Ρεάλ Μαδρίτης – Εφές Αναντολού 90-85

Ρεάλ Μαδρίτης – Εφές Αναντολού 90-85

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η Ρεάλ Μαδρίτης κατόρθωσε να επιβιώσει και να νικήσει την Εφές Αναντολού με 90-85 κάνοντας το 2-0 στην προημιτελική σειρά.

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν ακόμα πιο δύσκολα από τον πρώτο αγώνα, έφτασαν να προηγούνται με επτά πόντους δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά ακολούθησε η… κατηφόρα και με μοιραίο παίκτη τον Στράτο Περπέρογλου η Εφές υπέστη την ήττα που κάνει την κατάσταση απελπιστικά δύσκολη αναφορικά με την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. Η σειρά πλέον μεταφέρεται στην Πόλη.

Απίστευτη εμφάνιση που πήγε όμως… στράφι από τον Τόμας Ερτέλ των ηττημένων ο οποίος πέτυχε 16 πόντους και μοίρασε 15 ασίστ. Μάλιστα οι 15 τελικές πάσες αποτελούν ρεκόρ, καθώς στο παρελθόν είχε πετύχει κάτι ανάλογο ο Τζον Λίνεχαν στις 3/11/2011 αγωνιζόμενος τότε για λογαριασμό της γαλλικής Νανσί.

Μετά την πρώτη περίοδο όπου οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και κυριάρχησαν στο παρκέ ξεφεύγοντας ακόμα και με έντεκα πόντους διαφοράς (22-11, 8') η Εφές με «όπλο» της την άμυνα, όχι απλά προσπέρασε στο ημίχρονο (37-45), αλλά στη συνέχεια πάτησε... γκάζι κι εξαφανίστηκε! Η Εφές ξέφυγε ακόμα και με 15 πόντους διαφοράς σε δύο περιπτώσεις (45-60, 47-62), αλλά οι Μαδριλένοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψουν και μάλιστα να προσπεράσουν 68-67 με τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς.

Παρά το γεγονός ότι το μομέντουμ είχε πάει με την πλευρά της ομάδας του Πάμπλο Λάσο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ξανά τον τρόπο να ξεφύγουν (68-75). Κάπως έτσι κυλούσε η τελευταία περίοδος, με το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να ξεφεύγει ξανά με επτά πόντους δύο λεπτά πριν το τέλος χάρη σε καλάθι του Ντρέιπερ (75-82).

Κι εκεί που που φαινόταν ότι η «Βασίλισσα» ήταν... γυμνή, ο άφαντος σε όλο τον αγώνα Σέρχιο Ροντρίγκεθ έβαλε ένα τρίποντο και την έβαλε ξανά στο παιχνίδι. Το τρίποντο για το... προσπέρασμα ήρθε από το χέρι του Φελίπε Ρέγες (83-82, 40'). Σε εκείνο το σημείο, ο Στράτος Περπέρογλου αστόχσε σε δύο διαδοχικά ελεύθερα σουτ που θα έβαζαν ξανά μπροστά τους Τούρκους. Στη συνέχεια η Ρεάλ κέρδισε φάουλ και πήγε στις βολές, εκεί αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη και πανηγύρισε την δεύτερη επιτυχία της σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον χρειάζεται ένα ακόμα βήμα για να πάρει την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ που θα γίνει στην ισπανική πρωτεύουσα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Σέρχιο Γιουλ ο οποίος πέτυχε 18 πόντους κι έδωσε παράλληλα και δώδεκα ασίστ, ενώ μυθική ήταν η εμφάνιση του Ερτέλ με τους 16 πόντους και τις 15 ασίστ να αποτελούν εντυπωσιακό επίτευγμα. Εξαιρετικός και ο Νέναντ Κρστιτς ο οποίος έκανε πάρτι κάτω από το καλάθι της Ρεάλ σταματώντας στους 23 πόντους.

Δεκάλεπτα: 22-16, 37-45, 63-66, 90-85

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Ρίβερς 14 (2), Φερνάντεθ 15 (1), Νοτσιόνι 10, Ματσιούλις, Ρέγες 6 (1), Ροντρίγκεθ 11 (1), Αγιόν 8, Κάρολ 6, Γιουλ 18 (3), Μπουρούσης, Σλότερ

Εφές Αναντολού (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι, Οσμάν 12 (2), Περπέρογλου 11 (2), Μπατούκ, Σάριτς 11 (1), Ντρέιπερ 5, Κρστιτς 23, Λάσμε 2, Τζάνινγκ 3 (1), Μπιέλιτσα 2



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved