Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 66-68 (photos)

Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 66-68 (photos)

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ακόμα… δικό του παιχνίδι (68-66 από την Άλμπα) και πλέον είναι… καταδικασμένος να φύγει νικητής από τη Σερβία για να πάρει το εισιτήριο για τους «8»

Αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός είναι… αδιανόητο. Οι «πράσινοι» έχασαν το παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου μέσα από τα χέρια τους με 66-68, με τον Έι Τζέι Σλότερ να αστοχεί στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς όποτε ήθελαν έπαιρναν διαφορά και την… έχαναν σε χρόνο… dt. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη… φωτιά και κάηκε και πλέον την άλλη εβδομάδα χρειάζεται μόνο νίκη μέσα στη Σερβία για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το σκορ μπορεί να άνοιξε με τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη, το επιθετικό πλάνο του Παναθηναϊκού, όμως, ήταν ξεκάθαρος με το.. καλησπέρα. Οι «πράσινοι» περνούσαν συνεχώς τη μπάλα στο ζωγραφιστό, θέλοντας να φθείρουν τους αντιπάλους τους. Και τα κατάφεραν. Στα πρώτα 2:20 δευτερόλεπτα ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 9-0, αφού με την πολύ δυνατή του άμυνα δεν επέτρεπε στους Γερμανούς να βρουν επιθετικές λύσεις. Παράλληλα ο Ραντόσεβιτς είχε είδε φορτωθεί με δύο προσωπικά φάουλ και είχε περάσει εκτός ματς.

Προβάδισμα οι Γερμανοί

Το παιχνίδι όμως δε συνεχίστηκε στο ίδιο.. τέμπο, μιας και οι Γερμανοί μπορεί να άργησαν να σκοράρουν, αλλά από τη στιγμή που το έκαναν το έκαναν.. καλά. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Χάμοντς και Ρένφροε μείωσαν σε 9-6, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τον Σλότερ σε καλό βράδυ και μετά το 13-8 στο 5’ ο Τζέιμς Γκιστ έκανε το 15-8, κρατώντας για την ομάδα του μια απόσταση… ασφαλείας. Όπως αποδείχθηκε όμως δεν ήταν αρκετή, αφού οι Γερμανοί είχαν βρει τον τρόπο να… τιμωρούν τα λάθη του Παναθηναϊκού. Ο Διαμαντίδης έκανε το 17-11 και στα τελευταία τρία λεπτά της περιόδου οι παίκτες της Άλμπα έτρεξαν σερί 4-12 και «έκλεισαν» την περιόδου προηγούμενοι με 21-23.

Άμυνα και ξέσπασμα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε όπως στο… πρώτο και με τον Αντώνη Φώτση να είναι.. ζεστός από τα 6.75 μέτρα, αλλά και τον Εστέμπαν Μπατίστα να κάνει δύο εντυπωσιακά καρφώματα, πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με 28-25, στο 13’. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έβρισκαν λύσεις να μένουν κοντά στο σκορ, με τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να οργανώνει και να «εκτελεί» και να κάνει το 31-27 στο 14’ με σουτ τριών πόντων. Οι Γερμανοί μείωσαν ακόμα περισσότερο, σε απόσταση ενός καλαθιού, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε το.. ξέσπασμα που ήθελε. Με έναν… ουσιαστικότατο Διαμαντίδη, τον Μπατίστα να… τελειώνει τις φάσεις και τον Φώτση να κάνει ότι… πρέπει οι «πράσινοι» έκαναν σερί 9-2 και στο 18΄ήταν μπροστά στο σκορ με 40-31 με το ημίχρονο αν ολοκληρώνεται στο 40-33.

«Μίλησαν» Μήτσος και Φώτσης

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον.. χειρότερο δυνατό τρόπο. Τη στιγμή που η Άλμπα είχε… «ζεστό» τον Χάμοντς οι «πράσινοι» έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Αποτέλεσμα, επιμέρους σκορ στα πρώτα τρία λεπτά, 2-7 με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν 42-40. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο να.. ξεσπάσουν και πάλι αλλά δεν τα κατάφερναν. Στο 26’ ο Διαματίδης με ένα μεγάλο τρίποντο έκανε το 49-44, αλλά ο Παναθηναϊκός δε μπορούσε να «χτίσει» κάτι καλύτερο, αφού τα λάθη ήταν συνεχόμενα. Η άμυνα του «τριφυλλιού», όμως, ήτα αυτή που έκαε και πάλι τη διαφροά και σε συνδυασμό με ένα ακόμα σπουδαίο τρίποντο, από τον Φώτση αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι μπροστά με 55-46.

Ο Ρέντινγκ, όμως, έβαλε… φωτιά και πάλι στο ματς αφού με 8 σερί προσωπικούς και αναπάντητους πόντους του, στα πρώτα δυόμιση λεπτά της τελευταίας περιόδου έκανε το 55-54, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καλεί τάιμ άουτ για να… επαναφέρει τους παίκτες του. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ένα ακόμα τρίποντο, από τον Κινγκ ο οποίος ισοφάρισε σε 57-57, αλλά ο Διαμαντίδης απάντησε με το ίδιο νόμισμα, 60-57. Το.. μυαλό των «πράσινων» στην άμυνα είχε… χαλάσει αλλά στην επίθεση τα πράγματα έμοιαζαν πιο εύκολα με τον Γκιστ να καρφώνει για το 62-59. Ο Μακλίν από τη γραμμή των βολών έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, 62-63, 3:43 πριν τη λήξη. Ο Διαμαντίδης ήταν.. καυτός και χωρίς να χάσει χρόνο αποκατέστησε την τάξη, 64-63. Εφτά ολόκληρα λεπτά μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου, οι διαιτητές είδαν επιτέλους φάουλ των παικτών της Άλμπα, με τον Παναθηναϊκό να έχει ήδη συμπληρωμένα τα πέντε. Οι Γερμανοί με σύμμαχο τους τη γραμμή των βολών ήταν μπροστά με 66-68 με τον Φώτση να αστοχεί σε τρίποντο στα 40 δεύτερα. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγάλει την άμυνα, με τους παίκτες της Άλμπα να κάνουν φάουλ μιας και είχαν να δώσουν. Τελευταία επίθεση, με τους «πράσινους» να έχουν τη μπάλα και 12 δεύτερα και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καλεί τάιμ άουτ. Η επίθεση βγήκε, ο Σλότερ όμως αστόχησε στο τρίποντο και οι Γεμρναοί έφυγαν νικητές από το ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 21-23, 40-33, 55-46, 66-68

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 12, Γιάνκοβιτς 6, Φώτσης 12 (2), Νέλσον 3, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 18 (4), Γκιστ 4, Μπατίστα 11, Μπλουμς

Άλμπα Βερολίνου (Σάσα Ομπράντοβιτς): Τζίφεϊ 3, Κινγκ 5 (1), Τάμπου 3 (1), Βάργκας, Μπάνιτς 4, Ρέντινγκ 14 (2), Γουλφαρθ, Ρένφρο 16 (2), Χάμοντς 8 (2), Μακ Λιν 11, Ραντόσεβιτς 4

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού μέσα από το LIVE CHAT του Onsports.

Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 66-68 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/551d6251a9071a993bf6ab82?theme=onsports|600|700{/iframe}


Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον αποψινό ημιτελικό του Conference League
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον αποψινό ημιτελικό του Conference League
Στην COSMOTE TV έως το 2027 τα UEFA Champions League, UEFA Europa League και UEFA Conference League
Στην COSMOTE TV έως το 2027 τα UEFA Champions League, UEFA Europa League και UEFA Conference League
Euroleague: Top-10 με «πράσινο» και «ερυθρόλευκο» φόντο
Euroleague: Top-10 με «πράσινο» και «ερυθρόλευκο» φόντο
Με αυτούς τους ΗΓΕΤΕΣ δε φοβάται τίποτα και κανέναν!
Με αυτούς τους ΗΓΕΤΕΣ δε φοβάται τίποτα και κανέναν!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved