4’’ πριν το τέλος οι φιλοξενούμενοι να προηγούνται με 66-64, ενώ ο Τζέιμς Γκιστ φιλοδώρησε με μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα τον Σμιθ, αφού πρώτα ο Νέλσον είχε αστοχήσει σε δύο ελεύθερες βολές. Ο Γκιστ με την σειρά του πήγε στην γραμμή στα 23,8’’ για το τέλος, καθώς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο τρίποντο του Φελντέιν. Ο Αμερικανός ευστόχησε στη μία, αλλά η κατοχή έμεινε στον Παναθηναϊκό και ο Φελντέιν αυτή την φορά δεν έκανε το ίδιο λάθος βάζοντας με τρίποντο μπροστά τους γηπεδούχους (68-66), με 11,4’’ να απομένουν για το τέλος. Στην τελευταία προσπάθεια ο Τζαμάρ Σμιθ πήρε το δίποντο της ισοφάρισης πάνω σε άμυνα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη στεφάνη και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό Top 16.

Δεκάλεπτα: 21-17, 37-33, 58-55, 68-66

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 6, Παππάς, Φελντέιν 7 (1), Διαμαντίδης 17 (2), Γκιστ 7 (1), Καλάθης 9 (1), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 6

Μάλαγα (Χοάν Πλάθα): Τζάκσον 8 (2), Ντίαθ 4 (1), Χέντριξ 4, Τόμας 7, Ντίεθ 8, Σουάρεθ 3 (1), Σμιθ 22 (3), Νέντοβιτς 2, Βάσκεθ 4, Νέλσον 4

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Onsports.

Παναθηναϊκός - Μάλαγα 68-66: Το πήρε το... ΟΑΚΑ



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved