Μάντζαρης: «Μας συσπείρωσε η σφαλιάρα από τον Παναθηναϊκό»

Μάντζαρης: «Μας συσπείρωσε η σφαλιάρα από τον Παναθηναϊκό»

Σε καλό βγήκε για τον Ολυμπιακό η ήττα του από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας, στην αρχή της σεζόν, σύμφωνα με το Βαγγέλη Μάντζαρη.

Οι Πειραιώτες εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Final Four της Μαδρίτης, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας. Ο 25άχρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM94.6, μίλησε για την επιτυχία τους, τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και το κακό ξεκίνημά τους τη φετινή σεζόν με τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο Ελλάδας, που όμως τους βγήκε σε καλό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τα αισθήματά του μετά την πρόκριση στο Final Four: «Είναι δικαίωση, γιατί η χρονιά ξεκίνησε πολύ δύσκολα για εμάς. Έγινε ό,τι έγινε στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, αλλά κάθε εμπόδιο αποδεικνύεται ότι είναι για καλό. Αυτή η σφαλιάρα μάς συσπείρωσε, μας έφερε πιο κοντά και μας βοήθησε να αντεπιτεθούμε. Ακόμα και στο Top16 αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα με τους τραυματισμούς, αλλά τέλος καλό, όλα καλά».

Για την αντίδρασή τους, μετά το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη: «Όταν έχεις μια τέτοια εμφάνιση και δεν είσαι συνηθισμένος σε τόσο βαριές ήττες πληγώνεται ο εγωισμός σου. Ύστερα από τόσα χρόνια σε αυτό το επίπεδο ξέρουμε πώς να αντιδράμε, τόσο ύστερα από νίκες όσο κι έπειτα από ήττες. Εμείς ήρθαμε πιο κοντά, μιλήσαμε και με τον προπονητή και συμφωνήσαμε ότι αυτή η εικόνα δεν μας αντιπροσωπεύει. Από την αρχή του δεύτερου παιχνιδιού στη Βαρκελώνη κατάλαβαν όλοι ότι αλλάξαμε. Η Μπαρτσελόνα είναι παραδοσιακή δύναμη κι έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Εκτός αυτού, σε μεγάλο ματς δεν είχε χάσει στην έδρα της και ο Ολυμπιακός δεν είχε νικήσει εκεί. Αυτό μεγαλώνει τη χαρά μας».

Για τη νοοτροπία νικητή του Ολυμπιακού: «Με τα χρόνια έχουμε χτίσει κάτι καλό. Ξεκινήσαμε στην Κωνσταντινούπολη και κάναμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Από τότε ξεκινήσαμε κάτι μεγάλο. Στον αθλητισμό δεν πάνε όλα καλά, αλλά φτιάξαμε μια νοοτροπία νικητή, ένα μέταλλο, κι αλλάξαμε αυτό που έλεγαν όλοι ότι ο Ολυμπιακός πάει στα FinalFourκαι χάνει τα τρόπαια. Πλέον, με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να γυρίζουμε παιχνίδια που είμαστε δέκα πόντους πίσω. Σε αυτή τη νοοτροπία έχει συμβάλει πολύ και ο αρχηγός μας».

Για τις δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη ότι ήταν ο παίκτης «κλειδί» στα ματς με την Μπαρτσελόνα: «Και μόνο που τα λέει αυτά για εμένα ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη είναι τιμή. Νιώθω ευλογημένος που είμαι δίπλα του κι έχω ζήσει αυτές τις στιγμές μαζί του και με όλη την υπόλοιπη ομάδα».

Για τους χειρισμούς του Γιάννη Σφαιρόπουλου: «Δίνει ηρεμία στον πάγκο, είναι ψύχραιμος κι αυτό το μεταδίδει στην ομάδα. Υπήρχαν στραβά σημεία και στο χθεσινό (23/04) παιχνίδι, αλλά έμεινε ήρεμος, μας έδινε εντολές κι εμείς ανταποκριθήκαμε. Στο ημίχρονο ήμασταν αλλού για αλλού, μας είπε τι έπρεπε να κάνουμε και γυρίσαμε το ματς».

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Είναι ένα ματς που εξαρτάται από το ποιος θα είναι στην καλή του ημέρα και όχι από το ποιος είναι η καλύτερη ομάδα. Μπορεί σε βάθος χρόνου να υπάρχουν διαφορές, αλλά όπως έχει αποδειχθεί στα FinalFourτο θέμα είναι τι γίνεται εκείνη την ημέρα. Δέκα φορές εάν παίζαμε τότε με την ΤΣΣΚΑ, θα χάναμε. Στον τελικό, όμως, τη νικήσαμε κι αυτό είναι που το κάνει πιο γλυκό. Είναι ένα ματς «μπαμ κι έξω».

Για την πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ: «Αποδεικνύεται ότι το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι άδικα τόσο ψηλά στο χάρτη. Όταν οι ομάδες μας έχουν συχνές παρουσίες στο FinalFour, όταν υπάρχουν παίκτες όπως ο Χάινς που βελτιώθηκε εδώ, όπως ο Ζήσης που έχει βοηθήσει πολύ τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και προπονητές όπως ο Ιτούδης που καθοδηγεί την ΤΣΣΚΑ... Είναι άκρως ελληνικό το φετινό FinalFour. Πέρα από την τακτική και το ταλέντο παίζει και η καρδιά. Σε αυτό διαφέρουμε από τις άλλες χώρες κι αυτό είναι που μας οδηγεί σε τέτοιες επιτυχίες».

Για την προσωπική απόδοσή του, φέτος: «Νιώθω βελτιωμένος. Ήταν δύσκολο καλοκαίρι για εμένα, αλλά τελείωσε. Έμεινα στην ομάδα που ήθελα να μείνω, στον Ολυμπιακό, που με ανέδειξε. Υπήρχαν διάφορες αμφιβολίες από τον κόσμο για εμένα και ήταν λογικό. Κι εγώ στη θέση τους το ίδιο θα αμφέβαλα. Όμως, από την πλευρά μου, θέλω να τιμώ πάντα τη φανέλα και την ομάδα μου, είμαι περήφανος που φτάσαμε στο FinalFour κι εύχομαι η επιτυχία μας να μη σταματήσει εδώ».



Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved