Σφαιρόπουλος: «Τελικός με Μπαρτσελόνα»

Σφαιρόπουλος: «Τελικός με Μπαρτσελόνα»

Χαρακτήρα τελικού έχει για τον Ολυμπιακό ο εντός έδρας αγώνας του με την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με το Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν αύριο (21/04, 20.00) στο ΣΕΦ το συγκρότημα της Καταλονίας, στον τρίτο προημιτελικό αγώνα των πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας, και θέλουν τη νίκη για να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four της Μαδρίτης. Ο προπονητής τους μίλησε σήμερα (20/04) στους εκπροσώπους του Τύπου για το κομβικής σημασίας ματς με την Μπαρτσελόνα και το παρομοίασε με τελικό. «Είμαστε παραμονή ενός παιχνιδιού μιας σειράς που θα κρίνει ποιος θα πάει στο Final Four. Όλοι στην ομάδα έχουν επίγνωση των αγώνων αυτών. Το σκορ είναι 1-1 και όλοι στην ομάδα έχουν προσηλωθεί στο τρίτο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος να παίξεις ένα δύσκολο ματς. Πρόκειται για ανεξάρτητο παιχνίδι, από τα προηγούμενα. Το βλέπουμε ως τελικό και θα κάνουμε το παν για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Σίγουρα, θα είναι ένα παιχνίδι που θα υπάρχουν στοιχεία τακτικής. Περιμένουμε αλλαγές από την Μπαρτσελόνα, η οποία θα αντιδράσει. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για έναν τελικό. Περιμένουμε τον κόσμο και με την πίεσή του να φθάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε», ανέφερε αρχικά, για να απαντήσει εν συνεχεία σε ερωτήσεις...

Για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους μετά το 1-1: «Εμείς το ξεχάσαμε το δεύτερο παιχνίδι. Προσηλωνόμαστε σε αυτό που έρχεται. Μας ενδιαφέρει πώς θα μπορέσουμε να είμαστε καλοί. Έχουμε έμπειρους παίκτες και ξέρουν πώς πρέπει να είναι. Μπορεί να μην έχουμε ανάλογη βραδιά με την προηγούμενη. Το ζητούμενο είναι να κάνεις αυτά που πρέπει στην άμυνα. Αυτή είναι που δίνει τα παιχνίδια. Ξέροντας πως οι παίκτες είναι έμπειροι για εμένα είναι εύκολα τα πράγματα».

Για το τι χρειάζεται για να αναδειχθείς νικητής σε μια τέτοια σειρά: «Στο πρώτο παιχνίδι, αν δεν πάει καλά, ο προπονητής έχει δώδεκα βέλη για να βρει λύσεις. Αλλάζει σχήματα, για να βρει λύσεις. Αυτό κάναμε στο πρώτο ματς. Όταν ένα παιχνίδι δεν πάει καλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις όλους τους παίκτες κι αυτό κάναμε. Όταν ξεκινάμε ένα παιχνίδι και πάει η ομάδα καλά το ροτέισιον είναι άλλο. Ο προπονητής δεν αποφασίζει για το πώς θα παιχθούν οι αγώνες».

Για την εμπειρία των παικτών του: «Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς πως οι παίκτες μας είναι έμπειροι και ξέρουν πώς πρέπει να είναι για να παίξουν τέτοια σειρά αγώνων. Είναι σημαντικό ότι θα κατευθύνουν και τους υπόλοιπους για να ετοιμαστούν πνευματικά, για το επόμενο ματς».

Για τους τραυματίες, που επέστρεψαν: «Επέστρεψαν οι τραυματίες στο πιο κρίσιμο σημείο. Όλες οι απώλειες καλύπτονταν εκ των έσω, αλλά πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε λύσεις και επιλογές».

Για τα ριμπάουντ: «Έξτρα τρόπος δεν υπάρχει. Με δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα υπερτερεί σε ύψη πρέπει να κάνουμε μποξ άουτ, για να απαγορεύσουμε στους αντιπάλους να πάνε στο ριμπάουντ. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγάλη μάχη και σε αυτό τον τομέα».

Για τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς: «Είχαμε πει και τότε ότι στο πρώτο παιχνίδι, ενώ ξεκινήσαμε καλά, η επίθεση δεν πήγε καλά κι αυτό είχε απόρροια και στην άμυνα. Το ότι δεν πήγαμε καλά επιθετικά μας επηρέασε και στην ψυχολογία μας. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Η άμυνα πρέπει να είναι πάντα δυνατή».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved