Ζιέλονα Γκόρα - Παναθηναϊκός 71-68: Έγκλημα και τιμωρία

Ζιέλονα Γκόρα - Παναθηναϊκός 71-68: Έγκλημα και τιμωρία

Ο Παναθηναϊκός έχασε 71-68 από την Ζιέλονα Γκόρα εκτός έδρας πληρώνοντας την τραγική αστοχία του σε τρίποντα και βολές και μπαίνει από νωρίς σε... μπελάδες στη φετινή Ευρωλίγκα

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επέτρεψε από νωρίς στους γηπεδούχους να πάρουν το προβάδισμα και να αναγκάσουν τους Κυπελλούχους Ελλάδος να κυνηγούν στο σκορ. Όταν οι «πράσινοι» ξύπνησαν στο τέλος ήταν πλέον αργά, με τα τρίποντα των Διαμαντίδη και Πάβλοβιτς να μην βρίσκουν στόχο και να μην στέλνουν το παιχνίδι στην παράταση.

Μεγάλη ζημιά έκαναν ο Πόνιτκα και ο Μπορόβνιακ για τους γηπεδούχους, ενώ από τον Παναθηναϊκό προσπάθησε ο Φελντέιν με 15 πόντους και ο Πάβλοβιτς με 11, με τον τελευταίο να είναι ο μοιραίος καθώς αστόχησε στο κρίσιμο σουτ, αλλά και σε άλλα έξι τρίποντα νωρίτερα.

Χαρακτηριστικό της τραγικής αστοχίας πάντως είναι ότι το «τριφύλλι» σούταρε 13/25 βολές και μόλις 5/27 τρίποντα...

Η εξέλιξη του αγώνα

Χωρίς καθαρό μυαλό ξεκίνησε τον αγώνα στην Πολωνία ο Παναθηναϊκός κι αυτό ήταν κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν ανεκμετάλλευτο οι γηπεδούχοι. Το συγκρότημα του Σάσο Φιλιπόφσκι κατόρθωσε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να ξεφύγει γρήγορα με διαφορές πέντε πόντων (7-2, 11-6), με την ελληνική ομάδα πάντως να αντιδρά και να προσπερνάει χάρη σε τρίποντο του Φελντέιν (14-13, 7’), πριν οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 6-1 κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 19-15.

Κάκιστα ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και τα τρίποντα των Πολωνών έφεραν την διαφορά υπέρ τους σε διψήφιο νούμερο (29-18) με τον «Σάλε» να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ στο 14’, βλέποντας τους παίκτες του και να μην μπορούν να παίξουν καλή άμυνα, αλλά και να χάνουν εύκολα καλάθια στην επίθεση. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 12 πόντους (34-22, 16’), αλλά από εκείνο το σημείο, το «τριφύλλι» βρήκε έναν καλό ρυθμό που του επέτρεψε να επικρατήσει στα τελευταία τέσσερα λεπτά με 11-6 και να μειώσει στους επτά, με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (40-33).

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός μείωσε μετά από ώρα στους τέσσερις πόντους, αλλά ένα γρήγορο σερί 4-0 των γηπεδούχων έστειλε ξανά την διαφορά στους οκτώ (45-37, 25’). Στα επόμενα τρία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν έτοιμοι να πλησιάσουν για τα καλά τους αντιπάλους τους, αλλά κάποια λάθη σε συνδυασμό με τις επιθετικές λύσεις της Ζιέλονα Γκόρα έδωσαν προβάδισμα δέκα πόντων στους Πολωνούς (55-45, 28’). Η ελληνική ομάδα είχε τραγικό ποσοστό στις βολές (9/18, 50%) και δεν κατάφερε να μειώσει παραπάνω, με τον φωτεινό πίνακα του γηπέδου να γράφει στο 30’, 57-49.

Στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου οι δύο ομάδες… έσπαγαν τα καλάθια και το σκορ είχε αλλάξει ελάχιστα (59-51, 33’). Η αστοχία του Παναθηναϊκού ήταν τόσο μεγάλη, που ακόμα και στην τεχνική ποινή που δόθηκε στους γηπεδούχους, ο Φελντέιν αστόχησε, αν και μετά από μπλέξιμο των διαιτητών του αγώνα, ο άσος από την Δομινικανή Δημοκρατία εκτέλεσε ξανά και ευστόχησε για το 59-54 στο 35’.

Βρίσκοντας λύσεις κυρίως με τον Όγκνιεν Κούζμιτς ο Παναθηναϊκός μείωσε 61-58 αναγκάζοντας τον Φιλιπόφσκι να καλέσει τάιμ άουτ ένα λεπτό αργότερα. Ένα τρίποντο του Τζέιμς Φελντέιν στο 38’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (63-63), αλλά ακολούθησαν δύο βολές του Ρέινολντς και ένα τρίποντο από τα 7,5 μέτρα του Κόζαρεκ για το 68-63, ενώ απέμεναν λιγότερα από δύο λεπτά για το τέλος.

Ο Καλάθης μείωσε γρήγορα σε 68-65, ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα αλλά ο Ραντούλιτσα έκανε ένα φθηνό λάθος. Ο Μπορόβνιακ ευστόχησε σε μία βολή στα 37’’ για τη λήξη και ο Διαμαντίδης με τρίποντο έβαλε για τα καλά την ελληνική ομάδα στο παιχνίδι, με 30’’ να απομένουν. Οι «πράσινοι» έπαιξαν σπουδαία άμυνα, αλλά δεν την ολοκλήρωσαν, με τον Φώτση να κάνει φάουλ στον Τζούριτσιτς στα 9,8’’ για το τέλος. Ο Μαυροβούνιος έβαλε και τις δύο βολές για το 71-68 και ο Τζόρτζεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Διαμαντίδης και Πάβλοβιτς όμως που βρήκαν δύο τρίποντα για την ισοφάριση δεν ευστόχησαν και ο Παναθηναϊκός έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την έδρα των Πολωνών.

Δεκάλεπτα: 19-15, 40-33, 57-49, 71-68

Ζιέλονα Γκόρα (Σάσο Φιλιπόφσκι): Μποστ 6, Ρέινολντς 7 (1), Σέβτσικ 8 (2), Μολντοβεάνου 3 (1), Πόνιτκα 13 (1), Γκρουσέτσκι, Χρίτσανιουκ 2, Ζαμόισκι 8 (2), Μπορόβνιακ 12, Τζούριτσιτς 5, Κόζαρεκ 7 (1)

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 11, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 4 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 15 (2), Διαμαντίδης 3 (1), Καλάθης 8 (1), Κούζμιτς 10

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

Ζιέλονα Γκόρα - Παναθηναϊκός 71-68: Έγκλημα και τιμωρία



Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved