Φώτσης: «Το πάθος μάς έδωσε τη νίκη»

Φώτσης: «Το πάθος μάς έδωσε τη νίκη»

Η ψυχή των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν το «κλειδί» της νίκης τους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σύμφωνα με τον Αντώνη Φώτση.

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έβγαλαν καρδιά και πάθος κόντρα στο συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη, παίρνοντας τη νίκη στο ΟΑΚΑ στον τρίτο προημιτελικό αγώνα της φετινής Ευρωλίγκας. Ο 34χρονος φόργουορντ, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), παραδέχθηκε πως μπήκαν χθες (20/04) εξ αρχής αποφασισμένοι να επικρατήσουν και τα κατάφεραν παίζοντας με πάθος, ενώ έδωσε σύνθημα νέας νίκης εν όψει του αυριανού (22/04, 21.45) ματς, και πάλι στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το «κλειδί» της νίκης επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Το πάθος, πιστεύω! Ότι μπήκαμε μέσα αποφασισμένοι για να νικήσουμε. Πιστέψαμε στη νίκη και στο τέλος τα καταφέραμε».

Για το χθεσινό (20/04) εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας (56,1%) του Παναθηναϊκού έξω από τη γραμμή των 6,75μ.: «Αυτή η ευστοχία στα τρίποντα από πλευράς μας δεν είναι κάτι εύκολο. Δεν είναι, όμως, και κάτι που γίνεται κάθε ημέρα. Πρέπει να το επαναλάβουμε, αλλά εάν δεν συμβεί θα πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις στον τέταρτο προημιτελικό και να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη για το 2-2».

Για το πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η καλή άμυνα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Εμείς ξέρουμε πως εάν αφήσουμε την ΤΣΣΚΑ να κάνει το παιχνίδι της και πάει ο αγώνας στους 100 πόντους δεν έχουμε καμία τύχη. Πρέπει να παίξουμε άμυνα, να τους κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά γίνεται για να έχουμε ελπίδες. Αυτό κάναμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να ξανακάνουμε αύριο (22/04)».

Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού: «Ο κόσμος ήταν κοντά μας. Σίγουρα, είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς η παρουσία του κι ελπίζω πως και την Τετάρτη (22/04) θα βρεθούν ακόμα περισσότεροι για να μας βοηθήσουν πιο πολύ. Τους χρειαζόμαστε!».

Για τον τέταρτο προημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και πάλι στο ΟΑΚΑ: «Ελπίζω να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Γιατί περιμένουμε πως και οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ θα έρθουν πιο προετοιμασμένοι. Περιμένω ακόμα έναν πιο δύσκολο αγώνα, αφού η ΤΣΣΚΑ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να επιστρέψει η σειρά στη Μόσχα».

Γα την πρώτη επιστροφή των πρώην προπονητών του στον Παναθηναϊκό, Δημήτρη Ιτούδη και Ανδρέα Πιστιόλη, αλλά και του πρώην συμπαίκτη του Ντάριλ Μίντλετον στο ΟΑΚΑ: «Σίγουρα, είναι ιδιαίτερο για αυτούς να επιστρέφουν. Έχουμε βρεθεί πολλά χρόνια μαζί, αλλά όπως κι αυτοί έτσι κι εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να κερδίσουμε».

Για τα αρνητικά αποτελέσματα που προηγήθηκαν στη Μόσχα: «Οι δύο εμφανίσεις που κάναμε στη Ρωσία δεν ήταν καλές, αλλά εμείς πιστεύαμε πως μπορούμε να νικήσουμε στην Αθήνα. Το αποδείξαμε στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και τώρα θέλουμε να προσπαθήσουμε ξανά την Τετάρτη (22/04), στον επόμενο αγώνα».



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved