Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 73-71 (photos)

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 73-71 (photos)

Προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four της Μαδρίτης πήρε ο Ολυμπιακός, που κέρδισε με 73-71 την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ κι έκανε το 2-1 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες πέτυχαν και δεύτερη διαδοχική νίκη επί των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ και πλέον απέχουν μόλις μία επιτυχία από το Final Four της Μαδρίτης, με το επόμενο ματς να γίνεται και πάλι στο φαληρικό στάδιο (23/04, 22.00). Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν και πάλι συγκλονιστικός, με 19 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο κι άλλο ένα κόψιμο, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είχε 15 πόντους, οκτώ ασίστ κι ένα ριμπάουντ και ο Γιάννης Παπαπέτρου έδωσε σημαντικές μάχες στην άμυνα, αν κι έμεινε άποντος, ενώ είχε και τέσσερα ριμπάουντ. Από τους ηττημένους, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, αλλά με 2/9 σουτ εντός παιδιάς, μαζί με έξι ασίστ και δύο ριμπάουντ.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 5-2 και 8-4, με τους Άντε Τόμιτς και Τόμας Σατοράνσκι, αλλά με το Γιώργο Πρίντεζη να τον οδηγεί επιθετικά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε γρήγορα σε 8-8, ενώ πέρασε και μπροστά με 13-10 με καλάθι και φάουλ του Μπράιαν Ντάνστον. Ωστόσο, ο Μάριο Χεζόνια έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, με 18-15, ύστερα από διαδοχικά άστοχα σουτ των γηπεδούχων από την περιφέρεια. Το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη έδωσε ξανά τα «ηνία» στους Πειραιώτες (19-18), αλλά το καλάθι και φάουλ του Δημήτρη Αγραβάνη ήταν εκείνο που έβαλε… φωτιά στο ΣΕΦ (21-18). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να έχουν ισχνό προβάδισμα (26-23), και τα πάντα να είναι ανοιχτά.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοπορία στο σκορ και στη δεύτερη περίοδο, με τον Οθέλο Χάντερ να διαμορφώνει το 30-25 και το Βασίλη Σπανούλη το 41-36. Το περιφερειακό σουτ του Μπρεντ Πέτγουεϊ έδωσε «αέρα» οκτώ πόντων στους γηπεδούχους (44-36), με το οποίο έκλεισε και το πρώτο μέρος.
Το… χαβά του συνέχισε το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στους δέκα πόντους (46-36, ο Πρίντεζης), αλλά η Μπαρτσελόνα εν συνεχεία ανέβασε την πίεσή της στην άμυνα και με τον Μπραντ Όλεσον να «βομβαρδίζει» από τα 6,75μ. μείωσε στον πόντο (48-47). Σπανούλης και Μάντζαρης αποκατέστησαν άμεσα την… τάξη (57-50), κάπου εκεί όμως ήρθε επιθετικό… βραχυκύκλωμα. Οι φιλοξενούμενοι, σκοράροντας κυρίως από τη γραμμή των βολών με τους Λάμπε και Τόμιτς, πέρασαν μπροστά με 58-57, με την περίοδο να ολοκληρώνεται ύστερα από κάρφωμα του Γιώργου Πρίντεζη στο -1 για τον Ολυμπιακό (59-60).

Με τον κόσμο του να έχει μετατρέψει σε… κολαστήριο το ΣΕΦ οι Πειραιώτες δεν άργησαν να κάνουν την ανατροπή. Διαδοχικά καλάθια από Πρίντεζη (τρίποντο) και Χάντερ (κάρφωμα) έφεραν και πάλι τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος (66-60), με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να δείχνουν να τα έχουν χαμένα. Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Γιώργου Πρίντεζη έδωσε προβάδισμα νίκης στην ομάδα του (70-62), με μόλις δύο λεπτά να απομένουν, αλλά οι τραβηγμένες προσπάθειες του Χουάν Κάρλος Ναβάρο κράτησαν «ζωντανή» την Μπαρτσελόνα (70-66, με βολές). Ο ίδιος έφερε ακόμα πιο κοντά τους Καταλανούς στον Ολυμπιακό (70-69, με καλάθι και φάουλ), τη στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης έχασε καθοριστικές βολές, μόλις ένα λεπτό πριν από το τέλος. Δεν έκανε όμως το ίδιο λάθος και στα 12’’, για το 72-69. Το ματς πήγε στις βολές, με το Ναβάρο να αποδεικνύεται εξίσου ψύχραιμος (72-71, στα 8’’), αλλά τα χρονικά περιθώρια να μην είναι πλέον πολλά. Ο Πρίντεζης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς έβαλε την πρώτη βολή κι έχασε τη δεύτερη, με την ισπανική ομάδα να μην εκτελεί επίθεση στον ελάχιστο εναπομείναντα χρόνο.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρότσα (Πορτογαλία), Βογίνοβιτς (Σερβία).
Δεκάλεπτα: 26-23, 44-36, 59-60, 73-71.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 8, Σπανούλης 15 (2), Παπαπέτρου, Σλούκας 2, Πρίντεζης 19 (2), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγέτ 2, Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1).
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 10 (1), Χεζόνια 2, Ουέρτας, Αμπρίνες 4, Ναβάρο 14 (1), Σατοράνσκι 12 (2), Πλάις 4, Τόμας 2, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 10, Τόμιτς 8.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports…

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 73-71 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5536571f6f8fd4d021596ec2?theme=onsports{/iframe}


Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved