Παναθηναϊκός – Λοκομοτίβ Κούμπαν 71-77: Τον «λύγισαν» τα τρίποντα και οι… γκρι

Παναθηναϊκός – Λοκομοτίβ Κούμπαν 71-77: Τον «λύγισαν» τα τρίποντα και οι… γκρι

Ο Παναθηναϊκός έχασε εντός έδρας από την Λοκομοτίβ Κούμπαν (77-71), με τους Ρώσους να βάζουν τα… πάντα έξω από την γραμμή των 6,75μ. και να συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους – Απαράδεκτη η διαιτησία εις βάρος των «πράσινων»

Οι «πράσινοι» στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα για να διατηρήσουν απόρθητη την έδρα τους και να μπουν για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης. Ωστόσο η απίστευτη ευστοχία των αντιπάλων τους στα τρίποντα σε συνδυασμό με την κάκιστη διαιτησία ειδικά στο τελευταίο καθοριστικό δεκάλεπτο έμελλε να κρίνουν την αναμέτρηση υπέρ του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Πλέον το «τριφύλλι» με δύο νίκες και τέσσερις ήττες βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θα πρέπει να παλέψει για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση στις τέσσερις προσεχείς αναμετρήσεις.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ απέναντι στην διαβασμένη άμυνα της Λοκομοτίβ και κατόρθωσαν να πετύχουν τους πρώτους πόντους τους στο τέταρτο λεπτό κι ενώ ήδη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε σκοράρει επτά πόντους. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια του πρώτου κομματιού του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν  τον έλεγχο και στις δύο πλευρές και με μπροστάρη τον Μπροέκχοφ (8 π.) ήταν μπροστά 10-21 στο 10’.

Η κατάσταση αντιστράφηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με σπουδαίες άμυνες οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 15-21 και είχαν πάρει το μομέντουμ, με τον κόσμο να τους… σπρώχνει… Εκεί όμως μίλησε ο Ντοντάι Ντρέιπερ ο οποίος με δύο… απίστευτα τρίποντα, το ένα από το κέντρο και το άλλο πάνω σε άμυνα, έδωσε αέρα 12 πόντων (15-27) στη «Λόκο» και ο Τζόρτζεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ωστόσο από τον Αμερικανό με κροατικό διαβατήριο της ρωσικής ομάδας, την… μπαγκέτα πήρε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς ο οποίος με πέντε προσωπικούς πόντους μείωσε σε 20-27, ευστοχώντας μάλιστα και στο πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού στον αγώνα στο 17ο λεπτό. Οι «πράσινοι» με αντεπίθεση διαρκείας και σταθερά με… όπλο τους την άμυνα μείωσαν ακόμα και στο -1 (29-30) πριν ο Μπροέκχοφ με τρίποντο διαμορφώσει το 29-33 το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο η «Λόκο» σκόραρε μόνο με τρίποντα (4).

Αντίθετα με την αρχή του αγώνα, το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν ιδανικό για την ελληνική ομάδα. Στο 22’ με δίποντο του Ραντούλιτσα ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά με 34-33 και μάλιστα με τρίποντο του Φελντέιν ξέφυγε και με τέσσερις πόντους (37-33, 23’). Ωστόσο η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε διά χειρός Μάλκολμ Ντιλέινι ο οποίος με οκτώ προσωπικούς πόντους ισοφάρισε σε 43-43 στο 27’, ενώ με ένα κάρφωμα του Μπροέκχοφ η ρωσική ομάδα προσπέρασε ξανά (43-45). Το κρεσέντο των… πολυβόλων συνεχιζόταν στο ΟΑΚΑ με τον Φελντέιν και τον Ντιλέινι να σκοράρουν με διαδοχικά τρίποντα και τους Ρώσους να προηγούνται με 54-50 στο 29’. Το σόου του ασταμάτητου Αμερικανού συνεχιζόταν καθώς σκόραρε 20 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και οδήγησε ολομόναχος την Λοκομοτίβ στο υπέρ της 59-54 στο 30’.

Η τελευταία περίοδος βρήκε τον Παναθηναϊκό να παλεύει να επιστρέψει στο παιχνίδι και να τα καταφέρνει μέχρι ένα σημείο. Όμως η εκπληκτική ευστοχία των φιλοξενούμενων έξω από την γραμμή του τριπόντου (13/27) σε συνδυασμό με τις... περίεργες αποφάσεις των τριών διαιτητών έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα η οποία έφυγε με το πολύτιμο διπλό από το ΟΑΚΑ και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, την ώρα που οι γηπεδούχοι θα πρέπει να βρουν τις απαιτούμενες νίκες στους τέσσερις επόμενους αγώνες για να αποφύγουν έναν πρόωρο και σοκαριστικό αποκλεισμό. 

Δεκάλεπτα: 10-21, 29-33, 54-59, 71-77

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 5, Γιάνκοβιτς 9 (1), Φώτσης, Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 14 (3), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 11 (1), Καλάθης 10 (2), Κούζμιτς 7

Λοκομοτίβ Κούμπαν (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 23 (4), Σίνγκλετον 6, Ντρέιπερ 10 (3), Κλαβέρ 13 (1), Μπίκοφ, Βορόνοφ, Ζουμπκόφ 5 (1), Φεσένκο 4, Μπροέκχοφ 16 (4)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

Παναθηναϊκός – Λοκομοτίβ Κούμπαν 71-77: Τον «λύγισαν» τα τρίποντα και οι… γκρι



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved