Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Νίζνι Νόβγκοροντ 77-70

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Νίζνι Νόβγκοροντ 77-70

Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Top 16 ο Ολυμπιακός, που υποδέχθηκε στο ΣΕΦ τη Νίζνι Νόβγκοροντ και την κέρδισε με 77-70.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, καθώς αμφότερες οι ομάδες δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, οι Πειραιώτες έβγαλαν την… υποχρέωση απέναντι στη ρωσική ομάδα κι έκλεισαν τη δεύτερη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου με τον καλύτερο τρόπο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Βασίλη Σπανούλη, Οθέλο Χάντερ και Μιχάλη Τσαϊρέλη, με τους πρώτους δύο να δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν τα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός περιμένει, τώρα, να μάθει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ (Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης) που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, ως τρίτος στο ΣΤ’ Όμιλο.

Διστακτικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού, που προηγήθηκε με 4-0, αλλά οι Ρώσοι δεν άργησαν να κάνουν την ανατροπή (10-11), με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Παρακχούσκι. Η αγωνιστική άνοδος του Λοτζέσκι όμως, που τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με εννέα πόντους, έφερε ξανά την ομάδα του σε θέση ισχύος (19-15). Σε συνδυασμό με τον ορεξάτο Ντάρντεν και τον περιορισμό των φιλοξενουμένων μέσω της άμυνας οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκλεισαν την εναρκτήρια περίοδο στο +7 (25-18), παρά τα πολλά λάθη τους (συνολικά, πέντε). Εξάλλου, Παρακχούσκι και Τόμπκινς δεν έφθασαν για να «κρατήσουν» τη Νίζνι Νόβγκοροντ, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο να βρει τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, ενώ δεν ευστόχησε σε ούτε ένα σουτ από την περιφέρεια.

Ο Αγραβάνης με διαδοχικούς πόντους, συν ένα τρίποντο του Λαφαγέτ, έστειλαν τον Ολυμπιακό στο 32-21, παρότι ο 48άχρονος τεχνικός είχε στο παρκέ σχεδόν όλους τους πιτσιρικάδες. Το συγκρότημα του Αντρέι Μπάγκάτσκις ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να αντιδράσει, δεδομένων και των σοβαρών απουσιών του (Ρότσεστι, Κίνσεϊ). Η είσοδος του Κριβοσέεφ, όμως, έφερε νέα… πνοή στους Ρώσους, που μείωσαν σε 36-30, αλλά οι Πειραιώτες αποδείχθηκαν πολύ σοβαροί για να πανικοβληθούν και αποκατέστησαν άμεσα την τάξη, κλείνοντας το ημίχρονο με υπέρ τους διαφορά δέκα πόντων (40-30).

Δεν διαφοροποιήθηκε η κατάσταση στην έναρξη του δεύτερου μέρους, με τους δύο αντιπάλους να παίζουν χαλαρά, δοκιμάζοντας παράλληλα πρόσωπα και σχήματα εν όψει των επόμενων επίσημων υποχρεώσεών τους. Τα πολλά άστοχα σουτ από την περιφέρεια των γηπεδούχων (2/10 έως το 25’), μαζί με πέντε διαδοχικούς πόντους από τον Κούκσικς, έκλεισαν την ψαλίδα στους τέσσερις πόντους (45-41), αλλά οι Ντάνστον και Πέτγουεϊ άνοιξαν και πάλι στη διαφορά (50-41). Ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω οι Ρώσοι και χτυπώντας από τα 6,75μ. με τους Κούκσικς και Τόμπκινς πλησίασαν στο -3 (50-47). Η κακή άμυνα του Ολυμπιακού όχι απλώς δεν τον άφησε να ξεφύγει ξανά, αλλά επέτρεψε στην χωρίς άγχος Νίζνι Νόβγκοροντ να περάσει ακόμα και μπροστά στο σκορ (54-55). Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο, 56-56, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για το τελευταίο δεκάλεπτο.

Όταν οι γηπεδούχοι σταμάτησαν τα πειράματα πήραν και τον έλεγχο του ματς (65-58), με τη ρωσική ομάδα να μην μπορεί να ακολουθήσει. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν τον έλεγχο και, επί της ουσίας, δεν αντιμετώπισαν άλλα προβλήματα στη συνέχεια. Έτσι, συμπλήρωσαν τις δέκα νίκες στο φετινό Top 16, πετυχαίνοντας το καλύτερο ρεκόρ τους τα τελευταία τρία χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που καθιερώθηκε αυτή η μορφή διεξαγωγής στην εν λόγω φάση της Ευρωλίγκας.

Διαιτητές: Ταουρίνο (Ιταλία), Κόντε (Ισπανία), Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο).
Δεκάλεπτα: 25-18, 40-30, 56-56, 77-70.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 10, Παπαπέτρου 4, Σλούκας 2, Πρίντεζης 12 (2), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 7 (1), Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγέτ 10 (2), Ντάρντεν 6, Λοτζέσκι 17 (2).
Νίζνι Νόβγκοροντ (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούριν 4, Βικτόροφ 1, Μέκελ 5, Παρακχούσκι 14, Ίβλεφ 2, Αντόνοφ 4, Κβοστόφ 2, Σαβέλιεφ, Κούκσικς 17 (3), Κριβοσέεφ 5, Τόμπκινς 16 (2).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports…

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Νίζνι Νόβγκοροντ 77-70

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5527d50ba9071a993bf6be3f?theme=onsports{/iframe}


Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved