Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 76-82: Άνετο πέρασμα από την Βιτόρια

Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 76-82: Άνετο πέρασμα από την Βιτόρια

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 82-76 εκτός έδρας την Λαμποράλ Κούτσα έχοντας ως «όπλο» του την άμυνα κι έφτασε τις δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια του Top 16 κι ανέβηκε μόνος πρώτος στην βαθμολογία του έκτου ομίλου

Οι «ερυθρόλευκοι» κατόρθωσαν να περάσουν από την έδρα των Βάσκων κάτι που δεν είχαν πετύχει στον πρώτο γύρο όταν είχαν ηττηθεί από την παρέα του Γιάννη Μπουρούση. Η τετράδα Σπανούλης, Χάντερ, Πρίντεζης και Μάντζαρης ήταν όλα τα λεφτά για τους νικητές οι οποίοι κατόρθωσαν να περιορίσουν αρκετά κάτω από τον επιθετικό μέσο όρο της την Λαμποράλ και να πανηγυρίσουν μία σημαντική νίκη.

Από την πλευρά των ηττημένων ο άλλοτε παίκτης του Κολοσσού Μάικ Τζέιμς είχε 16 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης με δώδεκα πόντους προσπάθησε αλλά εμφανίστηκε σαφώς επηρεασμένος και από το ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα λόγω του θανάτου του πεθερού του, Μάκη Ψωμιάδη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Πειραιώτες μετά το αρχικό 7-3 υπέρ των γηπεδούχων έτρεξαν ένα σερί 7-0 για να περάσουν 10-7 μπροστά και να μην κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω.

Μάλιστα το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 24-18 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ στην δεύτερη περίοδο το μομέντουμ συνέχιζε να είναι υπέρ του Ολυμπιακού ο οποίος προϊόντος του χρόνου αύξανε την διαφορά για να κλείσει τελικά το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα εννιά πόντων (43-34).

Η τρίτη περίοδος ήταν μέχρι ένα σημείο το καλύτερο κομμάτι του αγώνα για την ελληνική ομάδα. Στο 25' οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν την διαφορά στους 17 πόντους (55-38) κι έδειξαν να «καθαρίζουν» το παιχνίδι. Ακολούθησε ένα σερί 9-0 από το σύνολο του Περάσοβιτς που μείωσε σε 47-55 και ξαναμπήκε στο... κόλπο.

Σε αυτά τα επίπεδα παρέμενε η διαφορά μέχρι τις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Σ' εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες άνοιξαν την διαφορά (68-56, 32') και «κλείδωσαν» μια και καλή τον αγώνα, με τους γηπεδούχους απλώς να μαζεύουν την έκταση της ήττας για το τελικό 82-76.

Ο Ολυμπιακός κρατάει το μεγάλο «διπλό» σε μία δύσκολη έδρα, την καλή άμυνα, ενώ είδε τον Τζόνσον - Όντομ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα έχοντας κυρίως αμυντικογενή ρόλο. Πλέον έχει την ευκαιρία με δύο νίκες στα ισάριθμα προσεχή παιχνίδια του να ξεκίνησει με τέσσερις σερί επιτυχίες το Top 16.

Δεκάλεπτα: 18-24, 34-43, 56-62, 76-82

Λαμποράλ Κούτσα (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τζέιμς 16 (1), Κοζέρ 7 (1), Πλάνινιτς 4, Σενγκέλια 7, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 12, Μπλάζιτς 7 (1), Ντιόπ 4, Τιλί 7, Αντάμς 5 (1), Κορμπάτσο

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον – Όντομ, Τζέιμς 7, Χάντερ 17, Παπαπέτρου 1, Σπανούλης 19 (3), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 15 (1), Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 14 (3), Χάκετ 4, Αθηναίου

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Onsports.

Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 76-82: Άνετο πέρασμα από την Βιτόρια



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved